چه عواملی بر روی قیمت سهام تاثیر می‌گذارند؟!

share price
۶۸ دیدگاه
دوره‌های آموزشی

در آکادمی ادیب نیا

عوامل تاثیرگذار بر قیمت سهام

پس از این که وارد دنیای سرمایه‌گذاری و بازار سرمایه شدیم، حالا باید به دنبال یافتن سهام مناسب باشیم. سهام مناسب به این معنا که سرمایه‌گذاری در آن، بازدهی و سودآوری خوبی در یک دوره زمانی مشخص برای ما داشته باشد. عمده این بازدهی از اختلاف قیمت سهام در زمان خرید و فروش به دست می‌آید. یعنی شما باید سهام یک شرکت را در یک قیمت مشخص بخرید و پس از افزایش قیمت آن را به فروش برسانید. در مقاله “چگونه یک سهام خوب انتخاب کنیم؟” در مورد روش‌های تحلیل قیمت سهام توضیحاتی را ارائه کردیم. اما در این مقاله قصد داریم به یک سوال دیگر پاسخ دهیم!

معمولا افرادی که به تازگی قصد دارند وارد بورس شوند و به سرمایه‌گذاری در این حوزه بپردازند سوالات بسیاری در ذهن دارند. اما یکی از عمده این سوالات این است که قیمت سهام بر چه اساسی تغییر می‌کند؟! چه عواملی باعث افزایش یا کاهش قیمت سهام یک شرکت می‌شود؟!

در پاسخ به این سوال ابتدا باید به ذات عرضه و تقاضا در بازار سرمایه اشاره کنیم. قیمت سهام در بورس نیز مانند بسیاری از بازارهای دیگر (مثل مسکن، خودرو و …) بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شود. با افزایش تقاضا، فروشندگان سهام خود را با قیمت بالاتری به فروش می‌گذارند و در صورت افزایش عرضه، خریداران به همان نسبت قیمت‌های پایین‌تری را برای خرید سهام پیشنهاد می‌کنند. لذا مکانیزم معاملات در بازار سرمایه نیز کاملا بر اساس عرضه و تقاضا چیده شده است. پس تا این جا فهمیدیم که دلیل افزایش یا کاهش قیمت سهام افزایش تقاضا و یا عرضه است.

اما اگر بخواهیم کمی عمیق‌تر به موضوع نگاه کنیم چه!؟ مثلا بپرسیم خب دلایل افزایش تقاضا چه چیزهایی می‌تواند باشد؟! یا چه عواملی باعث افزایش فشار عرضه می‌شوند؟! آیا عوامل سیاسی نیز بر قیمت سهام اثرگذارند؟!

در ادامه این مقاله پاسخ تک تک این سولات را خواهید یافت! پس تا پایان آن همراه ما باشید …??

عوامل تاثیرگذار بر قیمت سهام را به طور کلی می‌توان به سه گروه تقسیم کرد :

  1. عوامل محیطی یا کلان
  2. عوامل مرتبط با صنعت (صنعتی که شرکت مورد نظر در آن فعالیت می‌کند.)
  3. عوامل داخلی یا درون شرکت

عوامل محیطی یا کلان

اولین موردی که قصد داریم به بررسی آن بپردازیم عوامل محیطی یا کلان اثر گذار بر قیمت سهام است. منظور از عوامل محیطی در این جا عواملی است که در اختیار خود شرکت نبوده و به سیستم کلی اقتصادی و سیاسی بستگی دارد.

  • وضعیت اقتصادی و سیاسی

ثبات یا عدم ثبات در وضعیت اقتصادی و سیاسی در عرصه داخلی و خارجی می‌تواند بر روی وضعیت بازار سرمایه تاثیرگذار باشد. در واقع آرامش فضای سیاسی و در نتیجه اقتصادی یک کشور باعث امنیت اقتصادی شده و به سرمایه‌گذاران اطمینان می‌دهد که سرمایه‌گذاری آن‌ها با سود مناسبی همراه خواهد بود.

  • سیاست های کلان پولی، مالی و ارزی

سیاست‌های کلی دولت در حوزه پولی، مالی و ارزی می‌تواند بر روی وضعیت شرکت‌ و در نتیجه قیمت سهام آن‌ها تاثیرگذار باشد. برای مثال افزایش نرخ ارز برای شرکت‌های صادراتی باعث افزایش سودآوری می‌شود. اما در نقطه مقابل شرکت‌هایی که مواد اولیه خود را از خارج تأمین می‌کنند، با افزایش هزینه‌ها و کاهش سودآوری مواجه خواهند شد. پس دنبال کردن نحوه مخارج و درآمدهای ارزی شرکت‌‌ها یکی از مهمترین مباحث سرمایه‌گذاری در بورس است.

یا مثلا در صورتی که بانک مرکزی تصمیم به کاهش نرخ سود تسهیلات به شرکت‎‌ها و بنگاه‌های اقتصادی بگیرد، این موضوع نیز باعث کاهش هزینه‌های مالی شرکت، افزایش سود آوری و در نتیجه افزایش قیمت سهام آن شرکت می‌شود.

  • بودجه سالیانه کشور

یکی از موارد مهمی که اقتصاد کشور را تحت تاثیر می‌گذارد بودجه سالیانه و جزییات آن است. ترکیب بودجه سالیانه کشور نشان‌دهنده میزان توجه دولت به صنایع مختلف است. مثلا فرض کنید دولت در بودجه خود بخش‌ زیادی را صرف ارائه تسهیلات برای گسترش صنایع فولادسازی و افزایش ظرفیت تولید فولاد کشور کند. این موضوع باعث رشد و رونق این صنعت شده و طبیعتا سهام شرکت‌های فعال در این حوزه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

  • قوانین و مقررات

قوانین و مقررات کشور را می‌توان چهارمین عامل محیطی اثرگذار بر قیمت سهام دانست. به طور کلی وجود ثبات در قوانین و مقررات امکان تصمیم‌گیری بهتر و دقیق‌تر برای سرمایه‌گذاران را فراهم می‌نماید. اگر بخواهیم در این مورد مثالی بزنیم، برای مثال افزایش تعرفه واردات خودرو می‌تواند باعث افزایش در میزان فروش شرکت‌های خودروساز داخلی شده و در نتیجه باعث افزایش سودآوری آن‌ها شود، در صورتی که تغییر پی‌درپی این قوانین باعث سردرگمی شرکت‌ها شده و مخل برنامه‌ریزی بلندمدت برای آن‌ها می‌گردد.

عوامل محیطی یا کلان اثرگذار بر روی فیمت سهام

عوامل مرتبط با صنعت

شرکت‌هایی که در بورس پذیرش می‌گیرند از صنایع بسیار گسترده‌ای هستند. صنایع پتروشیمی، پالایشگاهی، فلزات اساسی، خودروسازی، سیمان، انبوه‌سازی و … تنها تعدادی از آن‌ها هستند. هرکدام از این صنایع عوامل و اثرات خاص خودشان را می‌پذیرند که می‌بایست آن‌ها را به صورت جداگانه در صنعت مورد نظر بررسی نمود.

  • نحوه قیمت‌گذاری محصولات

قیمت‌گذاری محصولات در شرکت‌های بورسی به روش‌های مختلفی انجام می‌شود. برای سرمایه‌گذاری در سهام مناسب توجه به این موضوع ضروری است. مثلا قیمت بعضی از محصولات صادراتی مثل فلز روی یا متانول شرکت‌های پتروشیمی، توسط نرخ‌های جهانی مشخص می‌شود. لذا رصد قیمت‌های جهانی در این صنایع بسیار مهم است. یا در صنعت خودروسازی قیمت‌گذاری در حال حاضر توسط شورای رقابت انجام می‌گیرد. همچنین بسیاری از شرکت‌های فلزی و پتروشیمی محصولات خود را بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا در بورس کالا به فروش می‌رسانند. برخی دیگر از محصولات مثل مواد دارویی و غذایی نیز نرخ‌های مصوب دارند. پس رصد نحوه قیمت‌گذاری و تغییرات این قیمت‌ها بسیار مهم بوده و می‌تواند قیمت سهام شرکت مورد نظر را تحت تاثیر قرار دهد.

  • میزان عرضه و تقاضا برای محصولات

حتما به خاطر دارید که در سال‌های نه چندان دور صنعت مسکن و ساخت و ساز از رونق بسیار خوبی برخوردار بود. در این شرایط صنایع مرتبط با بخش مسکن مثل صنعت سیمان و یا کاشی و سرامیک به دلیل تقاضای بالا برای محصولاتشان سودآوری مناسبی را تجربه می‌کردند. در بازه‌های زمانی مختلف نیز، بسته به شرایط ممکن است تقاضا برای محصولات صنعت خاصی افزایش یابد. این امر می‌تواند منجر به افزایش فروش برخی شرکت‌ها شده و در نهایت قیمت سهام آن‌ها نیز افزایش یابد.

  • رقابتی یا انحصاری بودن صنعت

در واقع نوع محصول یا خدماتی که توسط شرکت‌ها ارائه می‌شود هم در سودآوری شرکت بسیار اثرگذار است. برخی از شرکت‌ها محصولات انحصاری تولید می‌کنند و بازار تضمین شده‌ای دارند، اما برخی دیگر برای فروش محصولات و خدمات خود در بازار رقابت می‌کنند. شرکت‌های دارای بازار انحصاری معمولا برای فروش محصولات خود مشکلی نداشته و سودآوری مناسبی نیز دارند. سایر شرکت‌ها نیز بسته به تبلیغات و رقابتی که دارند می‌توانند سودسازی خوبی داشته باشند. لذا بررسی نوع رقابت برای فروش محصولات در زمان حال و آینده بسیار مهم است.

  • حجم سرمایه‌گذاری در صنعت

میزان سرمایه‌گذاری بخش‌های خصوصی و دولتی در یک صنعت خاص احتمالا خبر از چشم‌انداز مناسب آن صنعت در آینده دارد. هر چه حجم سرمایه‌گذاری در یک صنعت بیشتر باشد، نشان‌دهنده انتظار سوددهی مناسب آن در آینده خواهد بود. کسب اطلاعات در مورد ورود سرمایه‌های کلان به صنایع مختلف می‌تواند به سرمایه‌گذاری بهتر در سهام شرکت‌ها کمک کند.

  • وضعیت صنایع مرتبط

بررسی وضعیت صنایع مرتبط با صنعت مورد نظر از دیگر عوامل موثر بر قیمت سهام یک شرکت است. اجازه دهید با یک مثال این موضوع را روشن کنیم. صنعت خودرو سازی به طور مستقیم با صنایعی نظیر فولادسازی و تولید قطعات خودرو در ارتباط است. پس در صورتی که خودروسازها رونق مناسبی را تجربه کنند، این موضوع به صنایع مذکور نیز سرایت خواهد کرد. با رونق فولادسازی صنایع و معادن سنگ آهن که تولیدکننده ماده اولیه فولاد هستند هم با افزایش سودآوری همراه خواهند بود. لذا رونق یا رکود یک صنعت می‌توانند بر روی صنایع مرتبط دیگر هم اثرگذار باشد.

  • تحولات فناوری

در سال‌های اخیر سرعت بالای پیشرفت و تحول فناوری بر هیچ کس پوشیده نیست. صنایعی که بتوانند از این تحولات بیشتر بهره ببرند قطعا در بلندمدت رشد خوبی را تجربه خواهند کرد. اگر بخواهیم مقایسه‌ای انجام دهیم، دو صنعت فناوری اطلاعات و سیمان را در نظر بگیرید. واضح است که سرعت پیشرفت تکنولوژی در صنایع مرتبط با فناوری اطلاعات بسیار بیشتر است. لذا به طور کلی آینده روشنی برای صنایع مرتبط با این حوزه می‌توان متصور بود. همچنین توجه به انطباق‌پذیری شرکت‌ها با پیشرفت تکنولوژی نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. شرکت‌های پیشرو همواره از شرکت‌های دنباله رو در وضعیت بهتری قرار خواهند داشت!

عوامل مرتبط با صنعت که روی قیمت سهام تاثیر می‌گذارند.

عوامل درونی

دسته سوم که بسیار مهم هم هست مربوط به عوامل درونی شرکت است. این عوامل که در ادامه به توضیح آن‌ها خواهیم پرداخت در واقع به وضعیت داخل شرکت بستگی دارند.

  • میزان سودآوری شرکت و ثبات آن

قطعا هدف همه افراد از سرمایه‌گذاری کسب سود است. برای سرمایه‌گذاران مهم است که شرکت مورد نظر چه میزان سود را در هر سال به دست می‌آورد. همه عواملی که تا پیش از این نیز در مورد آن‌ها بحث شد تاثیر خود را ابتدا در سودسازی شرکت و نهایتا در قیمت سهام آن نشان می‌دهند. دیگر عامل مهم، تداوم روند سودآوری و چشم‌انداز مناسب شرکت در آینده است. همچنین بررسی وضعیت دارایی‌ها و بدهی‌های شرکت نیز می‌تواند کمک شایانی به پیش‌بینی وضعیت شرکت در آینده نماید.

  • نسبت قیمت به درآمد سهم (P/E)

از تقسیم کردن قیمت سهام به سود سالیانه آن نسبت P/E حاصل می‌شود. این نسبت که در بازار سرمایه کاربرد زیادی دارد در واقع نشان‌دهنده دوره بازگشت سرمایه سهام شرکت است. برای مثال اگر دو شرکت داروسازی مشابه را در نظر بگیریم که هر دو ۱۰۰ تومان به ازای هر سهم سود می‌سازند اما قیمت اولی دو برابر قیمت شرکت دیگر باشد، چه نتیجه‌ای می‌توان گرفت ؟! واضح است که در این مثال شرکتی که قیمت سهام آن کمتر است، دوره بازگشت سرمایه کمتری داشته و سرمایه‌گذاری در آن بهتر خواهد بود.

البته دقت کنید که این مقایسه باید در شرایط یکسان برای دو شرکت انجام شود، مثلا یک شرکت تازه تاسیس حوزه ارتباطات را نمی‌توان با یک شرکت فولاد سازی که به بلوغ خود رسیده است مقایسه نمود. در شرایط برابر هر چه P به E یک شرکت کمتر باشد، خریدن سهام آن ارزنده‌تر است. البته توجه کنید که نسبت فوق تنها یکی از معیارهای ارزیابی سهم است و نباید به تنهایی ملاک سرمایه‌گذاری شما قرار گیرد.

Internal Factors on Share Price

  •  قابلیت نقدشوندگی سهام

یکی از ویژگی‌های دارایی خوب از جمله سهام، قابلیت تبدیل شدن سریع آن به پول نقد است. در بازار بورس هر چه تعداد معاملات و حجم سهام معامله شده یک شرکت بیشتر باشد، نشان دهنده قابلیت نقدشوندگی بالای آن سهم می‌باشد.

  • طرح‌های توسعه شرکت

برنامه‌ریزی شرکت برای اجرای طرح‌های توسعه می‌تواند نشان‌دهنده رشد و پویایی آن شرکت و ارزنده بودن سهام آن باشد. البته که سرمایه‌گذار باید هدف و اثرات انجام طرح توسعه را کاملا مورد بررسی قرار دهد، زیرا تاثیر همه طرح‌های توسعه مشابه یکدیگر نیست. مثلا راه‌اندازی خط تولید جدید نسبت به نوسازی ماشین‌آلات قطعا در کوتاه مدت اثرات بهتری بر روی سودآوری یک شرکت دارد.

  •  میزان سهام در دست مردم (سهام شناور)

به بخشی از سهام شرکت که در اختیار عموم مردم و سهامداران خرد (در مقابل سهامداران عمده) قرار دارد، سهام شناور می‌گویند. هرچه سهام شناور یک شرکت بیشتر باشد، تعداد معاملات سهام آن نیز افزایش یافته و نقدشوندگی آن نیز افزایش می‌یابد. زیاد بودن سهام شناور مزایایی از جمله واقعی بودن قیمت سهام، کاهش احتمال دستکاری در قیمت سهام، کاهش ریسک معاملات و … را به همراه دارد.

  •  ترکیب سهام‌داران شرکت

سهامداران عمده یک شرکت در واقع تصمیم‌گیرندگان اصلی آن نیز هستند. معمولا سهامداران عمده، خود نهادها و شرکت‌های بزرگ حقوقی هستند که منافع خاصی را از سرمایه‌گذاری‌هایشان دنبال می‌کنند. حضور سهامداران عمده خوش‌نام و با سابقه خوب در ترکیب سهامداران که در مواقع لازم از سهام شرکت حمایت می‌کنند، می‌تواند باعث افزایش سود و کاهش ضررهای احتمالی در سرمایه‌گذاری افراد شود.

عوامل تاثیرگذار بر قیمت سهام

چکیده مطلب:

در این مقاله سعی کردیم تا شما را با تمامی عوامل ریز و درشت موثر بر قیمت سهام یک شرکت آشنا کنیم. همان طور که احتمالا شما هم در هنگام خرید منزل یا اتومبیل به بررسی همه جوانب می‌پردازید، بررسی جزئی عوامل موثر بر قیمت سهام و تاثیرات مثبت و منفی آن‌ها نیز از ضروریات یک سرمایه‌گذاری خوب است. اشاره کردیم که تمامی این عوامل اعم از عوامل محیطی سیاسی و اقتصادی، قیمت‌گذاری‌ها، صنایع مرتبط و عوامل داخلی شرکت، تاثیر خود را ابتدا در میزان سودآوری شرکت و سپس در قیمت سهام آن نشان می‌دهد.

شما می‌توانید بسیاری از اطلاعاتی که در این مقاله در مورد آن‌ها صحبت کردیم را به راحتی از طریق سایت شرکت مدیریت فناوری بورس تهران و سایت سامانه جامع اطلاع‌رسانی ناشران به دست آورید.

نظرات این مطلب

امیرحسین ادیب نیا

با رویکردی موثر در این فضا حضور دارم.
امیدوارم حال و انرژیِ خوب، در زندگیِ من و تو جریان یابد.

۶۸ دیدگاه. شما هم نظر خود را بنویسید:

  • لطفا بگید ارزش یک سهام خصوصی چطور بالا یا پایین میشه؟ چه کسی تصمیم میگیره ارزش یک سهام مثلاً سبهان را بالا یا پایین کنه؟ آیا مدیرعامل شرکت یا فرمول خاصی داره؟ مثلاً صبح بلند میشی میبینی -۵ یا +۵ شده

    پاسخ
  • سلام :شرکت ها چراسهام یک شرکت راخردمیکنندیعنی ۲۰ سهم من راتبدیل به ۲۰۰سهم می کنندچه فایده ای دارددرصورتی که قیمت ۲۰سهم اول با۲۰۰سهم فعلی فرقی ندارد؟ باتشکر ازاستادعزیز

    پاسخ
    • امیرحسین ادیب نیا
      ۱۲ فروردین ۱۴۰۲ ۱۱:۱۸

      سلام دوست عزیز
      به دلیل افزایش سرمایه در شرکت و جذب سرمایه بیشتر.

      مثلا ۵ نفر هر کدام ۲۰ سهم دارند که قیمت هر سهم از آن ۴۰۰ تومن است. (تعداد کل سهام شرکت ۱۰۰ سهم است و شما یکی از آن ۵ نفر هستید) پس در مجموع شرکت ۱۰۰ سهم دارد که اگر در ۴۰۰ تومن ضرب کنید میشه ۴۰،۰۰۰ تومان یعنی ارزش این شرکت و در واقع سرمایه‌ای که دارد ۴۰،۰۰۰ تومان است.

      حالا اگه این شرکت بخواهد سرمایه شرکت را به ۴۰۰،۰۰۰ تومان برساند احتیاج دارد که ۳۶۰،۰۰۰ تومان سرمایه جدید جذب کند. پس میاد ۱۰۰ سهم رو تبدیل میکنه به ۱۰،۰۰۰ سهم و قیمت رو از ۴۰۰ تومن میکنه ۴۰ تومن. حالا این ۵ سهامدار (شما و اون چهار نفر دیگه) نفری ۲۰۰ سهم به قیمت ۴۰ تومن دارید. و ۹۰۰۰ سهم دیگه در بازار فروخته میشه و به پنج سهامدار دیگه افراد جدیدی اضافه میشن. و پول جدید یعنی اون ۳۶۰،۰۰۰ تومن داخل شرکت مثلا برای راه‌اندازی خط تولید جدید مصرف میشه.

      پاسخ
  • عطا پورنعمت
    ۸ شهریور ۱۴۰۰ ۱۱:۰۳

    ممنون از راهنماییتون

    پاسخ
  • سلام
    چطوری میزان ورود و خروج پول به سهام را تشخیص دهیم.

    پاسخ
  • از مطالب مفید و آموزنده شما تشکر میکنم

    پاسخ
  • از شما که لطف دارید وراهنمایی آموزنده دارید ممنونم

    پاسخ
  • با تشکر از مطالب

    پاسخ
  • سلام
    ممنون از سایتتون
    مقاله ای درباره تاثیر اخبار بر روند بازار هم دارید؟

    پاسخ
  • سیدعلی شربتی
    ۳ آبان ۱۳۹۹ ۲۲:۴۲

    از مقاله مختصر و مفید و مثالهای روشن در باب انتخاب سهم خوب ، از نویسنده کمال تشکر را دارم

    پاسخ
  • سلام
    با تشکر از مطلب مفیدتون
    میشه نام و نام خانوادگی نویسنده این مقاله رو هم بذارین که برای استناد نام و نام خانوادگی نویسنده هم ذکر بشه ؟

    پاسخ
    • ابوالفضل عرفانیان
      ۴ آبان ۱۳۹۹ ۱۲:۰۹

      سلام
      خواهش می‌کنم
      ابوالفضل عرفانیان!

      پاسخ
      • جناب عرفانیان من خیلی متشکرم از خدمت شما بسیار مفید هست مقاله شما، جسارتا یک راهنمایی میخاستم از خدمت شما اگر لطف کنید بنده رو راهنمایی بفرمایید ممنون میشم ، امکانش هست تعدادی منبع و یا کتاب برای مطالعه عوامل مؤثر بر قیمت سهام معرفی بفرمایید ؟

        پاسخ
        • ابوالفضل عرفانیان
          ۹ آبان ۱۳۹۹ ۱۷:۳۱

          منابع زیادی در این حوزه وجود داره
          اگر اساسا و به طور اصولی بخواید این مباحث رو مطالعه کنید
          باید سر فصل دروس اصلی و تخصصی رشته مدیریت مالی در دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد رو بگذرونید
          برخی موارد رو هم میتونید در مقالات سایت مشاهده کنید

          پاسخ
          • بله فرمایش شما درست من رشته مهندسی صنایع هستم ولی برای یک پروژه ای نیاز به یک منبع در این زمینه داشتم ، مقاله شما رو خوندم و بسیار مفید بود ، به همین خاطر میخاستم اگر امکانش هست تعدادی از منابعی که استفاده کردین رو معرفی بفرمایید. ممنون میشم اگر تعدادی از منابع رو معرفی کنین .

  • سلام خسته نباشید
    سوالی داشتم ،فرض کنیم یک سهم مرتب منفی میخوره وهمینطور قیمتش پایین میاد تا چه حد قیمت سهم میتونه کم وکمتر بشه
    ممنونم

    پاسخ
    • ابوالفضل عرفانیان
      ۴ آبان ۱۳۹۹ ۱۲:۰۷

      سلام
      قیمت سهم بسته به عرضه و تقاضای بازار داره
      شما فرض کنید قیمت خودرو پایین بیاد
      و هر روز کمتر و کمتر بشه
      تا کجا ممکنه این اتفاق بیفته؟!
      تا زمانی که تقاضا بیشتر از عرضه باشه و خریداران قدرت بیشتری داشته باشن!

      پاسخ
  • درود بر شما،سپاس از شما و همکاران محترمتون بخاطر مطالب جالب و ارزنده تون.

    پاسخ
  • آیا مرجعی وجود داره که بشه فهمید هر کدام از این عوامل بطور نسبی چند درصد روی قیمت سهام میتونن تاثیر گزار باشن؟ بعنوان مثال نسبت p/e مهم تر هست یا حجم شناور و چقدر

    پاسخ
  • بسیار پربار و ارزنده و موثر بود مطالبتون و میشه گفت ارزش این مطالب رو باید با ثروت اندوخته همه کسایی که در بازار سرمایه به قدرت مالی بزرگی تبدیل شدن مقایسه کرد و واقعا قابل توصیف نیست و اگه یک شخص ۱۵ یا ۲۰ ساله این مطالب رو درست درک کنه و با سرمایه خیلی کمی شروع کنه قطعا در ۴۰ سالگی هیچ ارزوی مالی براش نمیمونه

    پاسخ
  • ابراهیم شریف
    ۸ مرداد ۱۳۹۹ ۱۷:۱۱

    با سلام و سپاس فراوان از این که اطلاعات مفیدی را رایگان در اختیار متقاضیان قرار می دهید امیدوارم سالم و تندرست و بدور از بلا و مصیبت باشین

    پاسخ
  • علی تک روستا
    ۲۵ تیر ۱۳۹۹ ۱۹:۴۸

    بسیار عالی. سپاس فراوان

    پاسخ
  • نرگس نوروزی
    ۲۰ تیر ۱۳۹۹ ۰۹:۵۰

    سپاس از توضیحات مفید و جامع شما

    پاسخ
  • یه سوال؟
    اگه قیمت رو عرضه و تقاضا مشخص می کنه، دیگه نقش سودآور بودن یا نبودن شرکت کجا میره؟
    مثلا شرکتی سود آوری خوبی نداره، یعنی از لحاظ بنیادی اصلا خوب نیست، ولی ممکنه تقاضا برای خرید سهمش انقدر زیاد باشه که قیمت سهم رو ببره بالا
    یا شرکتی که سود آوری خوبی داره ولی تقاضا برای خرید سهمش نیست
    اگه عامل اصلی تعیین قیمت سهم عرضه و تقاضا باشه اصلا دیگه چرا وضعیت بنیادی شرکت رو بررسی می کنیم؟؟؟

    پاسخ
    • امیرحسین ادیب نیا
      ۱۴ تیر ۱۳۹۹ ۱۹:۲۱

      قطعا همه چیز عرضه و تقاضاست.
      پراید هم وقتی تقاضا براش زیاد باشه گرون میشه.
      یا برای جونت ارزش قائلی و نمیخری و یا همرنگ جماعت میشی.
      تو بورس هم یا با علم و دانش وارد میشی و سهم خوب و بنیادی میخری یا همرنگ جماعت میشی و ممکنه هر بلایی سرت بیاد.

      پاسخ
      • سیامک صادقپور
        ۲۱ تیر ۱۳۹۹ ۰۰:۳۱

        مثالتون عالی بود

        پاسخ
      • طبق چیزی که من توی بورس دیدم فقط و فقط عرضه و تقاضا قیمت سهام رو تعیین می کنه و اگر عامل دیگری موثر بود قیمت سهام دو تا شرکت زیان ده مثل سایپا و ایران خودرو توی یک سال اخیر بالای هزار درصد رشد نمی کردن. راجع به بورس های خارجی خیلی اطلاعی ندارم ولی فکر می کنم ساز و کار اونا هم به همین شکل باشه. این یعنی یه اصلاح بزرگ در بازارهای مالی دنیا باید اتفاق بیفته. مثال شما در رابطه با پراید رو نپسندیدم. درسته افزایش تقاضا باعث افزایش قیمت یه محصول میشه ولی باعث نمیشه آشغالی مثل پراید از ماشینای تاپ بازار ایران مثل محصولات بنز و بی ام و گرون تر بشه. چون تنها عامل قیمت گذاری عرضه و تقاضا نیست.
        ولی اگه توی بورس دائما برای یه سهم ضعیف تقاضای زیاد و عرضه کمی وجود داشته باشه قیمتش دائما افزایش پیدا می کنه.
        ممنون میشم با توضیحاتتون منو قانع کنید.

        پاسخ
        • ابوالفضل عرفانیان
          ۳۱ تیر ۱۳۹۹ ۲۲:۰۳

          ما قرار نیست این جا کسی رو قانع کنیم
          مطالبی که بیان میشه هم خلاصه‌ای از مراجع معتبر داخلی و خارجی هست
          دوستانی که تمایل دارن می‌تونن استفاده کنن و دوستانی هم که فکر می‌کنن مطالب به دردشون نمیخوره خیلی راحت می‌تونن از منابع دیگه استفاده کنن
          بهرحال ممنون از نظرتون

          پاسخ
    • سید حسین موسوی
      ۸ دی ۱۳۹۹ ۲۱:۱۴

      من آخرش جواب این دوستمون را درست دریافت نکردم
      واقعا حرف درستی میزنه اگه واقعا تمام سود و زیان در میزان عرضه و تقاضا هستش پس سود و زیان شرکت ها چه تاثیر مستقیمی بر سهام ما می گذارد ؟ ممکن است سود دهی یه شرکت خیلی زیاد باشد اما تقاضا برای آن کم باشد آیا ما باید باز همچین سهام را بخریم یا خیر؟

      پاسخ
  • سلام، محاسبه قیمت یک سهم در عرضه اولیه از چه فرمولی استفاده میشه و چه کسی تعیین کننذه است؟

    پاسخ
    • ابوالفضل عرفانیان
      ۳ تیر ۱۳۹۹ ۰۸:۲۹

      سلام
      محاسبه قیمت عرضه اولیه توسط کارشناسان خبره سازمان بورس و بر اساس روش‌های ارزشگذاری سهام مثل NAV، P/E و یا DDM انجام میشه
      منتها معمولا قیمت عرضه رو اندکی کمتر از قیمت کارشناسی در نظر می‌گیرند تا جذابیت برای خرید عرضه اولیه توسط سرمایه‌گذاران وجود داشته باشه
      این روش‌ها معمولا توسط سرمایه‌گذاران و معامله‌گران حرفه‌ای به عنوان تحلیل بنیادی برای ارزش‌گذاری قیمت واقعی سایر سهام بازار هم استفاده میشه

      پاسخ
  • سلام وقت به خیر
    اگه شناوری ی سهم بالاتر از ۳۰ درصد باشه باعث نوسان بیشتر اون سهم میشه یا کمتر ؟ به چه دلیل ؟
    ممنون از زحمات شما

    پاسخ
    • امیرحسین ادیب نیا
      ۲۵ خرداد ۱۳۹۹ ۲۲:۲۷

      سلام عزیزم
      هر چه شناور بیشتر باشد یعنی سهم دست تعداد افراد بیشتری است.
      شما فرض کن سهام یک شرکت دست ۵ نفر باشه یا دست ۱۰۰۰ نفر باشه. پس هر چه شناور بیشتر باشه به خاطر تصمیمات متعدد سهامداران احتمالا تحرکات سهم بیشتر خواهد بود.

      پاسخ
    • مطالب وسوالات بسیار خوب است

      پاسخ
  • عال بود دستتون در نکنه استادگرامی

    پاسخ
  • بیست
    بیست
    بیست
    ممنونم

    پاسخ
  • خیلی مفید و عالی . سپاس فراوان از زحمات استاد عزیز ادیب نیا و مهندس عرفانیان . و همچنین موفقیت همه ی دوستان در این عرصه

    پاسخ
  • ممنون واقعا عالی بود

    پاسخ
  • عاالی بود ممنونم

    پاسخ
    • با سلام
      بنده به عنوان یک مبتدی این سوال رو دارم که چقدر می شود به بورس اعتماد کرد؟ اینکه قیمت یک سهم می‌تواند براساس عوامل انسانی در بورس بالا یا پایین شود؟ و یا اینکه براساس معیارهای خاصی بالا و پایین میشوذ؟
      ممنونم

      پاسخ
      • ابوالفضل عرفانیان
        ۷ خرداد ۱۳۹۹ ۱۹:۲۹

        سلام
        قطعا عوامل زیادی در نوسانات قیمت سهام دخیل هستن
        هیچ چیز صد در صدی در بازارهای مالی وجود نداره
        اما نکته‌ای که مهمه این هست که تو همین بازار هم خیلی از افراد هستن که موفقیت‌های بسیار بزرگی به دست آوردن

        پاسخ
  • کلمات کلیدی بدون حاشیه و اصل مطلب بیان شد.
    سپاس و درود فراوان

    پاسخ
  • سلام..سپاس فراوان بخاطر اطلاعات مفیدی که منتشر کردید..
    تشکر تشکر تشکر..

    پاسخ
  • درود بر شما
    از مطالب خوبتون استفاده کردم و اطلاعات خوبی به دست آوردم .
    سپاسگزارم

    پاسخ
  • حمیدرضامحمدی
    ۲۵ بهمن ۱۳۹۸ ۱۶:۳۱

    سلام بسیار کاربردی و مفید مطالب را بیان کردید از زحماتتان سپاسگزارم
    آیامطلب دیگری هم هست که باید مد نظر قرار گیرد
    در فضای مجازی چطور میتوانم شما رادنبال کنم؟؟

    پاسخ
    • ابوالفضل عرفانیان
      ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ ۰۹:۵۶

      سلام
      فعالیت اصلی ما در همین سایت انجام میشه
      اما در انتهای صفحه اصلی سایت میتونید لینک شبکه‌های اجتماعی ما رو هم داشته باشید

      پاسخ
  • دمت گرم فوق العاده بود

    پاسخ
  • سلام عالی بود

    پاسخ
  • سلامی پراز انرژی و احساس خوب برای استاد عزیز و گروهشان
    من واقعا از مطالب شما و گروهتان چه در سایت و چه در فضاهای مجازی استفاده میکنم و احساس میکنم جدا از بحث بورس و کارهای تخصصی که بسیار کامل و بی نقص است شما صحبت هایی میکنید که بسیار بسیار به ما یادآوری میکند که چه کسی هستیم و هدفمان چیست و در بعضی زمان ها که من خدا را از یاد میبرم و همه مشکلاتی که برایم پیش می اید را تقصیر دیگران می اندازم یک پست اینستاگرام شما یا مقاله های سایت به من یادآوری میکند که همواره شکرگذار و سپاس گذار خداوند باشم و بدانم که هر چه پیش می آید خودم ساختم .
    آرزوی موفقیت فراوان برای شما و همراهانتان دارم

    پاسخ
    • امیرحسین ادیب نیا
      ۱۶ شهریور ۱۳۹۷ ۰۱:۳۱

      علیرضای عزیز
      ممنون از همراهیتون
      امیدوارم بتوانیم این راهی را که در پیش گرفته ایم به بهترین نحو ممکن جلو ببریم

      پاسخ
  • با سلام واحترام
    از لطف وعنایت شما وتیم شما بسیار سپاسگزارم بی شک جامعه ای شکوفا خواهد شد که همه ای افراد آن نسبت به همدیگر احساس مسئولیت نمایند ودر جهت ارتقای همه جانبه همدیگر تلاش نمایند از این همه تلاش وحس مسئولیت شما صمیمانه سپاسگزارم وبه راهنمای های فنی شما در بخش بورس بسیار نیازمند. باز سپاسگزارم

    پاسخ
    • ابوالفضل عرفانیان
      ۱۰ شهریور ۱۳۹۷ ۱۱:۴۶

      سلام دوست من
      از صمیم قلب خوشحالیم که افرادی همچون شما همراه ما هستند.
      هدف ما هم چیزی جز کمک به رشد و شکوفایی جامعه نیست، البته در حد توانمان…
      نظرات شما عزیزان ما را در این مسیر بیشتر از گذشته دلگرم می‌کند…

      پاسخ
  • حسین آسایش پور
    ۹ شهریور ۱۳۹۷ ۰۷:۳۹

    سلام استاد ادیب نیا بسیار از محبت شما تشکر وقدردانی میکنم واز ایمیلهایی که برای بنده ارسال فرمودید ممنونم مطالب بسیار عالی وارزنده است ذکات علم نشر آن میباشد .
    پایدار باشید

    پاسخ
    • امیرحسین ادیب نیا
      ۹ شهریور ۱۳۹۷ ۱۴:۱۲

      سلام حسین عزیز
      از اینکه همراه ما هستید خوشحالیم
      ما هم برای شما بهترین آرزوها را داریم

      پاسخ
  • کاظم شاهملکی
    ۹ شهریور ۱۳۹۷ ۰۱:۴۳

    مقاله مفید برای کلیه کسانی که مانند من تازه وارد بازار سرمایه شده اند.ممنون جناب ادیب نیا و ممنون مهندس عرفانیان عزیز بی صبرانه منتظر مقاله ها و ویدیوهای شما هستم.

    پاسخ
  • استاد باز هم ممنون
    به قول آقا محمد در این وضعیت، کم هستند افرادی که مثل شما رو به جلو حرکت میکنند.
    از شما و تیم خوبتون نهایت تشکر رو دارم

    پاسخ
    • ممنونم دوست عزیز این جامعترین و جمع و جورترین مطلبی بود که تا حالا خونده بودم خیلی مطلب مفیدی بود کاش ما هم بتونیم برای دیگران مفید باشیم.من کمی دیر وارد بورس شدم . وضعیت حال حاضر رو چگونه میبینید و چه توصیه ای برای امثال بنده دارید بعضی از افرادی که توی بورس هستند توصیه کردند که تو این زمان وقت مناسبی برای ورود به بورس نیست. باز هم از وقتی که برای دیگران می‌گذارید کمال تشکر را دارم.

      پاسخ
      • سلام،ضمن سپاس از مطالب کاربردی شما،یک سوال داشتم،من در صندوق های سرمایه گذاری سهام دارم وقتی در طول یک بازه زمانی یکهفته ای سهام رشد مثبت داشته و بعد از اون یکدفعه منفی میشه و سهام میاد پایین،طبق نظر کارشناسان، سهام دارد اصلاح قیمت میخوره،یعنی چی؟ سود یک هفته ای رو دوباره از دست میدیم،لطفا در این خصوص راهنمایی کنید،ممنون

        پاسخ
  • از اینکه علی رغم تمامی مشکلات ، در کشورم کسانی هستند که بدون چمشداشت حاضر به ارائه دانش وتجربیات خود به همنوعان خود میباشند بر خود می بالم. با تشکر از آقای ادیب نیا

    پاسخ
    • امیرحسین ادیب نیا
      ۸ شهریور ۱۳۹۷ ۲۱:۳۵

      ما هم به افرادی مثل شما که با وجود تمام مشکلات کشور به دنبال یادگیری و کسب دانش هستند و بار مسئولیت کارهای خویش را بر عهده می‌گیرند می‌بالیم. در بدترین شرایط نیز همواره فرصت‌ها وجود دارند و کافی است در جستجوی خوبی ها باشیم تا خوبی را دریافت کنیم.
      نظرات زیبای شما به ما انگیزه بیشتری می‌دهد تا با هم تلاش کنیم دنیا جای بهتری برای زندگی شود.
      از دوست و همکار پرقدرت و پرتوان خودم آقای عرفانیان نیز بابت تهیه این مقاله کاربردی نهایت تشکر را دارم.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

امیرحسین ادیب نیا

با رویکردی موثر در این فضا حضور دارم.
امیدوارم حال و انرژیِ خوب، در زندگیِ من و تو جریان یابد.