در ویدیوها و مقالات گذشته در مورد انواع روشهای تحلیل سهام صحبت کردیم. همچنین دانستیم که یکی از ابزارهای مهم و کاردبردی برای ارزیابی ریسک و بازده سبد سهام، ضریب بتا است. سوالاتی از قبیل:
ضریب بتا چیست؟!
ضریب بتا چه کاربردی در بازار سرمایه دارد؟!
چطور میتوان ریسک سبد سهام را با استفاده از ضریب بتا کاهش داد؟!
سهام تدافعی و سهام تهاجمی به چه معناست؟!
ضریب بتای صفر و منفی چه تفسیری دارد؟!
در مقاله “کاربرد ضریب بتا” پاسخ داده شد…
در یک تعریف ساده میتوان گفت که ضریب بتا میزان نوسانپذیری یک شاخص نسبت به شاخص دیگر را بررسی مینماید. در بازار بورس اوراق بهادار معمولا (و نه همیشه) ضریب بتا را برای یک سهم نسبت به شاخص کل اندازهگیری میکنند. در این مقاله قصد داریم مراحل محاسبه ضریب بتا را گام به گام پیش برویم.
استخراج دادهها
برای محاسبه ضریب بتای یک سهم در مقایسه با شاخص کل لازم است که اطلاعات قیمت نماد مورد نظر و همچنین اطلاعات تاریخچه شاخص کل را استخراج نمایید. ابتدا با مراجعه به سایت tsetmc.com در قسمت جستجوی نماد، نماد مورد نظر را پیدا کرده و صفحه مربوط به آن را باز میکنیم. در این جا قصد داریم شاخص بتا را برای نماد پارس (شرکت پتروشیمی پارس) محاسبه کنیم.
نحوه جستجوی نماد در سایت tsetmc
سپس در صفحه باز شده بر روی لینک تهیه خروجی کلیک میکنیم تا اطلاعات قیمت سهام مورد نظر که در اینجا پارس است، در یک فایل اکسل دانلود شود.
صفحه نماد شرکت پتروشیمی پارس
پس از باز کردن فایل اکسل، اطلاعات مربوط به ستون قیمت پایانی که با Close نمایش داده شده و همچنین اطلاعات مربوط به تاریخ میلادی را در یک فایل اکسل دیگر که باز کردهایم کپی میکنیم.
استخراج دادههای مربوط به سهام شرکت پتروشیمی پارس
حالا نوبت به استخراج اطلاعات شاخص کل است. برای این کار کافی است به سایت مرکز پردازش اطلاعات مالی ایران مراجعه کرده و این لینک را باز کنید. سپس نام شاخص مورد نظر (شاخص کل) را انتخاب کرده و بازه زمانی را نیز مشخص میکنیم. در این جا چون اطلاعات نماد پارس از تاریخ بیستم تیر ماه ۹۷ و پس از عرضه اولیه آن در دسترس است بازه زمانی را نیز از همین تاریخ شروع میکنیم. با کلیک بر روی گزینه excel اطلاعات مورد نظر دانلود خواهد شد.
استخراج دادههای مربوط به شاخص کل از سایت fipiran
پس از کپی کردن ستون مربوط به شاخص کل (value) و تاریخ شمسی آن در فایلی که باز کرده بودیم، مرحله استخراج دادهها به پایان رسیده است. توجه کنید که در حال حاضر ستون close مربوط به قیمت پایانی نماد پارس و ستون value مربوط به شاخص کل است و دو ستون کنار هر کدام به ترتیب تاریخ میلادی و تاریخ شمسی اطلاعات را نمایش میدهند. فایل اکسلی که باز کرده بودیم در نهایت به صورت زیر درخواهد آمد:
فایل اکسل نهایی پس از استخراج دادههای مربوط به سهام و شاخص کل
همگامسازی
پس از استخراج اطلاعات مربوط به قیمت سهام و شاخص کل میبایست این اطلاعات همگامسازی شوند. در بعضی روزها ممکن است به دلایلی اعم از بسته بودن نماد، برگزاری مجامع و … اطلاعات مربوط به یکی از ستونها یعنی قیمت سهام یا شاخص کل موجود نباشد. پس لازم است که برای هر روز صحت تاریخ این اطلاعات بررسی شود. مثلا در تصویر بالا اطلاعات مربوط به قیمت سهام در تاریخ ۱۵ آبان (۶ نوامبر) برای قیمت سهام وجود دارد اما برای شاخص کل این اطلاعات در دسترس نیست. پس لازم است اطلاعات مربوط به شاخص را به صورت دستی وارد کنیم و یا به صورت سادهتر اطلاعات مربوط به قیمت سهام در این تاریخ را حذف نماییم.
نکته مهم : به جز زمانهای بسته بودن نماد سهام، میبایست دادههای مربوط به پرداخت سودنقدی و افزایش سرمایه نیز همگامسازی شوند. (اصطلاحا میبایست از دادههای تعدیلشده استفاده شود.)
در این جا دادههای مربوط به ۶ روز اول معاملاتی پتروشیمی پارس که قبل از پرداخت سود نقدی بوده است به علت مذکور حذف شد.
برای انجام ادامه محاسبات اطلاعات مربوط به ۷۷ روز کاری اخیر همگامسازی شدند. هرچه تعداد روزهای مربوطه بیشتر باشد، محاسبه ضریب بتا به صورت دقیقتر انجام خواهد شد.
بازدهی روزانه نماد و شاخص کل
پس از آن که اطلاعات روزانه مربوط به قیمت پایانی سهام مورد نظر و شاخص کل را استخراج کردیم، نوبت به محاسبه ضریب بتا میرسد. پیش از محاسبه ضریب بتا لازم است بازدهی شاخص کل و بازدهی قیمت سهام را نسبت به روز قبل محاسبه نماییم.
برای اینکار فرمول بازدهی را یک بار برای سهام پتروشیمی پارس در ردیف E و بار دیگر برای شاخص کل در ردیف F وارد میکنیم.
محاسبه بازدهی روزانه سهام در ستون E فایل اکسل
محاسبه بازدهی روزانه شاخص کل در ستون F فایل اکسل
محاسبه ضریب بتا
در مقاله کاربرد ضریب بتا خواندیم که این پارامتر با تقسیم کوواریانس شاخص کل و قیمت سهام بر واریانس شاخص کل (طبق رابطه زیر) به دست میآید:
لذا کافی است در فایل اکسل خودمان توابع مربوط به کوواریانس و واریانس را به صورت زیر نوشته و آنها را بر یکدیگر تقسیم نماییم.
با نوشتن فرمول گفته شده در یکی از خانههای فایل اکسل به صورت زیر، ضریب بتای سهام شرکت پتروشیمی پارس ۱.۲۷۷ به دست میآید. لذا میتوان نتیجه گرفت که سهام این شرکت یک سهام تهاجمی است و خرید و فروش آن نسبت به شاخص کل ریسک پایینی ندارد.
نوشتن فرمول نهایی ضریب بتا در فایل اکسل
چکیده مطلب:
در این مقاله سعی کردیم مراحل محاسبه ضریب بتا را گام به گام پیش برویم. چهار مرحله اصلی استخراج دادهها، همگامسازی، محاسبه بازدهی روزانه نماد و شاخص کل و نهایتا محاسبه ضریب بتا به طور کامل و مفصل آموزش داده شد. در مقاله “کاربرد ضریب بتا” در مورد تفسیر این پارامتر بحث کردیم و دریافتیم که سهام تدافعی و سهام تهاجمی به چه معناست. ممکن است بعضی نرمافزارها و یا سایتها به صورت پیوسته ضریب بتا را محاسبه کرده و در اختیار کاربران خود قرار دهند. جدای از این که تجربه به ما نشان داده بسیاری از این پایگاهها محاسبات دقیقی ندارند، از نظر ما لازم است شما به عنوان فعال بازار سرمایه خودتان هم توانایی انجام این محاسبات را داشته باشید.
۸۰ دیدگاه. شما هم نظر خود را بنویسید:
سلام . وقتی از خروجی اکسل میگیریم همه اطلاعات در یک ستون نوشته شده ؛ چگونه میتوانیم اطلاعات را در چند ستون جداگانه بیاوریم؟>
سلام. چطوری میتونم بازده ماهانه یک سهم برای چند سال تو اکسل محاسبه کنم؟
اعتبارش چقدره یعنی هر چند مدتی باید آبدیت بشه یا ثابت هستش
سلام وخسته نباشید .قیمت تعدیل شده رو ازکجا میتونیم به دست بیاریم من تو سایت سهم شپنا رو بررسی کردم قیمت تعدیل شده نبود ممنون میشم راهنماییم کنین
سلام
به سایت یکی از شرکت های پردازش اطلاعات مالی مراجعه کنید
ضریب بتای همه شرکتها موجود است
سلام و تشکر فراوان…من وقتی خروجی میگیرم همین سهم پارس رو بهم خروجی اکسل نمیده .یعنی بصورت متن کپی میکه تو اکسل جدول جدول نیست…چکار باید کنم میشه کمکم کنید؟
سلام دوستان
اگرزمانی جایی بودیدکه اکسل نبودیااگرمی خواهیدتقریبا مفهومی محاسبه بتارایادبگیریدعرض کنم بتا مثل ضریب زاویه خط است برای پیداکردن ضریب زاویه باداشتن دونقطه ازخط فرمول چه بود؟ تفاوت مختصات دونقطه درروی محورعمودی تقسیم برتفاوت مختصات دونقطه درروی محورافقی .
بنابه تعریف ضریب زاویه بتا = تفاوت بازده هرسهم از بازده بدون ریسک (نرخ بهره) تقسیم بر تفاوت بازده بازار از بازده بدون ریسک (نرخ بهره)
می توانید ازبازده های روزانه یامیانگین بازده ها استفاده کنید. مثلابااستفاده ازاطلاعات مربوط به روز ۸/۲۲ مثال وبادرنظرگرفن ۲۰درصدنرخ فرضی بهره داریم
۰۰۵۴۹۰۸۷. – ۲. / ۰۰۲۳۳۱. – ۲. = 1.۰۱۶
سلام میشه بگید بازدهی سهام و بازدهی شاخص کل رو چطور میشه حساب کرد؟
مثلا سهام غشهداب ۳۹۰۰۰ بوده و روز بعد شده ۳۷۰۰۰ حالا باید ۳۹۰۰۰ رو تقسیم بر ۳۷۰۰۰ کرد و نهای ۱ کرد؟
یا این که شاخص کل اول ماه ۱۳۰۰۰۰۰بوده روز بعدش ۱۳۷۰۰۰۰ شده چطور حساب میشه
سلام
ابتدا عدد دوم رو منهای عدد اول کنید
بعد عدد به دست اومده رو تقسیم بر عدد اول کرده و سپس نتیجه اون رو منهای یک کنید
عدد به دست اومده ضربدر ۱۰۰ بازدهی رو به درصد به شما نشون میده
البته در مورد محاسبه بازدهی سهام باید کارمزد رو هم در نظر بگیرید
باسلام خودتان درست گفتید آقای عرفانیان هم درست گفتندفقط منهای یک آخرایشان اشتباه است وگرنه چه ۳۹۰۰۰رابر۳۷۰۰۰تقسیم
کنی وازیک کم کنی چه ۳۹۰۰۰رامنهای ۳۷۰۰۰بکنی وتقسیم بر۳۷۰۰۰کنی هردویکی است وجواب هم ۰۵۴/ می شود
سلام من وقتی مثلا فرمول شاخص کل رو میزنم فقط یکیش پرمیشه چیکار کنم؟
باسلام
ممنون از اطلاعات خوبتون
لطفا در خصوص محاسبه ارزش ذاتی سهم به روش DDM با ذکر مثال توضیح دهید.
سلام. من همه مراحل راپیش میرم طبق آنچه که در سایت آمده بود اما موقع نوشتن فرمول که تمام می کنم و اینتر می زنم خطا میده.و بازدهی ستون سهام با مقادیرش نشون داده نمی شه.لطفا راهنمایی کنید.من این کار روبعد از بسته شدن نماد و تعطیلی معاملات بورسی انجام دادم
سلام ممنون از توضیحات دقیق و شفاف حضرتعالی
ابهامی برای من در خصوص موضوع وجود دارد که امیدوارم بتوانم به درستی مطرح کنم فرض کنید قصد محاسبه بتای سهم x نسبت به سهم y (یا شاخص مورد نظر) داریم من مطابق توضیحات شما جدولی به شرح زیر برای اطلاعات دو سهم مذکور تهیه کردم سهم x با قیمت پایه ۱۰۰ شروع شده و طی ۱۰۰ کندل بصورت ثابت روزانه ۴ درصد افزایش قیمت داشته است تا در روز صدم به قیمت ۴۸۵۶ رسیده است. سهم y (یا شاخص مورد نظر) از قیمت پایه ۱۰۰۰ شروع شده و روزانه بصورت ثابت ۳ درصد رشد را تجربه کرده است و در روز صدم به قیمت ۱۸۶۵۹ رسیده است.
با توضیحات حضرتعالی بتای سهم x نسبت به y مقدار منفی ۰.۰۲۵ مقدار می شود و این با انتظار من هم خوانی ندارد چرا که اولاً هر دو سهم روند افزایشی دارند و هم جهت هستند و قاعدتاً نباید مقدار بتا منفی شود. از طرفی سرعت رشد سهم x بیش از y است(اولی روزانه ۴ درصد رشد ثابت و دومی ۳ درصد) و قاعدتاً باید فرض کنیم سهم x نسبت به y تهاجمی تر است ولی مقدار بتای محاسبه شده چنین چیزی را نشان نمی دهد!
خواهشمند است چنانچه من اشتباهی در درک مطلب داشته ام گوشزد نمایید.
سلام حمید عزیز
بتا نوسانات یک سهم رو نسبت به نوسانات بازار بررسی میکنه. در مثال شما نوسان وجود ندارد، یک نمودار با شیب ثابت دادین.
اگر در فرمول بتا دقت کنید، مخرج کسر واریانس بازده بازار (بازدهی شاخص) است و واریانس عدد ثابت میشه صفر. شما بازده شاخص رو در ۱۰۰ روز ثابت گرفتین ۳ درصد که واریانس آن میشه صفر و بتا شما میشه تعریف نشده. قرار نیست هر چی اکسل داد بگیم جوابه، قبلش کمی سواد ریاضی و آمار لازمه.
این مثال شما غیرواقعی است و در هیچ بازاری رخ نمی دهد. با داده های واقعی بازارها تمرین کنید.
موفق باشین.
سلام. بنده با حرف شما مخالفم. سهمی که هر روز ۴ دزصد رشد میکنه نسبت به سهمی که هر روز ۳ درصد رشد میکنه دارای ضریب بتای ۱.۳۳ میباشد
فوق العاده بود،لطفا اگر ممکنه مطالب مشابه دیگری در رابطه با جستجوی سهام مستعد ،نشر دهید،و روش پیدا کردن و فرمول نویسی
با سلام و خسته نباشید ،فایل های اکسل من بصورت csv سیو میشه و قابلیت جداسازی تاریخ و کلوز نداره ممنون میشه راهنمایی بفرمایید
سلام
طبق روش گفته شده پیش برید مشکلی به وجود نمیاد
سلام
من دقیقا طبق گفتههای شما پیش میرم ولی خروجی که میگیرم با فرمت csv هست (با فرمت xls نیست) و ستونها رو جدا نمایش نمیده (تمام آیتم ها رو در ستون A نمایش میده)
سلام
دقیقا بفرمایید کدوم فایل و از چه سایتی استخراج میکنید؟
سلام منظور شما درباره لحاظ گردن قیمت تعدیل شده در زمان افزایش سرمایه و یا دادن سود چیه ؟
مثالی ازش وجود داره ؟
“میبایست دادههای مربوط به پرداخت سودنقدی و افزایش سرمایه نیز همگامسازی شوند”
درباره بسته بودن نماد که گفتید باید حذف کرد روز رو
درباره افزایش سرمایه و پرداخت سود چی ؟ چجور همگام سازی میشه ؟
سلام
یعنی باید از دادههای تعدیل شده استفاده کنید
سلام اطلاعات شاخص بورس به صورت فایل اکسل با فرمت XLS دانلود میشه ولی با اکسل ویندوز و نسخه ی آنلاین اکسل مایکروسافت و گوگل شیت باز نمیشه…میدونید باید چجوری بازش کنم؟
سلام
فرمت XLS رو میتونید با برنامه ۲۰۱۶ Microsoft Excel باز کنید
سلام ممنون از آموزشتون میشه لطفا مرحله ی همگام سازی که داده هایی که در بعضی روزها وجود ندارند رو اشتراک میگیرید و حذف میکنیم رو بفرمایید دقیقا چطور این کار رو در اکسل انجام میدهیم؟
سلام
داخل مقاله کامل توضیح داده شده
دقیقا مشکلتون کجاست؟
باسلام وخسته نباشید ممنون استاد اما بنده به مشکل برخوردم ومشکل من اینه که هر چی اسنخراج میکنم از اینترنت به صورت فایل اکسل میاد اما اطلاعاتش یه چیزه دیگست امیدوارم یه راهنمایی بکنید که ایا تقصیر ایکسل بنده هست یاشاید تاریخ سیستم و……
سلام
احتمالا مشکل از سیستم خود شماست
فایلها چندین بار تست شدن و مشکلی نداشتن
سلام ممنون از آموزش عالیتان
ببخشید برای سهام هایی که ۱۰ یا بیشتر سال هست که تو بورس هستن باید چه بازه زمانی رو بزنیم
سلام
هر چقدر بازه زمانی بزرگتر باشه کارتون سختتر میشه اما دقت محاسبات شما افزایش پیدا میکنه
به نظرم بازه یک تا دو سال میتونه منطقی باشه
ممنون
با سلام
ممنون برای اموزش زیبایتان. لطفا راهنمایی بفرمایید که چطور بازدهی را در ستون های E , F بدست اورم؟
سلام دوست عزیز
فرمولها در سلولها(تصویر) مشخص هست
سلام و خسته نباشین. مگر نباید بازده سهم نسبت به روز قبل باشه، پس چرا در محاسبه بازده سهم، مخرج رو روز بعد گذاشتین
سلام
بله درست هست
اما چون مقدار تغییرات کم هستن عملا خیلی خطایی ایجاد نمیکنه
ممنون عالی و کاربردی بود
سلام. دمت گرم. واقعا عالی بود. یعنی کاربردی، تحلیلی و کاملا شسته رفته. نسبت به سایت های دیگه و حتی کتب منتشر شده واقعا برتر بودید.
سلام وقت بخیر.
ممنون میشم اگه لطف کنید در مورد بدست اوردن بتا از روش پایین به بالا توضیح بدید .
سوالی ک داشتم بازده سالانه شاخص کل و بازده سالانه سهم مورد نظرمو چطوری بدست بیارم؟خیلی خیلی ممنون میشم جوابمو بدین
سلام
منظورتون از روش پایین به بالا چی هست؟!
در مورد محاسبه بازده سالانه هم کافیه عدد شاخص در انتهای سال رو تقسیم بر عدد اون در ابتدای سال بکنید
عدد به دست اومده رو منهای یک کنید و سپس در ۱۰۰ صرب کنید
عدد نهایی بازده سالانه شاخص به درصد خواهد بود
ممنون بابت مطلب مفیدتون. یک سوال داشتم ایا میشه در سایت tse فیلتر محاسبه بتای هر سهمو نوشت؟
سلام
خواهش میکنم
بله میشه اما دسترسی به سابقه معاملات در tse فقط تا ۶۰ روز وجود داره
که طبیعتا برای به دست آوردن ضریب بتا کافی نیست و خطای زیادی خواهد داشت
سلام و وقت بخیر. یه نفر دیگه هم این سوالو داشت: تو بعضی مقالات و کتابها میان بازده میانگین شاخصها و صنایع و شرکتهایی رو برا مثلا ده یا مثلا بیست سال گذشته رو تو مثالها و تحلیلهاشون استفاده میکنن. سوالم اینه که هر فرد خودش این نمودارها رو تنظیم میکنه یا اینکه مرکز یا سایت مشخصی هست که میشتونه مثلا بازده ۱۵ سال گذشته بازارهای مختلف مالی رو بهمون نشون بده؟ اگه هست میشه برای راهنمایی یکی دو مورد رو معرفی کنید؟ اگه بصورت انلاین بروز بشه خیلی جالبه. ممنون و سپاسگزارم
سلام
برای محاسبه بازده نیازی به تنظیم کردن نمودار نیست
کافیه که قیمت یا مقدار یک شاخص رو در ابتدا و انتهای یک بازه داشته باشید
که این هم با یک جستجوی ساده در گوگل قابل دسترسی هست
مرسی ولی منظورم اینه: تو این ادرس نمودار شاخصهای مختلف رو تا ۲ سال نشون میده:
https://tse.ir/indices.html#/industry
حالا میخام همینها رو برای ۱۵ سال ببینم
(ببخشید من اماتورم و ممکنه اینی که میگم اصلا برای شما مسئله نباشه ولی مثلا میخام بدون در ۱۵-۲۰ سال گذشته کانه های فلزی افزایش قیمت بیشتری داشتن یا صنعت خودرو؟)
و البته تمبل هم نیستم و اینو امروز پیدا کردم ولی گفتم بپرسم شاید تو زمان صرفه جویی بشه مرسی
سلام
داخل آموزشهای سایت این موارد رو توضیح دادیم
ضریب بتا هر سهم آماده و فوری از کجا میتوانم دریافت کنم. ممنون
دنبال یه راهکار ساده هستم.
سلام
از شرکتهای پردازش اطلاعات مالی میتونید استفاده کنید
مرسی کمال تشکر را دارم
سلام
1- برای محاسبه بتای شرکتهای سرمایه گذاری می توان از همین روش (فقط قیمت خود سهم آن شرکت مثلاً شرکت سرمایه گذاری امید) استفاده کرد یا باید براساس بتای تک تک شرکتهای سبد ، بتای کل را محاسبه کرد؟
2- برای تعدیل قیمتها براساس افزایش سرمایه و سود چه باید کرد؟ با بررسی در tse client تفاوتی بین قیمتهای تعدیل شده و تعدیل نشده وجود ندارد.
سلام
روش مرسوم این هست که بتای خود سهم رو نسبت به شاخص کل یا شاخص هموزن محاسبه میکنند و نه بتای شرکتهایی که در پورتفو هستند
در مورد سوال دوم هم کامل در مقاله توضیح داده شده
ضمن این که از دیتاهای نرمافزار tseclient هم میتونید استفاده کنید
سلام .روز بخیر . بازده مازاد یک سهم (monthly excexx stock market return) رو برای ده سال متوالی چطور می تونیم بدست بیاریم ؟ ایا برای شاخص های اصلی هم می تونیم این بازده رو بدست بیاریم ؟
سلام
بازده مازاد سهام از اختلاف بین بازده واقعی و مورد انتظار سهام به دست میاد
و معمولا در بازارهایی که عمق کمی دارند اتفاق میفته
سلام
لطفا راهنمایی بفرمایید که چه سایتی ضریب بتای سهم را آماده در اختیارمان قرار می دهد چون جایی من ندیدم لطفا جواب را به جیمیلم ارسال نمایید
ممنون از راهنماییتون
سلام
باید از شرکتهای پردازش اطلاعات مالی پیگیری کنید.
سلام
اگه بخوایم بازده ماهانه سهام و شاخص برای چند سال حساب کنیم روشی یا فرمولی هست به جز اینکه اول و آخر دونه دونه میانگین بگیریم؟؟؟
ممکنه روش محاسبه بتا با فرمول slope هم توضیح بدید؟؟
ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام
منظور شما از سوال اول رو متوجه نشدم
در مورد فرمول slope هم در مقالههای بعدی سعی میکنیم آموزش بدیم
سلام
منظورم از سوال اول این بود که ،بخایم بازده ماهانه برای چندین ماه حساب بشه مثلا ۶۰ ماه ،فرمول یا روش خاصی هس به جز اینکه دونه دونه واسه هر ماه حساب کنم؟؟
خیر فرمول خاصی نداره
یا باید به صورت دستی و یا در اکسل محاسبه کنید
سلام
بسیار سپاس بابت توضیحات واضح و کاربردیتون. فقط یک سوال کوچک
جهت بدست آوردن تاریخچه قیمت سهم همگام سازی شده ( لحاظ شدن اثر سود تقسمی و افزایش سرمایه) امکان استفاده از داده های TSE Client است؟
سلام
بله
سلام
بازده سبد سهام مون و چگونه میتونیم حساب کنیم؟؟ که بفهمیم از سود بانکی جلو هستیم یا خیر (محاسبه سالانه سود سبد سهام)
سلام
برای محاسبه بازدهی خرید و فروش یک سهم، شما باید سود کسب شده رو تقسیم بر قیمت خرید خودتون بکنید و نهایتا اون رو در ۱۰۰ ضرب کنید تا بازدهی به درصد به دست بیاد.
مثلا وقتی یک سهمی رو با قیمت ۱۰۰ تومن بخرید و ۱۵۰ تومان بفروشید، بازدهی شما میشه ۵۰ تقسیم بر ۱۰۰ که میشه ۰/۵ که اگر اون رو در ۱۰۰ ضرب کنید عدد ۵۰% به دست خواهد اومد.
این بازدهی برای خرید و فروش یک سهم هست و ممکنه در یک بازه زمانی یک ماهه، ۳ ماهه و یا حتی ۶ ماهه اتفاق بیفته!
برای این که ببینید در یک سال چقدر بازدهی کسب کردید کافیه همین محاسبات رو برای سرمایه خودتون انجام بدید … یعنی سود کسب شده در یک سال رو تقسیم بر سرمایه اولیه خودتون کنید تا بازدهی سالانه سبد سهامتون به دست بیاد!
اگر داده های سهم مورد بررسی مربوط به بازه زمانی طولانی تری مثلا ۵ ساله باشه چطور میتونیم قیمت ها رو بر اساس سود تقسیمی و افزایش سرمایه تعدیل کنیم؟
قیمتهای تعدیل شده رو میتونید از شرکتهای پردازش اطلاعات مالی تهیه کنید
اما راحت ترین کار اینه که از روی نمودارهای آنلاین مثل رهآورد ۳۶۵ مشاهده کنید
سلام فرمول بازدهی چیه ؟ چطور بازدهی سهام و شاخص را محاسبه کنیم؟
سلام
اگه یک جنسی رو امروز بخرید ۱۲۰ تومن و فردا اون رو بفروشید ۱۵۰ تومن بازدهی شما چقدر است ؟
کافیه ۳۰ تومن سود رو تقسیم بر ۱۲۰ کنید تا بازدهی شما مشخص بشه (پاسخ میشه ۰.۲۵ یا به عبارتی ۲۵ درصد)
در مورد سهام یا شاخص هم همین طور محاسبه کنید
لگاریتم در پایه نپر برای قیمت جاری، تقسیم بر قیمت دیروز سهم
سعید جان میشه با مثال بگی ؟
مثلا قیمت جاری سهم ۱۱۰ هست و قیمت دیروز سهم ۱۰۰
????=Ln110/100
———————————————————————————————
اگه بخوایم در جواب علی کار رو ساده کنیم بهتره بگیم ((قیمت جاری سهم تقسیم بر قیمت دیروز سهم ) منهای یک) ضربدر ۱۰۰
10% = 100 * ۰.۱ = 1 – ۱.۱=۱۱۰/۱۰۰
یعنی بازدهی ما ۱۰ درصد بوده
سلام راهی برای نمایش سریع ضریب بتای یک سهم وجود داره ؟
سلام
خودتون میتونید یک فایل اکسل درست کنید و این اطلاعات رو سریع تر باسازی کنید
ره آورد نوین ۳ رو هم میتونید بررسی کنید
سلام ممنون بابت توضیحات کامل و عالی شما
یک سوال در متن نوشتید که «ضریب بتای سهام شرکت پتروشیمی پارس ۰٫۵۳۴» در حالی که در عکس ۱.۲۷۷ دیده می شود آیا عملیات دیگری هم باید انجام دهیم تا به عدد ۰.۵۳۴ برسیم؟
با تشکر
سلام
خیر عدد ۱/۲۷۷ صحیح هست و متن اصلاح شد
ممنون از نظرات خوبتون
بسیار عالی و مفید دستتون درد نکنه
عالییییییییییییییییی
بسیار عالی .
قیمت تعدیل شده سهام شرکتها رو باید از کجا بدست آوریم؟
سلام
یا باید خودتون همونطور که در مقاله توضیح داده شده استخراج کنید
و یا از شرکتهای پردازش اطلاعات مالی درخواست کنید