سرمایه‌گذاری در بورس مناسب چه کسانی است؟

در سال‌‌های زیادی که در بازار سرمایه فعالیت کرده‌ایم، افراد زیادی این سوال را به شکل‌های مختلف از ما پرسیده‌اند.

عده‌ای فکر می‌کنند که بورس فقط برای سرمایه‌گذاران حرفه‌ای و ریسک‌پذیر مناسب است! این افراد همواره سوالاتی از این قبیل می‌پرسند که آیا ما هم می‌توانیم وارد بورس شویم ؟

آیا بورس فقط جای افراد حرفه‌ای و متخصص است یا افراد غیر حرفه‌ای هم می‌توانند در بورس سرمایه‌گذاری کنند؟

آیا فقط افراد ریسک پذیر می‌توانند در بورس سرمایه‌گذاری کنند یا  امکان سرمایه‌گذاری برای افراد ریسک‌گریز هم وجود دارد؟

همچنین باور تعدادی از افراد این است که ورود به بازار سرمایه نیازمند این است که از شغل و حرفه‌ی خود دست بکشند!  این دسته از افراد معمولا این سوالات را می‌پرسند:

آیا برای ورود به این حوزه باید کار قبلی خود را رها کنیم ؟

آیا هر روز باید در یک فضای فیزیکی حاضر شویم و قیمت ها را دنبال کنیم ؟

برای ورود به بورس چقدر سرمایه لازم است ؟

اما واقعیت چیست؟! سرمایه‌گذاری در بورس برای چه کسانی امکان پذیر است؟! آیا باورهایی که در ذهن مردم کشور ما وجود دارد صحیح هستند؟!

در این مقاله قصد داریم پاسخ این سوالات را به طور شفاف و با آمار و ارقام برای شما توضیح دهیم. پس تا پایان همراه ما باشید…

آیا فقط افراد ریسک پذیر می‌توانند در بورس سرمایه‌گذاری کنند؟

پاسخ این سؤال را با دقت در نمودار زیر، می‌توانید به راحتی متوجه شوید. این نمودار، میزان ریسک هر یک از اوراق بهادار را که در بورس خرید و فروش می‌شود، نشان می‌دهد.

ریسک فعالیت سرمایه‌گذاری

ریسک فعالیت سرمایه‌گذاری

همان‌طور که در نمودار نیز مشخص است، افرادی که تمایلی به پذیرش ریسک ندارند، می‌توانند در بورس اوراق بهادار، اوراق مشارکت و یا اوراق اجاره خریداری کنند. این اوراق دارای سود ثابت و تضمین شده‌ای هستند که پرداخت آن در سر رسیدهای مشخص توسط بانک مرکزی ضمانت می‌شود.

افرادی که میزان ریسک‌پذیری آنها اندکی بیشتر است، احتمالا سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری را به خرید اوراق مشارکت و اوراق اجاره ترجیح می‌دهند، چون قابلیت کسب بازدهی در صندوق‌های سرمایه‌گذاری نسبت به اوراق مشارکت و اوراق اجاره بیشتر است.

اما سرمایه‌گذارانی که از دو گروه قبلی ریسک پذیرترند، ترجیح می‌دهند خودشان مستقیما به خرید و فروش سهام شرکت‌ها در بورس اوراق بهادار بپردازند. این افراد احتمال می‌دهند در ازای پذیرش این ریسک، سودهای بسیار بیشتری نیز به دست بیاورند.

و در نهایت، افرادی که اقدام به خرید و فروش قراردادهای آتی سکه و کالا می‌کنند، به کسب سودهای بسیار زیاد می‌اندیشند. توجه کنید که این افراد باید بسیار حرفه‌ای و متخصص باشند، زیرا قراردادهای آتی، جزو اوراق بهادار بسیار پر ریسک محسوب می‌شود.

البته اگر با مفاهیمی مثل صندوق سرمایه‌گذاری یا قراردادهای آتی آشنایی ندارید نگران نباشید! با یک جستجوی ساده در همین سایت به راحتی می‌توانید با این مفاهیم نیز آشنا شوید. تا به این جا هدف این بود که متوجه شویم سرمایه‌گذاری در بورس تنها برای افراد ریسک‌پذیر مناسب است یا افرادی که مایل به ریسک کردن نیستند هم می‌توانند در این بازار سرمایه‌گذاری کنند؟! احتمالا شما هم در حال حاضر پاسخ این سوال را دریافته‌اید! ☺️☺️

آیا بورس فقط برای افراد متخصص و حرفه‌ای مناسب است؟ یا افراد غیر متخصص هم می‌توانند در آن سرمایه‌گذاری کنند؟

افراد با کمترین تخصص هم می‌توانند از طریق خرید اوراق مشارکت و اوراق اجاره و یا سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری که عملکرد خوبی دارند، وارد بورس شوند. افرادی که به دنبال کسب تخصص بیشتر و رسیدن به سودهای به مراتب بالاتری نیز هستند، می‌توانند با استفاده از آموزش‌هایی که در این حوزه می‌بینند برای سرمایه‌گذاری مستقیم در سهام شرکت‌ها و سایر ابزارهای مالی مثل آتی سکه اقدام نمایند. همچنین این گروه از سرمایه‌گذاران می‌توانند با پرداخت کارمزدهای معقول و متناسب از تخصص سایر افراد خبره استفاده کرده و سبدگردانی اختصاصی را انتخاب نمایند.

پس دریافتیم که بر خلاف تصورات رایج بسیاری از مردم، سرمایه‌گذاری در بورس لزوما تخصص خیلی زیادی نمی‌خواهد. در مورد سرمایه‌گذاری‌های با ریسک بالا هم، کسب تجربه و آموزش بورس می‌تواند به شما کمک بسیاری نماید تا با خیال راحت به معاملات خود بپردازید.

آیا برای ورود به این حوزه باید کار قبلی خود را رها کنیم؟

باور دیگری که در ذهن افراد در مورد بازار سرمایه وجود دارد این است که سرمایه‌گذاری در بورس به زمان خیلی زیادی نیاز دارد. بعضی افراد فکر می‌کنند که در صورت ورود به این بازار می‌بایست کسب و کار خود را رها کنند! و یا زمان زیادی را صرف این بازار نمایند. مثلا هر روز باید به تالار بورس بروند یا تابلوهای معاملاتی را رصد کنند! اما وافعیت چیز دیگری است! شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید بیش از ۹۰% از مردم در کشورهای توسعه‌ یافته در بازارهای مالی آن کشور سرمایه‌گذاری نموده‌اند! کمی در این موضوع تامل کنید!

investment 1

برای ورود به بازار سرمایه لزوما قرار نیست زمان زیادی را صرف کنید. البته در صورتی که به دنبال کسب سودهای زیاد و چند برابر کردن سرمایه خود هستید می‌بایست زمان بیشتری را صرف آموزش بورس و همین‌طور معاملات خود کنید. اما در غیر این صورت هم بورس می‌تواند بازار پر سودتری برای شما نسبت به سایر بازارهای سرمایه‌گذاری باشد.

چکیده مطلب:

در حال حاضر و با توجه به امکانات و ابزارهای متنوعی که توسط نهادهای مالی کشور به وجود آمده‌اند، امکان سرمایه‌گذاری برای تمام اقشار مردم وجود دارد. همه افراد چه کسانی که  قصد دارند زمان زیادی را صرف فعالیت‌های سرمایه‌گذاری کنند و چه آن‌هایی که سرشان شلوغ است(!)، چه کسانی که سرشان برای ریسک کردن درد می‌کند و یا آن‌هایی که محتاط‌‌تر هستند(!)، و همین‌طور افرادی که تخصص بالایی دارند و یا کسانی که اصلا علاقه‌ای به مباحث مالی ندارند(!)، می‌توانند در بورس سرمایه‌گذاری کنند و در موقعیت‌های مناسب و سودهای آن سهیم باشند.

نظرات این مطلب

امیرحسین ادیب نیا

با رویکردی موثر در این فضا حضور دارم.
امیدوارم حال و انرژیِ خوب، در زندگیِ من و تو جریان یابد.

۱ دیدگاه. شما هم نظر خود را بنویسید:

  • غفار شریفی
    ۱۲ دی ۱۳۹۸ ۰۰:۳۲

    سلام
    مطالب شما واقعا عالیست
    خداوند به شما سلامتی و طول عمر با برکت عنایت فرماید
    شریفی دببر دبیرستانهای قزوین

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

امیرحسین ادیب نیا

با رویکردی موثر در این فضا حضور دارم.
امیدوارم حال و انرژیِ خوب، در زندگیِ من و تو جریان یابد.