ثروت چیست؟

پاسخ به این سوال به این بستگی دارد که از چه کسی پرسیده شود! برخی معتقدند ثروت حجم مشخصی از پول است. برخی دیگر نیز بر این باورند که ثروت یعنی مقدار مشخصی از درآمد که با آن قادر باشند از پس مخارج خود بر بیایند، و نیز افرادی هستند که تعریف آن را جدا از پول می‌دانند!

اما واقعا مفهوم ثروت چیست؟

در واقع ثروت معیار و ارزشی است بر همه‌ی دارایی‌های متعلق به یک فرد، شرکت، سازمان، جامعه و یا یک کشور.

اصولا مفهوم ثروت به “مجموع منابع موجود” برمی‌گردد. به همین دلیل معمولا زمانی که یک کشور، سازمان و یا یک فرد بتواند بسیاری از منابع ارزشمند را جمع آوری کند، آن را ثروتمند می‌دانند.

ثروت در همه ابعاد زندگی

پس در یک تعریف کلی، ثروت، به معنای “توانگری و کامیابی در تمام ابعاد زندگی” است. از جمله روابط، سلامتی، شغل، شادی، فرزند خوب، پول و هر آنچه که شما از داشتن آن خرسند باشید.

اما ثروت، از مفاهیم عمومی است که در حوزه‌ها و موضوعات مختلف نیز استفاده می‌شود. لذا خوب است که در نگاه اول، آن را معادل پول ندانیم و تمام داشته‌های خود را ثروتی ببینیم که می‌تواند روز به روز بهتر و بیشتر شود و ما هم سپاسگزار این ثروت‌ها باشیم.

ثروت از نظر اقتصادی

حال اگر بخواهیم به‌طور خاص ثروت را با توجه به مفاهیم اقتصادی تعریف کنیم، به فراخور نوع نگاه و جایگاه مورد استفاده، متفاوت خواهد بود. مجموعه‌ای از گنج‌ها، ذخایر طلا، گوهر و تاج و تخت، تعریفی ساده و قدیمی مفهوم ثروت در ابعاد اقتصادی است. اما “آدام اسمیت” نظریه‌پرداز اقتصادی، ثروت را دسته‌ای از ظرفیت‌های تولیدی دانسته که مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند. در پی انقلاب صنعتی نیز، اجزایی چون تولید و ارزش افزوده نقش مهمی در مفهوم ثروت پیدا کرده‌اند.

به طورکلی ثروت(در لاتین Wealth)، به کلیه امکانات و موهبت‌هایی گفته می‌شود که نیازهای بشر را رفع می‌نمایند.

رابرت کیوساکی

رابرت کیوساکی، “میلیونر و نویسنده کتاب “پدر پولدار پدر بی پول”، ثروت را این‌گونه تعریف می کند:

رهایی از کار کردن!

پدر پولدار او با طرح یک سوال، این مفهوم را برای وی تعریف کرده است: “اگر دست از کار کردن بکشید، چه مدت دوام می‌آورید؟”

رابرت کیوساکی

او این تعریف را با گفته‌ی مخترع و تئورسین معروف” باکمینستر فولر” مقایسه می‌کند که گفته: “ثروت یعنی توانایی دوام آوردن به تعداد X روز آینده”

از طرفی کیوساکی ثروت را همان توانایی دوام آوردن می‌داند: “چه مدت پول‌تان می‌تواند شما را سر پا نگه دارد؟!”

به گفته وی فیش حقوقی افراد، هر اندازه‌ای که باشد به معنای ثروتمند بودن آن‌ها نخواهد بود! در حقیقت، تعریف او از ثروت مربوط به اندوخته‌ای می‌شود که برای فرداها پاسخگوی نیاز شما باشد (خواه برای فرداهایتان باشد خواه برای خریدهای کلان)، نه آن پولی که برای مخارج روزمره در گردش است. او می‌گوید دلیل این که من و همسرم توانستیم در ۴۷ و ۳۷ سالگی خود را بازنشسته کنیم، تمرکزی بود که بر ثروتمان داشتیم.

توزیع ثروت

قطعا درک این موضوع که ثروت در اختیار چه کسانی است و اینکه آن‌ها چه کارهایی می‌توانند با آن بکنند بسیار مهم است. چرا که بنا به گفته ” گابریل زید” نویسنده مکزیکی، ثروت در معنای اخص آن، “انباشت امکانات” است. اما آیا این انباشت فقط در اختیار افراد محدودی است ؟ یا این نعمت در اختیار همه قرار دارد ؟

پاسخ شما به این دو سوال هر چه که باشد صحیح است!

اگر بپذیرید که نعمات خدا و ثروت‌های بی‌انتها فقط در اختیار افراد خاصی است، قطعا دستیابی به آن‌ها را محدود می‌دانید و از رسیدن به آن محروم خواهید بود! و برعکس اگر بپذیرید ثروت‌ها بی‌نهایت و فراوان هستند و برای همه افراد گسترده شده‌اند، قطعا چیزی جز نعمت و فزونی نصیبتان نخواهد شد! و البته که پیشنهاد ما به شما همواره پذیرش “فراوانی و بی‌شمار بودن امکانات و نعمات‌ها☺” است.

تولید ثروت

با توجه به تعاریف ارائه شده، هر اقدامی که به افزایش انواع مختلف دارایی و افزایش سطح رضایت آدمی منجر شود، به تولید ثروت می‌انجامد. البته این اقدام و عمل احتیاج به ابزاری دارد که در سه گروه کلی جای می‌گیرند:

  • “موهبت‌های طبیعی” مانند زمین، و تمام مواد موجود در طبیعت که خداوند آنها را خلق نموده و انسان با تغییر و تحول در آن اقدام به رفع نیازهای خود و افزودن بر ثروت‌های طبیعی می‌نماید.
  • “کار انسانی” و بهره‌بردن از قوای فکری و فیزیکی که منجر به تولید ثروت‌های واقعی و انسانی می‌گردد.
  • “سرمایه” که می‌توان آن را ثروتی دانست که برای تولید ثروت جدید مورد استفاده قرار می‌گیرد. به عبارت دیگر منظور از سرمایه ابزارهای متعددی است (حتی می‌تواند دو دسته قبل را نیز شامل شود) که در انجام کار از آن‌ها استفاده می‌شود.

چکیده مطلب:

در یک تعریف کلی ثروت به معنای توانگری و کامیابی در تمام ابعاد زندگی است. از جمله روابط، سلامتی، شغل، شادی، فرزند خوب، پول و هر آنچه که شما از داشتن آن خرسند باشید. اما به لحاظ اقتصادی در واقع ثروت معیار و ارزشی است بر همه‌ی دارایی‌های متعلق به یک فرد، شرکت، سازمان، جامعه و یا یک کشور. اگر بپذیریم که ثروت‌ها بی‌نهایت و فراوان هستند و برای همه افراد گسترده شده‌اند، قطعا چیزی جز نعمت و فزونی نصیبمان نخواهد شد! و البته که پیشنهاد ما به شما همواره پذیرش “فراوانی و بی‌شمار بودن امکانات و نعمت‌ها☺” است…

نظرات این مطلب

امیرحسین ادیب نیا

با رویکردی موثر در این فضا حضور دارم.
امیدوارم حال و انرژیِ خوب، در زندگیِ من و تو جریان یابد.

۳ دیدگاه. شما هم نظر خود را بنویسید:

  • بسیار عالی، سپاس از شما????????

    پاسخ
  • به نظر من ثروت یک موضوع ذهنیه و ربط زیادی به فعالیتی که انجام میدیم نداره! گواهشم ادماییه که توی یه زمینه خاص (چیزی که بقیه میگن نمیشه ثروتمند شد) ثروتمند میشن …
    با ارزوی موفقیت برای شما 🙂

    پاسخ
  • عباس طاهری
    ۲۷ تیر ۱۳۹۷ ۰۰:۴۸

    از بابت مقاله خوب شما سپاسگذارم

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

امیرحسین ادیب نیا

با رویکردی موثر در این فضا حضور دارم.
امیدوارم حال و انرژیِ خوب، در زندگیِ من و تو جریان یابد.