سِرگِی میخایلوف برین دانشمند و کارآفرین روسی-آمریکایی علوم رایانه‌ و اینترنت، رئیس هلدینگ آلفابت و یکی از مؤسسین شرکت بزرگ گوگل است. وی در حال حاضر (اواخر آگوست سال ۲۰۱۹) با دارایی حدود ۵۴/۷ میلیارد دلار دهمین ثروتمند برتر جهان به شمار می‌رود. همچنین او را چهارمین ثروتمند جوان جهان نیز می‌دانند.

یک مهاجرت موفق!

سرگی در سال ۱۹۷۳ و در شهر مسکو، در خانواده‌ای یهودی به دنیا آمد. او به هیچ عنوان فرزند یک خانواده‌ی ثروتمند نبوده است. وی در خاطرات خود شرایط زندگی در روسیه را برای خانواده‌اش سخت توصیف می‌کند. پدر او مایکل برین، پروفسور ریاضیات، و مادر او یوگنیا برین، دکترای مکانیک و اقتصاددان بود و در موسسه‌ی تحقیقاتی نفت و گاز کار می‌کرد. در دروان کودکی و هنگامی که برین تنها ۶ سال داشت به همراه خانواده‌اش به مریلند آمریکا مهاجرت کرد.

دوران کوردکی برین در مسکوی روسیه

دوران کوردکی برین در مسکوی روسیه

پس از مهاجرت به آمریکا پدرش به عنوان استاد دانشگاه مشغول به‌ کار شد و مادرش نیز با سِمت دانشمند علوم فضایی به عضویت مرکز تحقیقات ناسا درآمد. سرگی تحصیلات ابتدایی خود را در دبستان  “پینت برنچ منسوری آدلفی”، مریلند گذراند. او سال‌ها بعد یکی از عوامل موفقیت خود را گذراندن تحصیلات ابتدایی‌اش در این مدرسه دانسته و عنوان کرد که مدیر مدرسه، “پتی برشای”،  روابط اجتماعی، اعتماد به‌ نفس و علاقه به ریاضیات را در او تقویت کرده بود.

پدر سرگی نیز در خانه به او درس می‌داد و او را به فرا گرفتن بیشتر ریاضیات تشویق می‌کرد و خانواده‌اش به او کمک می‌کردند که مهارت‌های زبان روسی خود را حفظ کند. در سال ۱۹۸۲ و زمانی که هنوز استفاده از کامپیوترهای خانگی معمول نبود، سِرگِی در نه سالگی اولین کامپیوتر کمودور ۶۴ خود را به‌ عنوان هدیه تولد از پدرش دریافت کرد. او خیلی زود معلمانش را با یک پروژه‌ی فوق‌العاده کامپیوتری چاپ غافلگیر نمود! سِرگِی دوران دبیرستان خود را به مدت سه سال در مدرسه الینور روزولت شهر گرینبلت مریلند گذراند و از این مدرسه فارغ‌التحصیل شد.

ورود به دانشگاه

پس از تحصیلات اولیه، سرگی دوره لیسانس خود را در دانشگاه مریلند و در رشته ریاضیات و علوم کامپیوتر سپری کرد. وی تنها طی سه سال موفق به کسب مدرک لیسانس از این دانشگاه شد. برین پس از فارق‌التحصیلی از دانشگاه مریلند موفق شد بورسیه دانشگاه استنفورد در ایالت کالیفرنیا را دریافت کند و در رشته علوم کامپیوتر مشغول به ادامه تحصیل شود. وی از همان ماه‌های اول، علاقه بسیار زیادی به فناوری‌های اینترنتی و موتورهای جستجو داشت و مقالات زیادی در مورد روش‌های استخراج و بازیابی اطلاعات از منابع و مجموعه‌های بزرگ متون و داده‌های علمی نگارش کرد. همچنین چندین نرم‌افزار و برنامه نیز برای کاربردهای مختلف ایجاد کرد که نشان از علاقه و پیگیری فراوانش بود.

سرگی در کنار فعالیت‌های بسیاری که در حوزه کامپیوتر و فناوری داشت، با لیست واحدهایی که انتخاب می‌نمود (شنا، رقص، قایقرانی و ژیمناستیک) باعث تعحب زیاد اطرافیانش شده بود. علاقه او به ورزش‌ها و فعالیت‎‌های هیجان‌انگیزی مثل اسکی، اسکیت و حتی بندبازی بر هیچ یک از نزدیکانش پوشیده نبود. چند سال بعد برین به موفقیت‌های مالی بسیاری رسید، اما هیچ‌گاه علاقه‌اش به ورزش کردن و تناسب اندام کاهش نیافت.

سرگی برین و سقوط آزاد

رابطه‌ی صد میلیارد دلاری!

مقطع دکترا برای برین اتفاقات زیادی را رقم زد، جایی که او با “لری پیج” آشنا شده و به پروژه دکترای وی پیوست. در ابتدا آن‌ها اختلافات بسیاری داشتند اما این اختلافات شروعی برای یک رابطه‌ی کاری فوق‌العاده بود! پس از چند هفته مطالعه و تحقیق مشترک هر دوی آن‌ها دریافتند که به بازیابی اطلاعات از مجموعه‌های بزرگ علاقه دارند و در این مسیر تبدیل به دوستانی صمیمی شدند. در آن زمان ابزارهای جستجو، نتایج را بر اساس تعداد تکرار کلمات در متن‌ها نشان می‌دادند که این موضوع نتایج قابل قبولی را به همراه نداشت. لذا سرگی برین و لری پیج در حال تلاش برای ایجاد الگوریتمی بهتر بودند که بر اساس پیوند میان صفحات، جستجوها را انجام می‌داد!

سرگی برین در سمت راست و لری پیج در سمت چپ تصویر

سرگی برین در سمت راست و لری پیج در سمت چپ تصویر – اولین دفتر کار گوگل

بیزینس و ازدواج: هر دو از صفر!

پس از انتشار مقاله‌ی ” آناتومی یک موتور جستجوی بسیار بزرگ فرا متنی” در مورد دستاورد جدید سرگی برین و لری پیج، هر روز توجه اساتید و دانشجویان استنفورد بیشتر به این دو معطوف می‌شد. آن‌ها تصمیم گرفتند که فعالیت خود را با ایجاد یک موتور جستجوگر جدید ادامه دهند. در ابتدا خوابگاه دانشگاه محل پژوهش‌های نوآورانه این دو بود، اما پس از مدتی برای گسترش کارشان، زیر زمین یک خانه‌ی شخصی را اجاره کردند.

برین در آن جا با “آنی ووجکیکی” آشنا شد که این آشنایی در ادامه منجر به ازدواج آن‌ها در سال ۲۰۰۷ و به دنیا آمدن دو فرزند شد. موتور جستجوگر برین و لری پیج در ابتدا BackRub نام داشت. آن‌ها بعد از موفقیت‌های اولیه به فکر تأسیس یک شرکت بودند و از ادامه‌ی تحصیل در مقطع دکترا انصراف دادند!

پس از مدتی پیشنهاد یکی از دوستانشان باعث شد که نام گوگل را برای شرکت خود انتخاب کنند. شرکتی که امروزه کمتر کسی در دنیا پیدا می‎‌شود که نام آن را نشنیده باشد! در حال حاضر ثروت این دو نفر در مجموع بیش از ۱۱۰ میلیارد دلار برآورد شده است!

گوگل از کجا شروع کرد؟!

برین و پیج برای تأمین سرمایه مورد نیاز با شرکت‌های بسیاری مذاکره کردند، ولی نتیجه‌ای نداشت. هیچ‌کس حاضر نمی‌شد که بر روی پروژه‌‌ی آن‌ها سرمایه‌گذاری کند. پس از تلاش‌های بسیار در نهایت مدیرعامل شرکت “سان مایکروسیستمز” تنها مبلغ یک صد هزار دلار برای سرمایه‌گذاری بر روی پروژه آن‌ها پرداخت کرد. مبالغ دیگری نیز توسط برین و پیج و از طریق دوستان و آشنایان جمع‌آوری شد تا شرکت گوگل با حدود یک ملیون دلار سرمایه تأسیس شود! ☺☺

سرگی برین و لری پیج

در حالی که موتورهای جستجوی دیگر با تبلیغات تصویری و ویدیویی اقدام به درآمدزایی می‌کردند، مالکان گوگل بر روی طراحی ساده صفحه‌ی خود اصرار داشتند! با افزایش استفاده از گوگل و تعداد بالای جستجوهای روزانه، هزینه‌های این شرکت نیز هر روز افزایش می‌یافت. مدیران گوگل در نهایت تصمیم گرفتند که بدون استفاده از سیستم تبلیغات تصویری اقدام به جذب سرمایه کنند.

برین در ژوئن ۱۹۹۹ موفق شد دو شرکت سرمایه‌گذاری رقابتی Sequoia Capital و Kleiner Perkins Caufield را متقاعد کند که مبلغ قابل توجه ۲۵ میلیون دلار را بر روی گوگل سرمایه‌گذاری کنند. داستان جذب سرمایه از این دو شرکت بزرگ و ارائه‌ای که برین و پیج در روز جلسه داشتند به یکی از مثال‌های همیشگی مباحث سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه تبدیل شده است. در نهایت گوگل با راه‌اندازی سیستم تبلیغاتی جدید Google adWords در سال ۲۰۰۰ که مبتنی بر تبلیغات متنی و کلیکی بود، توانست گام بزرگی در راستای توسعه و پیشرفت بردارد.

توسعه و گسترش غول تکنولوژی

در سال ۲۰۰۱ و با رشد و توسعه شرکت، سرگی برین و لری پیج مدیریت گوگل را به اریک اشمیت، مدیر بخش فناوری سان مایکروسیستمز سپرده و خود نیز به ترتیب به عنوان رئیس فناوری و مسئول توسعه محصول، فعالیتشان را ادامه دادند. در واقع شایسته سالاری و تخصص، معیار اصلی این دو کارآفرین بزرگ برای توسعه گوگل بوده است. در سال ۲۰۰۴ شرکت گوگل در عرضه عمومی و اولیه سهام خود حدود ۲۰ میلیارد دلار از سهام شرکت را در بورس به فروش رساند. این میزان فروش باعث شد تا سرگی برین و لری پیج بنیان‌گذاران شرکت گوگل، به عنوان “میلیاردرهای شایسته و جوان تکنولوژی” معرفی شوند.

تصویری از محل شرکت بزرگ گوگل

در طول سال‌های بعد، پروژه‌های موفق بزرگی از جمله سرویس پیام‌رسان الکترونیک Gmail، مرورگر وب Google Chrome، سرویس موقعیت‌یاب گوگل Google Maps، سرویس شبکه اجتماعی گوگل +Google، سرویس ارائه‌ی تصاویر ماهواره‌ای Google Earth و … به انجام رسید. سرمایه‌گذاری‌ موفق بر روی YouTube به عنوان سومین برند محبوب هزاره جدید (خود گوگل در رتبه هفتم این رده‌بندی است!) در سال ۲۰۰۵ و همچنین سرمایه‌گذاری بر روی سیستم عامل آندروید نیز از دیگر دستاوردهای بزرگ سرگی برین و شرکت گوگل بوده است. وی همچنین در سال ۲۰۱۵ مدیریت پروژه‌های ویژه‌ی گوگل به نام Google X را بر عهده گرفت. Google X شامل طرح‌های پر ریسک گوگل مانند عینک‌های گوگل، توربین‌های بادی و لنزهای هوشمند گوگل می‌باشد.

چند پروژه‌ی گوگل در یک قاب

چند پروژه‌ی گوگل در یک قاب

موفقیت در همه چیز!

به گفته‌ی کارمندان گوگل، برین همواره از حس شوخ‌طبعی بالایی برخوردار بوده است، به طوری که حتی یک بار به عنوان دروغ سیزده به یکی از کارمندان باردارش گفته بود که برایش کلاس زایمان برگزار می‌کند! او همواره در امور خیریه نیز شرکت می‌کند و تا کنون صدها ملیون دلار از ثروتش را به این مراکز اهدا کرده است. برای مثال وی در سال‌های اخیر ۱۶۰ ملیون دلار از ثروتش را به مرکزی که در مورد بیماری پارکینسون مطالعه می‌کند اهدا کرده است. اما اموال او تنها صرف امور خیریه نمی‌شود!!

در سال ۲۰۱۱ برین به همراه پیج و اشمیت مجموعا ۸ جت خصوصی را خریداری کردند! همچنین او ۴ نفر از جمله دستیار خرید و کاپیتان کشتی را استخدام کرده تا در امور شخصی به او کمک کنند! نشریه اکونومیست به دلیل تفکرات برین برای حل مشکلات، لقب “مرد روشنفکر” را به او داده است! در سال ۲۰۰۷ برین تهیه‌کننده‌ی فیلم Broken Arrows بود که درباره قدرت اراده و عشق است. ? ? ?

تصویری از سرگی برین در حال دوچرخه‌سواری

آلفابت آخرین گام نخواهد بود!

پس از این که گوگل به عنوان یکی از غول‌های فناوری جهان جایگاه خود را مستحکم کرد، مالکان آن یعنی سرگی برین و لری پیج در سال ۲۰۱۵ تصمیم گرفتند تا در ساختار شرکت تغیراتی ایجاد کنند. تا پیش از این تغییر، تمامی پروژه‌ها از جمله موتور جستجوی گوگل، به عنوان زیر مجموعه‌ی شرکت گوگل انجام می‌شدند. اما با تاسیس هلدینگ آلفابت شرکت گوگل تنها به عنوان یکی از زیرمجموعه‌های آن فعالیت خواهد کرد و گوگل ایکس نیز زیر مجموعه مستقیم آلفابت خواهد بود! همچنین پروژه‌های مستقل دیگر نظیر کالیگو (تلاش برای بهبود کیفیت زندگی انسان‌ها)، تلفن‌های هوشمند، هواپیماهای بدون سرنشین و … نیز مستقیما زیر نظر آلفابت خواهند بود. سرگی برین نیز پس از انجام این تغییرات، ریاست شرکت مادر تخصصی آلفابت را عهده‌دار شد.

 فعالیت‌های اقتصادی برین به گوگل ختم نمی‌شود. وی یکی از سرمایه‌گذاران شرکت “تسلاموتورز” به مدیریت “ایلان ماسک” است. او همچنین یکی ار فعالان محیط زیست است که سرمایه‌گذاری‌های زیادی بر روی انرژی‌های تجدیدپذیر انجام می‌دهد. برین در سال ۲۰۰۸ مبلغ ۵۰۰ میلیون دلار بر روی شرکت گردشگری فضایی ویرجینیا سرمایه‌گذاری نمود!

جوایز و عناوین

برین علاوه بر مدارک تحصیلی که از دانشگاه‌های مریلند و استنفورد کسب کرد دارای مدرک دکترای افتخاری «MBA» از «Instituto de Empresa Business School» نیز می‌باشد. دیگر جوایز و عناوین سرگی برین به شرح زیر است:

  • کسب عنوان یکی از ۱۰۰ نوآور برتر جهان در سال ۲۰۰۲ از دانشگاه MIT
  • دریافت جایزه کارآفرین برتر سال ۲۰۰۳
  •  کسب بالاترین جایزه مهندسی از بنیاد Marconi در سال ۲۰۰۴
  • کسب جایزه بشقاب طلایی Academy of achievement
  • عنوان پنجمین فرد قدرتمند جهان از دیدگاه مجله Forbes در سال ۲۰۰۹

سرگی برین یکی از ثرمندترین افراد دنیا

چکیده مطلب:

“بدیهی است که همه‌ی مردم می‌خواهند موفق باشند. ولی من می‌خواهم به شیوه‌ای بسیار نوآورانه، صادقانه و درست، در جهان تغییری ایجاد کنم که زندگی مردم را بهبود دهد.” این یکی از جملات معروف سرگی میخایلوف برین است که در عمل نیز آن را تحقق بخیشده است! او به عنوان یک دانشمند ثابت کرده است که چگونه دانش و علم می‌تواند باعث رشد و پیشرفت یک فرد شود. از زیر زمین یک خانه تا یکی از  ثروتمندان خودساخته جهان!!!

“ما می‌خواهیم گوگل، نیمکره‌ی سوم مغز شما باشد!” – سرگی برین

محل زندگی سرگی برین مدیرعامل کنونی هلدینگ آلفابت

محل زندگی سرگی برین مدیرعامل کنونی هلدینگ آلفابت

نظرات این مطلب

امیرحسین ادیب نیا

با رویکردی موثر در این فضا حضور دارم.
امیدوارم حال و انرژیِ خوب، در زندگیِ من و تو جریان یابد.

۱ دیدگاه. شما هم نظر خود را بنویسید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

امیرحسین ادیب نیا

با رویکردی موثر در این فضا حضور دارم.
امیدوارم حال و انرژیِ خوب، در زندگیِ من و تو جریان یابد.