طلا یکی از مهمترین و در عین حال زیباترین فلزات برای استفاده و همچنین برای سرمایهگذاری است. ممکن است شما در ابتدای راه سرمایهگذاری و ثروت آفرینی باشید و به همین دلیل بازارهای مناسب و مورد اطمینان برای این کار را نشناسید؛ بنابراین بهتر است بازاری را انتخاب کنید که در ابتدای مسیر سرمایهگذاری، ریسک کمتری داشته باشد و قابلیت برگشتپذیری پول (نقدشوندگی) در آن نیز معقول باشد. در این صورت شاید بتوان گفت که یکی از بازارهای مناسب، بازار طلا است!
در شرایط و اوضاع مختلف یک کشور و حتی دنیا، به لحاظ مسائل گوناگون اقتصادی و سیاسی و …، سرمایهگذاری در بازار طلا یکی از سرمایهگذاریهای ایمن به حساب میآید. طلا یک فلز شناخته شده جهانی است که همواره تقاضا برای آن وجود دارد. حتی زمانی که بازار معاملات مسکن از رونق میافتد و مردم از خرید و فروش سهام و اوراق قرضه میترسند، باز هم عرضه و تقاضا برای طلا همانند سابق خواهد بود!
دلایل ایمن بودن سرمایهگذاری در بازار طلا
- جابهجایی طلا کار خیلی سختی نیست و در زمان مناسب امکان جابجایی دارد. (مگر اینکه حجم طلا و سرمایهگذاری شما خیلی زیاد باشد.)
- با هر مقدار سرمایه میتوان وارد این بازار شد؛ چه یک میلیون تومان، چه صد میلیون و چه بیشتر!
- قابلیت نقدشوندگی خوبی دارد و در فضاهای مناسب و مربوط به خود، خرید و فروش میشود.
- سرمایهگذاری در این بازار محدودیت خاصی ندارد و شما به هر میزانی که بخواهید و سرمایه داشته باشید، میتوانید طلا بخرید.
- این نوع از سرمایهگذاری محدودیت زمانی خاصی ندارد و در هر زمانی که تمایل داشته باشید میتوانید اقدام به سرمایهگذاری کنید.
- ریسک خرید و فروش طلا نسبت به سایر سرمایهگذاریها، قابل قبول و معقول است.
- طلا فلزی است که هیچ وقت از بین نمیرود و مواد شیمیایی نیز روی آن اثر نمیگذارند، بنابراین نگرانی بابت عواملی از این دست که بتواند تأثیری روی ارزش آن داشته باشد، وجود ندارد.
- برای نگهداری پول و حفظ کردن آن در مقابل آسیبهای مختلفی مثل تورم، نگهداری طلا یکی از گزینههای مناسب سرمایهگذاری خواهد بود.
تفاوت میان طلاهای ۲۴، ۱۸ و ۱۴ عیار چیست؟
احتمالا اصطلاح عیار را در هنگام خرید و فروش طلا شنیدهاید. پس شاید بهتر باشد از این پس اطلاعات کافی نیز در مورد آن داشته باشید! طلای ۲۴ عیار، یعنی طلای خالص. یعنی شما با خریدن طلای ۲۴ عیار، یک نمونه ناب و خالص طلا را خریداری کردهاید. اما در طلای ۱۸ عیار، ۷۵ درصد معادل سه چهارم وزنی، طلا وجود دارد. در این صورت ۲۵% باقیمانده از وزن را یک فلز دیگر مثل مس یا نیکل تشکیل میدهد.
به همین شکل در طلای ۱۴ عیار هم ۵۸.۳۳ درصد (۲۴÷۱۴) طلا وجود دارد. لذا هر چقدر عیار طلا بالاتر باشد، در واقع فلز خالصتر و البته نرمتر است. دقت کنید که داشتن طلای ۲۴ عیار، همیشه هم خوب نیست، چرا که از دوام کمتری برخوردار است. همچنین جالب است بدانید که طلای ۱۴ عیار دوام بیشتری نسبت سایر عیارها دارد، زیرا به نسبت بیشتری با فلزهای دیگر ترکیب شده تا مقاومت بیشتری داشته باشد، اما در مقابل نسبت به طلای با عیار بالا ارزانتر است.
اونس طلا به چه معناست؟
اونس (Ounce) یکی از واحدهای جرم است که با نماد Oz آن را نشان میدهند. مقدار اونس معمولی در سیستم بینالمللی اوزان و همچنین در سیستم متریک برابر است با حدود ۲۸/۳۵ گرم.
اما برای اندازهگیری وزن فلزات گرانبهایی مثل طلا، نقره، پلاتین و یا پالادیوم، از اونس بینالمللی تروا استفاده میکنند که حدودا معادل ۳۱/۱ گرم میباشد. توجه کنید که این اونس فقط برای اندازهگیری وزن (جرم) فلزات گرانبها کاربرد دارد. لذا وزن شمشها و سکههای طلا و دیگر فلزات گرانبها و همینطور قیمت آنها، معمولا بر اساس اونس تروا بیان میشود.
پس اصطلاح یک اونس طلا به معنی طلایی با وزن یک اونس تروا (۳۱/۱ گرم) و با خلوص ۹۹٫۹۹ درصد (۲۴ عیار) است. جالب است بدانید وزن یک شمش طلا نیز برابر است با ۴۰۰ اونس! یعنی هر شمش طلا با وزن استاندارد حدود ۱۲ کیلو و ۴۴۰ گرم (۱۲.۴۴ کیلوگرم) وزن دارد.
شما با کلیک بر روی این لینک وارد سایتی میشوید که آخرین قیمت هر انس طلا را بر حسب دلار نشان خواهد داد.
کافی است عددی که در این سایت مشاهده میکنید را بر ۳۱.۱ تقسیم کنید تا قیمت هر گرم طلای ۲۴ عیار به دلار محاسبه شود. همچنین اگر قیمت لحظهای دلار به تومان را در این عدد ضرب کنید؛ به راحتی قادر خواهید بود تا قیمت لحظهای طلای ۲۴ عیار خود را محاسبه نمایید. (قیمت دلار)
پیشنهادهای کاربردی برای سرمایهگذاری در بازار طلا
- از آن جایی که در بازار فیزیکی هنگام فروش طلا ممکن است طلا را کمی ارزانتر از قیمت روز از شما بخرند، یکی از پیشنهادها (اگر فقط به جهت سرمایهگذاری قصد خرید طلا دارید) این است که طلای دستدوم بخرید، تا هنگام فروش کمتر ضرر کنید. چرا که یکی از دلایل کاهش سود هنگام فروش طلا در بازار ایران، مستعمل شدن آن است.
- معمولا قیمت طلای دستدوم نسبت به طلای نو کمتر است. اگر قصد استفاده از طلا به عنوان یک شیء زینتی و مصرفی دارید، قضیه متفاوت است، اما اگر نگاهتان به طلا نگاه سرمایهگذاری است، پیشنهاد میکنیم که از ابتدا طلای دست دوم بخرید. به این ترتیب هم مقدار طلای بیشتری میخرید، هم هنگام فروش به خاطر اجرت ساختِ کمتر، ضرر نمیکنید؛ چرا که خودتان هم با قیمت کمتر آن را خریدهاید.
- هنگام خرید طلای زینتی به اجرت ساخت آن نیز توجه کنید. هرچه اجرت ساخت در زمان خرید طلا بیشتر باشد، در هنگام فروش، مبلغ بیشتری از قیمت خرید شما کسر خواهد شد. همچنین به سنگهای به کار رفته در طلاهای زینتی توجه داشته باشید؛ زیرا سنگهای زینتی ممکن است ارزشی متفاوت از خود طلا داشته باشند.
- قبل از خرید طلا بهتر است کمی اطلاعات جمعآوری کنید، مثل توضیحاتی که بالاتر در مورد عیار طلا، اونس و قیمت جهانی به شما داده شد، زیرا بازار طلا با نوسان همراه است و در این زمینه باید قدرت ریسکپذیری داشته باشید و شم اقتصادی خود را تقویت کنید.
اگر قصد سرمایهگذاری در بازار طلا را دارید …
حتی در زندگی روزمره، خیلی چیزها غیرقابل پیشبینی است، اما با رعایت برخی اصول و قوانین حاکم بر کائنات میتوان مسائل غیرقابل پیشبینی را کنترل و مدیریت کرد. اوضاع در اقتصاد هم همینطور است و معمولا عوامل غیرقابل پیشبینی روی قیمت طلا و سایر بازارهای سرمایهگذاری تأثیرگذار هستند. اما با کسب دانش مناسب میتوان به مدیریت سرمایه پرداخت.
مثلا دانستن این که تولید و استخراج طلا به انرژی یا همان نفت نیاز دارد و قسمتی از قیمت تمام شده طلا میتواند به قیمت نفت وابسته باشد. همچنین ارتباط شاخص دلار (با قیمت دلار متفاوت است) و قیمت طلا که معمولا رابطه عکس داشتهاند، میتواند در تصمیمگیریهای شما تاثیرگذار باشد. شاید حادثههایی مثل ۱۱ سپتامبر یا اتفاقاتی که در حوزه نفت میافتد و یا حتی تنش میان رؤسای جمهور کشورها در قیمت طلا تأثیر گذار باشد، اما این دانش و مهارت خود شماست که به شما کمک خواهد کرد تا در زمان مناسب سرمایهگذاری مناسب و سودآوری را تجربه کنید.
نوسانات در تمام بازارها و همچنین بازار طلا همواره وجود داشته است، پس باید مهارت لازم برای رویارویی با این نوسانات را داشته باشید؛ و با دانش و مهارت مناسب اقدام به سرمایهگذاری کنید. اما توجه داشته باشید که همیشه فرصت برای سرمایهگذاری وجود دارد. آمار و اطلاعات نیز نشان میدهد که در بازار طلا، در بازههای بلندمدت زمانی، همواره شاهد رشد و سودآوری بودهایم.
بهترین روش برای سرمایهگذاری در بازار طلا
رئیس اتحادیه طلا و جواهرات اخیرا در مصاحبهای اذعان داشته است که: “افرادی که به دنبال سرمایهگذاری در بازار طلا هستند، بهترین گزینه، سرمایهگذاری بر روی طلا در بورس کالاست.”
قسمتی از معاملات بورس کالا به طلا اختصاص دارد و افرادی که قصد خرید طلا برای سرمایهگذاری در اندازههای بزرگتر و یا مصارف صنعتی خود را دارند، بهتر است در بورس کالا به دنبال خرید طلا باشند. بورس کالا، جزیی از بازار سرمایه ایران است و کمی با بازار سهام (بورس) در فرایند خرید و فروش تفاوت دارد. در بورس کالا روی کالاهای مختلفی، از جمله طلا، آهن، مس، محصولات کشاورزی و … میتوان سرمایهگذاری کرد، اما این نوع از سرمایهگذاری به تخصص، تجربه و مهارتهای بیشتری نیاز دارد که در سایر مقالات به این مباحث پرداختهایم.
معمولا سرمایههای بزرگتر وارد این بازار (بورس کالا) میشوند، ولی اگر شما قصد سرمایهگذاری با ارقام کوچک در این حوزه را دارید، بهتر است همان طلای فیزیکی (که توضیحات آن در این مقاله بیان شد) را خریداری کنید. اما اگر به دنبال بازار منسجمتری برای سرمایهگذاری بر روی طلا هستید، میتوانید بازار آتی سکه و یا گواهی سپرده سکه را انتخاب نمایید.
چکیده مطلب:
طلا یکی از مهمترین و در عین حال زیباترین فلزات برای استفاده و همچنین برای سرمایهگذاری است. ممکن است شما در ابتدای راه سرمایهگذاری و ثروتآفرینی باشید و به همین دلیل بازارهای مناسب و مورد اطمینان برای این کار را نشناسید. در این مقاله علاوه بر آشنایی با مفاهیمی همچون عیار طلا، انس جهانی و …، توضیحاتی نیز در مورد مزایا و معایب سرمایهگذاری بر روی طلا و بسترهای مناسب برای سرمایهگذاری در این حوزه ارائه شد. نظرات شما قطعا در بهبود محتوای سایت اثرگذار است.
۲ دیدگاه. شما هم نظر خود را بنویسید:
عرض سلام و قبولی طاعات و عبادات برای شما دارم. مقاله بسیار عالی و مفید بود من نهایت بهره را بردم.
ممنون
بسیار عالی