تعریف سرمایه‌گذاری (Investment)

واژه “سرمایه‌گذاری” می‌تواند دامنه وسیعی از فعالیت‌ها را در برگیرد. ابتدا بهتر است کلمه “گذار” را معنی کنیم، چون بارها دیده‌ایم که اشتباهاً به غلط سرمایه‌گزار می‌نویسند.

“گذار” یعنی گذاشتن، به معنی قرار دادن چیزی به طور مشـهود در جایی اسـت؛ (و البته به طور مجازی نیز به معنی وضع کردن و بنیاد نهادن چیزی است مثل قانون‌گذار)

اما “گزار” یعنی ادا کردن یا انجام دادن کاری (مثل شکرگزار و کارگزار)

در مطالب سایت با کلمات سرمایه‌گذاری و کارگزاری، زیاد مواجه خواهید شد. پس بهتر است نحوه دیکته صحیح آن را نیز بدانید. 😉 

تعریف سرمایه‌گذاری (Investment)

پس همانطور که معلوم شد در اینجا “گذار” یعنی قرار دادن چیزی در جایی.

و اما سرمایه به معنی دارایی مادی یا معنوی است و هر نوع دارایی مادی و معنوی مثل فکر، علم، هنر، انرژی، زمان، پول، خانه، ماشین و … می‌تواند دارایی و سرمایه شما محسوب شود. پس با توجه به مفهوم این دو واژه متوجه می‌شویم که سرمایه‌گذاری یعنی قرار دادن دارایی و سرمایه در جایی.  و از آن‌جا که افراد بی‌دلیل سرمایه خود را در جایی قرار نمی‌دهند، می‌توان سرمایه‌گذاری را این‌گونه معنا کرد:

قرار دادن سرمایه در جایی برای کسب منفعت

 

حال ممکن است شما زمان خود را روی مطالعه قرار دهید و انتظار آگاهی بیشتر داشته باشید، یا فکر خود را روی حل مسئله‌ای قرار دهید و انتظار پاسخ داشته باشید، یا پول خود را در کسب و کاری قرار دهید و انتظار سود مالی داشته باشید. در تمام این موارد شما در حال سرمایه‌گذاری هستید.

پس لزوما سرمایه‌گذاری به مباحث مالی اطلاق نمی‌شود و شما می‌توانید روی هرچیزی سرمایه‌گذاری کنید. اینکه من همیشه تأکید دارم بهترین سرمایه‌گذاری که می‌توانید انجام دهید، سرمایه‌گذاری روی خودتان است، به همین دلیل است. شما با سرمایه‌گذاری روی خودتان و شخصیتتان تبدیل به فردی با ارزش‌تر و لایق‌تر خواهید شد که هم برای خودتان و هم برای جهان تحسین‌برانگیز است. 

سرمایه‌گذاری مالی

اگر بخواهیم فقط از جنبه مادی و تعریف اولیه و عمومی به سرمایه‌گذاری نگاه کنیم، تعریف آن، پرداخت پول بابت چیزی با انتظار سود و منفعت خواهد بود. اما کمی تخصصی‌تر، تعریف آن در علم اقتصاد (Economics) و در دانش مالی (Finance) به شرح زیر است:

علم اقتصاد ⇐  با توجه به این‌ که علم اقتصاد بر روی تولید، توزیع و مصرف کالاها و خدمات نظارت دارد، در نتیجه سرمایه‌گذاری را، خرید کالاهایی می‌داند که در حال حاضر مصرف نمی‌شوند، ولی در آینده به آن‌ها نیاز خواهد شد و آن کالاها سودآور خواهند بود. (مثل خرید طلای آب‌شده)

علم مالی  با توجه به این‌ که علم مالی در واقع علم مدیریت وجوه مالی است، در نتیجه سرمایه‌گذاری را خرید دارایی‌های مالی‌ای می‌داند که سودآوری آن‌ها برای آینده پیش‌بینی شده است. (مثل خرید سهام یک شرکت)

چرا سرمایه‌گذاری می‌کنیم؟

اگر چه همه افراد با این جمله موافق هستند که سرمایه‌ گذاری برای کسب سود و ثروت انجام می‌گیرد، ولی بهتر است کمی دقیق‌تر شویم. به لحاظ مالی ما به این خاطر سرمایه‌گذاری می‌کنیم تا به رفاه و آسایش مورد نظر خود برسیم. اما اغلب به جای این ‌که به فکر خلق ثروت بیشتر برای لذت بردن از این رفاه و آسایش در لحظه اکنون باشیم، به دنبال صرفه‌جویی در مصرف امروز و پس‌انداز آن برای بهبود مصرف آتی خود هستیم.

البته صرفه‌جویی و پس‌انداز به خودی خود بد نیستند، بلکه نیت و قصد شما از صرفه‌جویی و پس‌انداز مهم است. صرفه‌جویی و پس‌انداز باید منتج به سرمایه‌ گذاری برای خلق ثروت بیشتر شود و نه برای مصرف در روز مبادا ! شاید این جمله کمی عجیب باشد اما بسیار عمیق و قابل تأمل است که احتمالا در آینده مفصل‌تر در قالب ارائه ویدیوهایی به آن خواهم پرداخت. اما به طور خلاصه این را بدانید که ما همیشه خالق لحظه‌های خود هستیم و عملا این تفکر (خلق چیزی برای روز مبادا)، شما را به سمت روز مبادا سوق می‌دهد نه به سمت خلق ثروت بیشتر!

پس بهتر است دلیل این‌که چرا سرمایه‌ گذاری می‌کنیم را بدانیم و همواره به دنبال بیشترین بازده و منفعت باشیم.

چرا سرمایه‌گذاری می‌کنیم؟

اهمیت مطالعه سرمایه‌گذاری

همه افراد به نوعی دارایی‌هایی دارند که ناشی از ارائه خدماتشان در بازار کار است و معمولا در طول مراحل مختلف زندگی تصمیم‌هایی را در خصوص سرمایه‌گذاری این دارایی‌ها می‌گیرند. یکی از متداول‌ترینِ این تصمیمات، مبالغی است که بابت طرح‌های بازنشستگی پرداخت می‌شود. البته که قطعا دیدگاه افراد در این باره متفاوت است!

اگر شما هم هنوز به طور سنتی مبالغی را به صورت ماهانه برای دوران بازنشستگی خود پس‌انداز می‌کنید، شاید نیازی به این مطالعات نداشته باشید و روش شما کاملا قابل احترام است. ولی اگر روش‌های نوین سرمایه‌گذاری در بازارهای متنوع را مد نظر دارید، دلیل مهمی برای مطالعه موضوعات مربوط به آن خواهید داشت.

افراد امیدوارند تا با تجزیه ‌و‌ تحلیل‌هایی که انجام می‌دهند و با توجه به ریسک سرمایه‌گذاری خود، بازده متناسب با آن را به دست آورند. پس مطالعات دقیق در این زمینه می‌تواند، باعث مدیریت بهتر و افزایش ثروت سرمایه‌گذار شود. البته انتظار می‌رود افراد با مطالعات اصول سرمایه‌گذاری تا جایی که ممکن است از اشتباهات جلوگیری کرده و آگاهانه‌تر تصمیم‌گیری کنند.

علاوه بر دلایل بالا که اهمیت این مطالعات را نشان می‌دهد، بسیاری از افراد مطالعات سرمایه‌گذاری را به عنوان شغل و حرفه خود در نظر می‌گیرند، تا از طریق این حرفه به کسب درآمد و رفاه و آسایش مورد نظر خود برسند.

اهمیت مطالعه سرمایه‌گذاری

چکیده مطلب:

متوجه شدیم که تعریف سرمایه‌گذاری “قرار دادن سرمایه در جایی برای کسب منفعت” است. از این رو مطالعه سرمایه‌گذاری برای رسیدن به رفاه و آسایش دارای اهمیت بسیاری خواهد بود. به قول وارن بافت : “بهترین سرمایه‌گذاری که می‌توانید انجام دهید، سرمایه‌گذاری روی خودتان است.”

ما در این مجموعه و در این سایت به شما کمک خواهیم کرد که در ابتدا روی خودتان (که دارایی و سرمایه اصلی خودتان هستید) و سپس روی سایر دارایی‌هایتان به نحو شایسته‌ای سرمایه‌گذاری کنید.

نظرات این مطلب

امیرحسین ادیب نیا

با رویکردی موثر در این فضا حضور دارم.
امیدوارم حال و انرژیِ خوب، در زندگیِ من و تو جریان یابد.

۴ دیدگاه. شما هم نظر خود را بنویسید:

  • سلام استاد ببخشید شما گفتید با توجه به نرخ تورم در ایران نباید پس انداز کرد ولی در مقاله بالا گفته شده اگر پس انداز منتج به سرمایه گذاری شود مشکلی ندارد الان من گیج شدم هرچه پول سرمایه گذاری کنیم یا صبر کنیم تا مقداری پول جمع کنیم وبعد سرمایه گذاری کنیم

    پاسخ
    • امیرحسین ادیب نیا
      ۳۱ خرداد ۱۳۹۹ ۱۱:۲۲

      سلام دوست عزیز
      ماهیت حرف‌های من اینه که شما نباید پول خود را راکد نگه دارید. مخصوصا اگر واحد این پول ریال باشد. شما باید پس انداز را به یک سرمایه‌گذاری تبدیل کنید.

      پاسخ
  • بسیار عالی حرف نداره واقعا لذت میبرم

    پاسخ
  • سلام تمامی مقالات شما عالی است.
    ممنونم

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

امیرحسین ادیب نیا

با رویکردی موثر در این فضا حضور دارم.
امیدوارم حال و انرژیِ خوب، در زندگیِ من و تو جریان یابد.