احتمالا تا امروز کم و بیش با مجموعه ما آشنا شده‌اید. شاید هم این اولین بار است که یکی از مقالات ما را مطالعه می‌کنید. در هر صورت ذهن شما پر است از پرسش‌‌های بی‌پاسخ! پرسش‌هایی در مورد کسب درآمد از بورس…

همه شما در مورد بورس چیزهای مختلفی شنیده‌اید. بسته به این که چه کسی این اطلاعات را به شما داده، ممکن است دانسته‌های شما درست و حتی در بعضی موارد اشتباه باشد! هدف ما از راه‌اندازی این مجموعه و این سایت این است که اطلاعات کاملا علمی، صحیح و به روز را در اختیار شما قرار دهیم…

و اما امروز قصد داریم در مورد کسب درآمد از بورس صحبت کنیم. این که آیا شما هم می‌توانید درآمد مناسبی را از این طریق کسب کنید؟! اصلا چه روش‌هایی برای سرمایه‌گذاری در بورس وجود دارد؟ سود سرمایه‌گذاری در بورس به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟! و به طور کلی کسب درآمد از بورس چه  نیازها و شرایطی دارد؟!

دو روش برای کسب درآمد از بورس

ممکن است بگویید “که من دانش کافی برای سرمایه‌گذاری در بورس را ندارم!”

پس باید به شما تبریک بگویم!

این را بدانید که بسیاری از افرادی که بدون دانش کافی وارد این بازار می‌شوند، ضررهای بسیاری را متحمل شده‌اند. پس این که شما خودتان بدون دانش لازم وارد بورس نمی‌شوید، نکته بسیار مثبتی است. اما همه چیز این جا تمام نمی‌شود. حتی شما که دانش زیادی ندارید، کسب درآمد از بورس برای شما هم میسر است. ‌در مقالات گذشته گفتیم که سرمایه‌گذاری در بورس به دو روش مستقیم و غیر مستقیم تقسیم می‌شود…

برای کسب درآمد از بورس به روش مستقیم شما نیاز به دانش تحلیل سهام و آموزش بورس دارید. پس از آموزش و کسب دانش و مهارت کافی می‌توانید به تنهایی و بدون نیاز به هیچ کس معاملات سهام خودتان را به صورت آنلاین انجام دهید و سود کسب کنید!

اما در این مقاله قصد داریم در مورد روش‌های غیر مستقیم کسب درآمد از بورس صحبت کنیم. بسته به میزان سرمایه‌ای که دارید می‌توانید از یکی از روش‌هایی که گفته می‌شود، استفاده کنید.

صندوق‌های سرمایه‌گذاری

صندوق‌های سرمایه­‌گذاری با جمع‌آوری سرمایه‌های کم، از سرمایه‌گذارانی مانند شما، به سرمایه‌گذاری در سبدی از سهام، اوراق مشارکت و سایر اوراق بهادار می‌پردازند. صندوق‌ها این امکان را برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌کنند تا به جای خرید یک سهم یا اوراق مشارکت خاص، در مجموعه‌­ای از این دارایی‌­­ها، سرمایه‌گذاری کنند. در حقیقت هر فرد می‌تواند با سرمایه مورد نظر خود (هرچند اندک) در سبدی از دارایی‌­های متنوع سرمایه‌­گذاری کرده و به این ترتیب نسبت به آورده خود در سود و زیان صندوق سهیم ‌شود. مدیریت این صندوق‌ها در اختیار افراد خبره و دارای مجوز از طرف سازمان بورس است.

پس در صورتی که سرمایه شما کم است و به مبالغ ۵۰ یا ۱۰۰ میلیون تومان هم نمی‌رسد، و همچنین از آموزش بورس استفاده نکرده و دانش و مهارت کافی را ندارید، توصیه ما مراجعه به صندوق‌های سرمایه‌گذاری است.

سبدگردانی

اما اگر مبلغ سرمایه‌گذاری شما از اعداد گفته شده بالاتر باشد، می‌توانید با افراد خبره و با تجربه به صورت اختصاصی و با مشاوره شخصی کار کنید!

این افراد با تجربه و متخصص اصطلاحا سبدگردان شما بوده و مدیریت سرمایه شما را برعهده خواهند گرفت. سبدگردان علاوه بر ارائه مشاوره‌های تخصصی به شما، با استفاده از سرمایه‌ای که شما در اختیار وی قرار می‌دهید به کسب درآمد از بورس می‌پردازد. البته نگران نباشید! تمامی اسناد و معاملات در این روش با نام شما بوده و تنها وکالت خرید و فروش سهام و اوراق بهادار در اختیار سبدگردان است. در نهایت هم با توجه به میزان سود به دست آمده، سبدگردان مبلغی را به عنوان کارمزد از شما دریافت خواهد کرد.

Portfolio

سبدگردانی – یکی از روش‌های غیر مستقیم کسب درآمد از بورس

چگونه در بورس سود می‌کنیم؟!

پس از ورود به دنیای سرمایه‌گذاری در بورس، چه با روش مستقیم و چه روش غیر مستقیم، شما به دو طریق به سود خواهید رسید.

۱. سود حاصل از نوسان قیمت سهام

اولین روش کسب درآمد از بورس، خرید و فروش سهام و استفاده از نوسانات قیمت آن است. در بورس اوراق بهادار، سهام تعداد زیادی از شرکت‌ها مثل پتروشیمی‌ها، پالایشگاه‌ها، تولیدکنندگان سیمان و فلزات اساسی، داروسازی‌ها، خودروسازها و … خرید و فروش می‌شود. قیمت سهام این شرکت‌ها بسته به سود و زیان آن‌ها و شرایط اقتصادی و سیاسی کشور تغییر می‌کند.

برای مثال فرض کنید شما سهام شرکت داروسازی لقمان را در اسفند سال ۹۷ به قیمت هر سهم ۲۰۰ تومان خریده باشید. از آن جایی که قیمت سهام این شرکت در خرداد ۹۸ و در کمتر از ۴ ماه به حدود ۶۰۰ تومان رسیده، سرمایه شما در این مدت کوتاه سه برابر افزایش یافته است. (این یک مثال واقعی است!) به این نوع کسب سود از بورس، Capital Gain یا سود حاصل از خرید و فروش سهام می‌گویند.

البته که تشخیص سهام این چنینی و خرید و فروش در زمان مناسب، نیازمند دانش و مهارت است. در صورتی که شما این دانش را به دست آورید می‌توانید از این نوسانات استفاده کرده و درآمد کسب کنید.

۲. سود ساخته شده در شرکت

همه شرکت‌های پذیرفته شده در بورس در طول یک سال فعالیت خود درآمدها و هزینه‌هایی دارند. و همه این شرکت سعی می‌کنند تا جای ممکن درآمدها را افزایش داده و از هزینه‌های خود بکاهند، تا در پایان یک سال به سود قابل قبولی برسند. هر کدام از شرکت‌ها فعالیت‌های متنوعی نظیر تولید، خدمات، سرمایه‌گذاری و … انجام می‌دهند. به نظر شما نهایتا سود به دست آمده در یک شرکت، متعلق به چه کسی خواهد بود؟!

بله درست حدس زدید! سهامداران آن شرکت!

این یعنی هر فرد به اندازه تعداد سهامی که در یک شرکت دارد از سود آن منتفع خواهد شد. شرکت‌ها موظف هستند که هر ساله و مطابق قانون این سود را بین سهامداران خود تقسیم کنند. به این روش کسب سود از بورس، که معمولا در سرمایه‌گذاری‌های بلند مدت بیشتر به آن توجه می‌شود، Earn Per Share یا سود به ازای هر سهم گفته می‌شود.

در ضمن حتما به این نکته توجه داشته باشید:  درست است که می‌توان از بورس کسب درآمد کرد اما نه با این نگاه که مثلا ماهی ۱ میلیون یا ۲ میلیون یا ۵ میلیون یا … بدست آورید بلکه نگاه شما باید یک نگاه سرمایه‌گذاری باشد چون با توضیحاتی که در بالا ارائه شد ممکن است با توجه به سرمایه خود در یک ماه چیزی سود نکنید اما در یک ماه به اندازه یکسال حقوق یک کارمند سود داشته باشید. پس در اینجا کسب درآمد یعنی دریافت سود با نگاه سرمایه‌گذاری.

روش‌های کسب درآمد از بورس

چکیده مطلب:

در این مقاله سعی کردیم که ابتدا شما را با روش‌های مستقیم و غیر مستقیم کسب درآمد از بورس آشنا کنیم. اگر علاقه و اشتیاق به یادگیری دانش بورس را دارید، توصیه ما آموزش بورس است. اما اگر به هر دلیلی ترجیح می‌دهید که خودتان به صورت مستقیم وارد بورس نشوید، می‌توانید از روش‌های غیر مستقیم کسب در آمد از بورس استفاده کنید.

در هر صورت و به هر روشی که وارد این بازار شوید، به دو طریق سود خواهید کرد. اول خرید و فروش سهام و استفاده از نوسان قیمت سهام و دوم، منتفع شدن از سود ساخته شده در شرکتی که بر روی سهام آن سرمایه‌گذاری کرده‌اید. در پایان لازم است یادآوری کنم که ورود به دنیای بورس و کسب درآمد از بورس برای همه افراد یک جامعه، راه بسیار مناسبی برای رسیدن به ثروت دلخواه است. البته که این ثروت یک شبه بدست نمی‌آید، اما اگر نگاه بلند مدت داشته باشید، مطمئنا به ثروت پایدار خواهید رسید.

نظرات این مطلب

امیرحسین ادیب نیا

با رویکردی موثر در این فضا حضور دارم.
امیدوارم حال و انرژیِ خوب، در زندگیِ من و تو جریان یابد.

۱۴ دیدگاه. شما هم نظر خود را بنویسید:

  • سلام.مجدد
    چطوروکجاسهام.خریداری.کنیم.
    میخوام.درصندوق.های.سرمایه.گذاری.سهام.خریداری.نمایم.
    باتشکر

    پاسخ
  • صابرلشکری
    ۵ تیر ۱۳۹۸ ۰۹:۲۵

    سلام.خسته.نباشی
    ایامیتوان.بامبلغ.یک.میلیون.تومان.واردبازاربورس.شد
    ممنون.میشوم.راهنمایی.کنید

    پاسخ
  • صمد غفاری
    ۱ تیر ۱۳۹۸ ۱۸:۱۲

    سلام اطلاعات داده شده عالی بود

    پاسخ
  • فرشاد برزگر
    ۱ تیر ۱۳۹۸ ۱۱:۱۸

    با سلام و خسته نباشید خدمت استاد محترم
    آیا میتونم با سرمایه ۵۰ تا ۶۰ میلیونی با نظا رت مستقیم شما سرمایه خود را وارد بورس کنم و در پایان هر دوره سود بدست آمده را به نسبت توافقی تقسیم کنیم؟
    سپاس از راهنماییهای بی نظیرتون

    پاسخ
  • عرض ادب و احترام.
    من چند روز پیش با صد هزار تومن شروع کردم و سهام از مپنا (رمپنا) خریدم٬ لی متاسفانه بعد از خرید مبلغ سهام یکم کاهش پیدا کرد. ولی خوب اولین تجربه ام بود و برام حس خوبی داشت.

    پاسخ
    • امیرحسین ادیب نیا
      ۱ تیر ۱۳۹۸ ۱۵:۳۵

      از اینکه وارد دنیای جدیدی شدید و حس خوبی داشتید خوشحالم
      امیدوارم در این مسیر موفق باشید
      پیشنهاد میکنم حتما اموزش ببینید

      پاسخ
  • سلام سپاس از آموزشهای شما جناب ادیبنیا میتونم با ۲۰۰۰۰۰۰۰ تومان سرمایه گزاری کنم

    پاسخ
  • من میخوام اموزش ببینم پیش شما چکارباید بکنم وهزینه ش چقدر هس؟؟واقعا من نیازدارم ب اموزش این ی مدته کل ذهنم شده بورس

    پاسخ
  • باسلام وخسته نباشید
    جناب ادیب نیا،بنده که درنمایشگاه بورس امسال بایکی ازسبدگردان هاصحبت می کردم مبلغ حداقل۵۰۰میلیون تومان رامشمول سبدگردانی اختصاصی می گفت.
    پس بنابراین،مبالغ کمتر از این میزان هم شامل سبدگردانی میشود؟
    درضمن،آیابازدهی سبدگردانی درهرصورت بیشترازصندوق سرمایه گذاری می باشدیااینکه نه ممکن هست بالعکس باشد؟/باتشکر

    پاسخ
    • امیرحسین ادیب نیا
      ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ ۱۴:۱۷

      سلام
      شرکت‌های سبدگردانی شرایط مختلفی دارند.
      ممکن بعضی شرکت‌ها با مبالغ کمتر هم این کار رو انجام بدن مثلا ۱۰۰ تومن یا ۲۰۰ تومن
      اما چیزی که مهمه سابقه جایی هست که شما قصد دارید سبد خود را برای سبدگردانی در اختیار آن‌ها قرار دهید.
      در رابطه با سوال دوم هم هر اتفاقی ممکن است رخ دهد یعنی هیچ تضمینی برای دریافت سود بیشتر از صندوق وجود ندارد. ممکن است از صندوق بیشتر سود بگیرید و بالعکس ممکن است از صندوق سود کمتری دریافت کنید.

      پاسخ
    • من بعد از چند ماه کتاب خوندن و ویدئوهای آموزشی ایرانی و خارجی بالاخره دلم رو به دریا زدم و با پنج میلیون تومن موجودی حسابم شیرجه زدم توی دنیای بورس و فقط دویست هزار تومن نگه داشتم ته حسابم. با همون دانش ناقصم یک مقدار سهام تیپیکو و یه مقدار ذوب و یه مقدار وامید خریدم. باور کنید اون صبحی که تصمیم قطعی برای خرید گرفتم و یکی دو ساعت داشتم سهم ها رو زیر و رو میکردم انگار داشتم امتحان گواهینامه رانندگی میدادم و افسر کنارم بود و هرچی آموزش دیده بودم فراموش کرده بودم. میخوام بگم از آموزش تا خرید واقعی خیلی فرق وجود داره و موقع اموزش فکر میکنیم همه چیز سادست و یادگرفتیم ولی وقتی نمودار رو برای خرید بررسی میکنی خیلی تحلیلش سخته. اونقدر استرس داشتم که موقع فشار دادن دکمه های کیبورد برای خرید سهام دستام میلرزید و دو بار بجای دو میلیون تومن اشتباها دویست هزار تومن خرید زدم. بعد از خریدم تا یک روز درگیر بودم که اصلا بفهمم توی سایت کارگزاری کجا سودم رو نوشته و کجا ضررم رو . فرداش یکیشون یه ذره رشد کرد ولی مثلا ذوب منفی شد. پسفرداش هم ذوب منفی شد و تیپییکو رشد کرد و امید هم در حد یک درصد رشد کرد. خیلی میترسیدم و همش با خودم میگفتم چه اشتباهی کردم و ضرر کردم و تموم شد رفت ولی باز میگفتم اشکال نداره تجربه میشه. بعدشم قبلا خونده بودم که اگر به تحلیلتون اطمینان دارید از یه مقدار منفی خوردن نترسید. منم به پشتوانه همون صبر کردم. از روز چهارم یا پنجم بود که یهو ذوب در حد روزانه چهار پنج درصد و تیپیکو دو سه درصد رشد کرد و همینجوری هر روز نگاه میکردم میدیدم مجموع سودم مثلا شده پنجاه تومن و بعدش صد تومن و بعدش دویست و پنجاه تومن و و چهارصد تومن و خلاصه بعد از یازده روز هشتصد و ده هزار تومن سود کردم و واقعا کیف کردم ! نمودارهای سهم هایی که خریده بودم رو دائما چک میکردم که ببینم کی بفروشم. کلا روزای اول خیلی جالب بود و تجربه ی خوبی داشتم. اینا رو گفتم که دوستان نترسند و با هر مبلغ جزئی که دارند وارد گود بشن. خیلی از اموزشها رو در حین کار بهتر یاد میگیرید. در ضمن لازم نیست خودتون رو توی دریای اموزش غرق کنید. مثلا سه تا اندیکاتور رو بصورت حرفه ای یاد بگیرید خیلی بهتر از اینه که بیست تا رو الکی فقط حفظ کنید. فقط وارد بشید. نترسید.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

امیرحسین ادیب نیا

با رویکردی موثر در این فضا حضور دارم.
امیدوارم حال و انرژیِ خوب، در زندگیِ من و تو جریان یابد.