در مقالات و ویدیوهای گذشته در مورد نحوه ورود به بازار سرمایه. روش‌های سرمایه‌گذاری در بورس، انتخاب سهام مناسب برای سرمایه‌گذاری و مطالبی از این قبیل صحبت کردیم. تا به این جا هم احتمالا شما به صورت کلی با این بازار آشنا شده‌اید. در مقاله انواع اوراق بهادار دانستیم که یکی از اوراق بهادار مهم که حجم بالایی از معاملات در بورس را به خود اختصاص داده، سهام است. سرمایه‌گذاری در سهام در مقایسه با سایر اوراق بهادار از ریسک بیشتری برخوردار است، اما در مقابل می‌تواند سودهای بسیاری را نیز برای سرمایه‌گذاران به ارمغان آورد.

اما برای شروع معاملات سهام و سرمایه‌گذاری در آن چه نکاتی را باید رعایت کرد ؟!

به طور کلی کسب تجربه و آموزش مناسب می‌تواند به موفقیت شما در بازار سرمایه کمک کند. رعایت کردن و توجه به تعدادی از نکات که در ادامه قصد داریم به آن‌ها اشاره کنیم، می‌تواند موفقیت شما را افزایش دهد. توجه کنید که علارغم تکرار این نکات در بسیاری از آموزش‌ها، رعایت کردن آن‌ها در زمان انجام معاملات و سرمایه‌گذاری، به تمرین و ممارست شما بستگی دارد و صرفا آگاهی از این موارد نمی‌تواند تضمین‌کننده موفقیت افراد باشد.

در ادامه قصد داریم شما را با هشت اصل اساسی سرمایه‌گذاری در بورس آشنا کنیم…

۱ . تصمیم‌گیری بر اساس اطلاعات معتبر؛ نه شایعات

در مقاله “چه عواملی بر روی قیمت سهام تاثیر می‌گذارند؟!” گفتیم که سرمایه‌گذار باید پیش از خرید سهام به بررسی عوامل مختلف از جمله عوامل محیطی، صنعتی و عوامل درونی شرکت بپردازد. قطعا بررسی این عوامل نیاز به منابع اطلاعاتی معتبر و موثق دارد. سرمایه‌گذاران با استفاده از این منابع می‌توانند در مورد خرید و فروش سهام خود تصمیم‌گیری صحیح و مناسب را انجام دهند. همان‌طور که بهره‌گیری از اطلاعات صحیح می‌تواند منجر به تصمیم‌گیری صحیح و سرمایه‌گذاری مناسب شود، استفاده از اطلاعات اشتباه و شایعات بی‌پایه و اساس بعضا می‌تواند منجر به ضرر و زیان‌ در معاملات گردد. بر اساس تجارب سال‌های گذشته می‌توان گفت کسانی که توانایی تشخیص اخبار صحیح و معتبر با منابع رسمی را دارند، هرگز اسیر شایعات و هیجانات موجود در این بازار نخواهند شد.

پس توجه کنید که سرمایه‌گذاران موفق همواره از پایگاه‌ها و منابع رسمی برای پیگیری اخبار و اطلاعات لازم بهره می‌گیرند. استفاده از نرم‌افزارهای پیام‌رسان و کانال‌ها و اخباری که در شبکه‌های مجازی فعالیت می‌کنند و به هیچ وجه منابع قابل اتکایی نیستند به شما عزیزان توصیه نمی‌شود. بسیار پیش آمده که افرادی با استفاده از بستر فضای مجازی ضررهایی را به سرمایه‌گذاران وارد کرده‌اند و هیچ‌گونه مسئولیتی را در قبال آن نپذیرفته‌اند. توصیه ما به شما، مراجعه به پایگاه‌های رسمی اطلاع‌رسانی بورس نظیر سامانه جامع ناشران (کدال)، شرکت مدیریت فناوری بورس تهران، سایت بورس اوراق بهادار تهران، پایگاه اطلاع‌رسانی بازار سرمایه ایران، مرکز پردازش اطلاعات مالی ایران و سایر منابع معتبر مورد تایید سازمان بورس می‌باشد.

تصمیم‌گیری بر اساس اطلاعات معتبر؛ نه شایعات

۲ . دید بلندمدت داشته باشید

یکی از اصولی که سرمایه‌گذاران موفق همواره آن را رعایت می‌کنند، داشتن نگاه بلندمدت در سرمایه‌گذاری است. “وارن بافت” سرمایه‌گذار و ثروتمند خودساخته آمریکایی و سومین فرد ثروتمند دنیا نیز با همین روش به ثروت کنونی خود دست یافته است. نگاه بلند مدت نه تنها در بورس‌های جهانی بلکه در بازار سرمایه ایران نیز موفقیت بیشتری را به همراه خواهد داشت. با نگاهی به عملکرد بورس در سالیان اخیر به خوبی مشخص می‌شود که سرمایه‌گذارانی که با دید بلندمدت و البته آگاهانه و با کسب آموزش بورس وارد این حوزه شده‌اند، سودهای بسیار خوبی را نیز کسب کرده‌اند. نمودار شاخص کل که بیانگر میانگین بازدهی قیمت سهام شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار است نیز به وضوح این مساله را نشان می‌دهد.

براساس آمارهای بانک مرکزی، مجموع بازده شاخص بورس در بلندمدت، از بازده بازارهای دیگر اعم از بازار مسکن، بازار ارز و بازار سکه و طلا با اختلاف زیادی بیشتر بوده است. لذا هرچه نگاه سرمایه‌گذاری بلندمدت‌تر باشد، ریسک آن نیز کاهش می‌یابد. همان‌طور که گفته شد مطالعه زندگی سرمایه‌گذاران و معامله‌گران بزرگ نشان می‌دهد که بازدهی‌های بسیار زیاد و چند صد برابر شدن سرمایه این افراد، با انتخاب سهام مناسب و ارزنده و خرید آن قیمت‌های پایین به دست می‌آید. لازم به ذکر است که معاملات روزانه و در اصطلاح نوسان‌گیری در بلندمدت هزینه‌های زیادی را (مانند کارمزدها) برای سرمایه‌گذار در پی خواهد داشت.

نمودار شاخص کل بورس از سال 1388 به بعد و بازدهی 1300 درصدی در 8 سال

نمودار شاخص کل بورس از سال ۱۳۸۸ به بعد و بازدهی بیش ۱۳۰۰ درصدی در ۸ سال

۳ . مراقب سهام خود باشید!

در اصل قبلی اشاره کردیم که توصیه ما به سهامداران همواره سرمایه‌گذاری با نگاه بلندمدت بوده است. نوسانات مقطعی ممکن است به دلایل مختلف باعث کاهش و افزایش در قیمت سهام شود، اما این نوسانات نباید اصل قبلی را تحت تاثیر قرار دهد. البته دقت کنید که این موضوع تنها زمانی صادق است که شما تمامی جوانب سرمایه‌گذاری خود را سنجیده و بر مبنای اطلاعات درست سهام خود را تحلیل کرده باشید. در طول زمان سرمایه‌گذاری ممکن است عوامل تاثیرگذار بر قیمت سهام تغییر کرده و در تحلیل شما تاثیرگذار باشند. پس سرمایه‌گذاری با نگاه بلندمدت به معنای عدم پیگیری و توجه به بازار برای مدت طولانی نیست و شما باید به صورت پیوسته (نه لزوما هر روز) وضعیت سهام خود را بررسی کرده و در صورت لزوم تحلیل خود را به روز رسانی نمایید!

لذا در صورتی که در هنگام نواسانات مقطعی با بررسی این موضوعات به این نتیجه برسید که تغییرات قیمت، ناشی از عوامل موقت و زودگذر است نیازی به نگرانی نخواهد بود. اما در صورتی که پس از بررسی سهام و مشورت با افراد خبره و قابل اعتماد به این نتیجه برسید که تحلیل شما اشتباه بوده و یا عوامل اثرگذار بر قیمت سهام در طولانی مدت به کاهش قیمت سهم منجر خواهد شد، نگهداری سهام دیگر منطقی نیست. تحت این شرایط سرمایه‌‌گذار می‌بایست ابتدا اشتباه بودن تحلیل خود را بپذیرد، سپس سهام خود را در قیمت مناسب و تا حد امکان با ضرر اندک بفروشد و در آخر سهام شرکت دیگری را که در وضعیت مناسبی قرار دارد خریداری نماید.

۴ . روی سهامتان متعصب نباشید!

بسیار مشاهده شده که حتی افراد خبره فعال در بازار نیز به تعصب بی‌مورد نسبت به سهام خود به عنوان یک چالش مهم گرفتار شده‌اند. منظور از تعصب نسبت به سهام این است که هنگامی که افراد پس از خریدن سهام متوجه اشتباه خود می‌شوند، و در حالی که اطلاعات معتبر و عوامل تاثیرگذار از کاهش بیشتر قیمت آن سهم حکایت دارند، سرمایه‌گذار با عدم قبول واقعیت‌ها نسبت به نگهداری متعصبانه سهام خود اقدام می‌نماید.

در سال‌های گذشته به شخصه جملات بسیاری از قبیل «این سهم در گذشته سهم بسیار خوبی بوده!” یا “چون سهم را با قیمت بالاتر خریده‌ام، حاضر نیستم به قیمت کمتر بفروشم” و یا “انقد نگه می‌دارم تا به سود برسم!” را بسیار شنیده‌ام.

خودداری از فروش سهام در چنین مواقعی حاکی از عدم جسارت سرمایه‌گذار برای پذیرش اشتباه و زیان خود است. این اتفاق در بسیاری از موارد به غیر از این که زیان سرمایه‌گذاری را هر روز افزایش می‌دهد، ممکن است باعث از دست رفتن موقعیت‌های خرید دیگر در بازار شود (که تعداد آن‌ها کم هم نیست). چه بسا در صورتی که سرمایه‌گذار به موقع و با ضرر اندک سهام خود را می‌فروخت و اقدام به خرید سهام مناسب دیگری می‌کرد، هم زیان خود را جبران می‌نمود و هم به سودهای خوبی می‌رسید!

۵ . سبدی از سهام متنوع تشکیل دهید

احتمالا شما هم شنیده‌اید که می‌گویند: “آدم عاقل همه تخم مرغ‌هایش را در یک سبد قرار نمی‌دهد.” خب دلیل آن هم مشخص است. اگر فردی همه تخم‌مرغ‌ها را در یک سبد قرار دهد و سبد او به زمین بیفتد، تمام تخم‌مرغ‌ها خواهد شکست! در بازار سرمایه نیز این مفهوم با تشکیل سبد سهام یا پورتفولیو (Portfolio) معنا می‌یابد. تا جایی که نظریه معروفی برای کاهش ریسک سرمایه‌گذاری ارائه شده که به آن «تئوری پورتفو» یا «نظریه سبد» می‌گویند. بر اساس این نظریه هرچقدر تنوع سهام در یک سبد سرمایه‌گذاری بیشتر باشد، ریسک آن سبد کاهش می‌یابد، چرا که در صورت درست نبودن تحلیل‌ها برای یک سهم و کاهش قیمت آن، سهام دیگر موجود در سبد می‌توانند اثرات منفی آن را خنثی نمایند.

البته توجه کنید که تنوع زیاد در سبد سهام نیز مناسب نیست. بسیاری از سرمایه‌گذاران معتقدند تنوع زیاد در سبد سهام به معنای عدم شناخت مناسب سرمایه‌گذار از سهام خود است. چرا که در صورت شناخت کافی نسبت به چند سهم مشخص، نیازی به تنوع بالا نبوده و سرمایه‌گذار از کسب سود خود اطمینان دارد. همچنین تعداد بالای سهام در یک پورتفو مدیریت آن را نیز سخت می‌کند. دقت کنید که مدیریت و رصد قیمت ۵ سهم و تصمیم‌گیری برای خرید و فروش آن‌ها بسیار راحت‌تر از ۲۰ سهم است! اثر دیگر این موضوع کاهش بازدهی سرمایه‌گذاری است. تنوع بالا در سبد سهام مجموع بازدهی سرمایه‌گذاری را تعدیل کرده و به سمت بازدهی شاخص کل میل می‌دهد. لذا سرمایه‌گذارانی که قصد کسب بازدهی بسیار بیشتر از بازدهی شاخص کل را دارند معمولا تعداد متناسبی سهام (معمولا ۳ تا ۶) سهم را در سبد خود می‌گنجانند.

سبد سهام

۶ . معامله تنها با سرمایه مازاد!

در بسیاری از موارد مشاهده شده افراد تازه کار در بازار با مشاهده رشدهای ناگهانی و احتمالا کسب سود در مقاطعی از زمان، با تصور پایدار بودن این شرایط اقدام به گرفتن وام و یا استقراض برای خرید سهام می‌کنند. توجیه این افراد نیز این است که “من که توانایی کسب سود بیشتر از سودهای بانکی را دارم، پس از اختلاف سود بانکی و سودی که به دست آورده‌ام می‌توانم منتفع شوم.” حتی در شرایطی بدتر از این مشاهده شده که برخی دیگر با رفتارهای هیجانی و فروختن اتومبیل، خانه و … دست به سرمایه‌گذاری در بورس می‎زنند، که بسیار خطرناک است!

دقت کنید که یکی از اصول اولیه خرید و فروش سهام کنترل هیجانات و احساسات است. طبیعی است فردی که خانه خود را فروخته یا برای پرداخت اقساط خود تحت فشار قرار دارد، از آرامش لازم برای انجام معاملات خود برخوردار نبوده و ممکن است با تصمیمات هیجانی سرمایه خود را نیز بر باد دهد. توجه کنید که علارغم پتانسیل بورس برای کسب سودهای بسیار زیاد، سرمایه‌گذاری در این بازار از ریسک‌های نیز برخوردار است. لذا توصیه می‌کنیم که همواره از اتخاذ تصمیمات هیجانی بپرهیزید و تنها از سرمایه مازاد خود برای سرمایه‌گذاری در بورس استفاده نمایید، تا در صورت زیان احتمالی هیچ خللی در زندگی شما رخ نداده و آرامش شما را بر هم نریزد. قطعا داشتن آرامش و حس خوب در هنگام انجام معاملات هر چند با سرمایه کم، در بلند مدت شما را به ثروت دلخواهتان خواهد رساند.

۷ . نوسان، ذات بازار سهام

کسی که قصد دارد در بازار سرمایه به خرید و فروش سهام بپردازد باید آگاه باشد که نوسان طبیعت این بازار است. به این معنا که در یک روند صعودی احتمال دارد سهم در بعضی روزها حتی با کاهش قیمت نیز مواجه شود اما در طولانی مدت روند صعودی خواهد بود. و یا در یک روند نزولی نیز ممکن است سهم در بعضی روزها با افزایش قیمت‌ همراه شود. پس در صورت پذیرش این موضوع که “نوسان ذات بازار است”، سرمایه‌گذاری که با تحلیل و آگاهی کامل سهامی را خریده است، با یک یا دو روز کاهش قیمت سهام نگران نشده و دچار ترس نمی‌شود. یا برعکس آن سهمی که از شرایط خوبی برخوردار نیست و در بلندمدت کاهش قیمت برای آن پیش‌بینی شده، با نوسانات مثبت جزئی سرمایه‌گذار بیهوده امیدوار نمی‌گردد.

Swing

۸ . مشورت با افراد متخصص و مورد اعتماد

از آن جا که قیمت سهام از عوامل بسیاری تاثیر می‌گیرد و پیش‌بینی آن نیاز به تخصص و مطالعه دقیق دارد، در صورتی که قصد دارید به صورت مستقیم اقدام به خرید و فروش کنید و تخصص کافی را ندارید، حتما علاوه بر کسب آموزش بورس، با افراد متخصص و مورد اعتماد نیز مشورت کنید. حتی زمانی که خود شما به تخصص و تجربه لازم رسیدید نیز مشورت با دیگر فعالان این حوزه و استفاده از آگاهی آن‌ها به شدت توصیه می‌شود.

چکیده مطلب:

در این مقاله با ۸ اصل طلایی در معاملات بورس آشنا شدید. رعایت این اصول اگر چه در ظاهر ساده به نظر می‌رسد، اما سرمایه‌گذاران حرفه‌ای و موفق نیز به طور مداوم به رعایت آن‌ها توجه می‌کنند. اهمیت رعایت این موارد به قدری بالاست که به جرات می‌توان گفت رعایت کردن آن‌ها موفقیت شما در بورس را افزایش خواهد داد وضامن پیروزی شما در بلند مدت خواهد بود. پس بار دیگر به طور خلاصه آن‌ها را نام می‌بریم…

  • تصمیم‌گیری بر اساس اطلاعات معتبر؛ نه شایعات
  • دید بلندمدت داشته باشید.
  • مراقب سهام خود باشید!
  • روی سهامتان متعصب نباشید!
  • سبدی از سهام متنوع تشکیل دهید.
  • معامله تنها با سرمایه مازاد!
  • نوسان، ذات بازار سهام
  • مشورت با افراد متخصص و مورد اعتماد

نظرات این مطلب

امیرحسین ادیب نیا

با رویکردی موثر در این فضا حضور دارم.
امیدوارم حال و انرژیِ خوب، در زندگیِ من و تو جریان یابد.

۱۵ دیدگاه. شما هم نظر خود را بنویسید:

  • سلام ، من مقاله شما رو خوندم عالی بود مثل مقاله های قبلی سوال زیاد دارم ولی سعی می کنم بعد از آموزش اگر حل نشد بپرسم.
    ممنون

    پاسخ
  • با سلام از مطالب خوب شما یک سوال دارم دردیدبلندمدت سهامی هر روز افت دارد چه مشی کرد با تشکر

    پاسخ
    • امیرحسین ادیب نیا
      ۲۰ تیر ۱۳۹۸ ۱۵:۲۹

      سلام
      خوب ممکن است سهام خوبی انتخاب نشده باشد
      قرار نیست که همه سهم ها رشد کنند
      اولا باید تحلیل درستی روی سهم انجام دهید
      دوما به حد سود و حد ضرر خود پایبند باشید

      که تمام این مطالب مفصل در دوره آموزشی غیرحضوری برای دوستانی که تهیه کردند شرح داده شده

      پاسخ
  • محمدرضا منصوری
    ۳ خرداد ۱۳۹۸ ۲۳:۱۵

    با عرض سلام یه سوال ازتون داشتم ، من همیشه حد ضرر نسبت به قیمت خرید سهمم رو ۸ درصد قرار میدم ، حدود ۲ هفته قبل بدلیل تنش ایران و آمریکا و ورود ناو آمریکا ، بورس تو دو روز ۱۶ هزار واحد ریزش کرد و بیشتر سهمهای من از منفی ۸ درصد رو رد کردند و بیشتر سهمها تو صف فروش قرار گرفتند و سهمهای من حتی تا منفی ۱۲ هم رفتند ، در همون روزها بیشتر اساتید بورس میگفتند اسیر هیجان نشید و سهمها رو نفروشید و بازار دوباره برمیگردد ، وانصافا بازار هم برگشت ولی چون من میخواستم حد ضررم رو رعایت کنم سهمها رو فروختم وبعد پشیمان شدم ، حالا میخواستم بپرستم همچین مواقعی چکار باید بکنم ، باید حد ضرر رو رعایت کنم یا بمانم تا بازار برگرده ، چون به احتمال زیاد بدلیل تنش منطقه ای دوباره این مورد چندین بار دیگه تکرار بشه

    پاسخ
  • ليلا محمدخانى
    ۵ آبان ۱۳۹۷ ۱۰:۱۱

    سلام من براى پیش رفتن به جلو به آموزش نیاز دارم و در حال حاضر چون کلاس اولى بازار بورس هستم کلى سوال تو ذهنمه ولى هم به توانایى خودم تواین مسیر ایمان دارم هم به آموزش صحیح و اصولى شما، از صمیم قلبم هم براى خودم و همه کسانى که انگیزه کافى دارن براى آغاز و ادامه این راه آرزو میکنم با یه انرژى نا محدود پیش بریم و در آخر قدرشناس معلم و اساتید واقعى زندگیمون باشیم✌️💪 ممنون از مقالات و ویدئوهاى پر از مفهوم و اصولى و پر انرژیتون

    پاسخ
  • ممنون از مقاله و اطلاعات مفیدی که در اختیار ما می گذارید.یه سوال اساسی که من دارم اینه که کلن چجوری اصلن تحلیل کنیم بازار رو؟یعنی کسی که هیچ اطلاعاتی نداره از بازار سرمایه حتمن باید اول بره دانش اختصاصی کسب کنه تا بتونه تحلیل درست انجام بده؟و این دانش از کجا به دست میاد؟

    پاسخ
    • امیرحسین ادیب نیا
      ۳۱ شهریور ۱۳۹۷ ۱۸:۲۶

      بله باید ابتدا دانشش رو بدست اورد
      مثل یک کلاس اولی که میره مدرسه تا خوندن و نوشتن یاد بگیره و یهو همون روز اول ازش مقاله ISI نمیخوان

      پاسخ
  • ابوالفضل خانی
    ۲۷ شهریور ۱۳۹۷ ۱۰:۴۲

    سلام آقای ادیب نیا هم مقالات و نظرات شما باعث دانش افزائی می شود من کتاب شما ر ا هم خریدم مطالعه می کنم . ممنون از شما

    پاسخ
  • اوکی. ممنون از پاسخی که دادین.منتظر بقیه مقاله ها و ویدئوهاتون هستیم.عالیه

    پاسخ
  • سلام جناب ادیب نیا
    خسته نباشید
    مقاله بسیار خوبی بود.در اصل دوم که گفتید دید بلند مدت داشته باشیم و حالا به صورت بلند مدت سرمایه گذاری بشه,در بازار سهام تعریف خاصی شده که تا چند سال یا چندماه این سرمایه گذاری میتونه ادامه پیدا کنه؟؟ اصلا در یه همچین بازار پرنوسان کسی بخواد سرمایه گذاری بلند مدت داشته باشه منطقیش چند وقت میتونه باشه؟؟؟
    چون تو همچین بازاری ممکنه هر روز سهام از شرایطی که بوجود میاد تاثیر بپذیره و باعث باشه او بازدهی لازم رو نداشته باشه و باعث ضررهای زیادی بشه که حتی بافروختن اون سهام ضررها جبران نشه یا شاید هم بدتر بشه

    پاسخ
    • امیرحسین ادیب نیا
      ۲۶ شهریور ۱۳۹۷ ۲۰:۲۷

      سلام
      ببینید شما چه بلند مدت و چه کوتاه مدت بخواهید سرمایه گذاری کنید اول باید سهام مد نظرتون رو تحلیل کنیدو بعد بر اساس اون تحلیل اقدام به سرمایه گذاری کنید.

      منظور از بلند مدت در این مقاله این است که کسی که فکر میکند میتواند یک شبه در این بازار ثروتمند شود و بعد از آن از بازار خارج شود و وارد عرصه دیگری شود اشتباه بزرگی را در ذهن میپروراند.

      اگر کسی به این حوزه به دید بلند مدت نگاه کند قطعا بعد از چند سال‌ موفقیت‌هایش تصاعدی بالا خواهد رفت.

      نگاه اشتباهی که افراد به سهام دارند این است که فکر میکنند یک کاغذ بی ارزش را خریداری میکنند و ممکن است هر بلایی سرش بیاید.

      شما وقتی ملک و ساختمان میخرید چه اتفاقی برایش می‌افتد؟ به قول شما:
      “تو همچین بازاری ممکنه هر روز املاک و ساختمان از شرایطی که بوجود میاد تاثیر بپذیره و باعث بشه اون بازدهی لازم رو نداشته باشه و باعث ضررهای زیادی بشه که حتی بافروختن اون ملک ضررها جبران نشه یا شاید هم بدتر بشه”

      دقیقا سهام هم یک دارایی است. و نکته‌ای که در مورد دید بلند مدت یا کوتاه مدت وجود دارد این است که اگر فردی دارایی مناسبی را خریداری کند حتی اگر در بازه‌های زمانی کوتاه مدت اتفاقاتی رخ دهد که قیمت آن افت کند اما در بلند مدت ارزش اون دارایی به ارزش واقعی خودش خواهد رسید.

      پاسخ
  • با سلام خدمت شما.من در مورد منطق بورس سوالای زیادی دارم که این بازار را برام مبهم کرده.یا مثلا منطق کسب درآمد از بورس.شاید سوالام واستون خنده دار باشه .خب آره چون شما اینقدر به امور بورس واقفید که این جریان رو دارید از بالا نگاه میکنید و من مانند کسیکه در وسط جنگلی بزرگ بدون نقشه و راهنما گیر کردم.فقط نمیدونم چطوری و از کی بپرسم.

    پاسخ
    • امیرحسین ادیب نیا
      ۲۴ شهریور ۱۳۹۷ ۲۳:۵۸

      سلام امیرعباس عزیز
      از نظر من هیچ سوالی در هیچ حوزه‌ای خنده دار نیست چون قطعا اون فرد در مورد چیزی که سوال میکنه اطلاعات نداره و برای همین سوال میکنه.
      پس خیلی راحت میتونی سوالاتتو از هر کسی که دوست داری بپرسی.
      در این مسیر هم اگه کمکی از دست من و مجموعه ام بر بیاد دوستانی مثل شما رو راهنمایی خواهیم کرد.
      اگر احساس کردی سوالاتت کمی شخصی هست میتونی از طریق ایمیل از من بپرسی

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

امیرحسین ادیب نیا

با رویکردی موثر در این فضا حضور دارم.
امیدوارم حال و انرژیِ خوب، در زندگیِ من و تو جریان یابد.