به نظر شما معنای واقعی موفقیت چیست؟!
اصولا موفقیت به چه معناست و به چه کسی میگویند « موفق » ؟!
اگر در گام اول بتوانیم معنی واضحی از موفقیت در ذهن خود ایجاد کنیم، و اصولا بدانیم که چه میخواهیم، قطعا در گام بعدی قدمهای استوارتری برای رسیدن به موفقیت برمیداریم.
هدف من از راه اندازی این سایت پرداختن به موضوعات مالی و بازارهای مربوط به آن است و قصد داشتم اولین مقاله سایت را در مورد حوزه تخصصیام (یعنی بازارهای مالی) بنویسم و منتشر کنم. اما پس از کمی اندیشه به این نتیجه رسیدم که قبل از پرداختن به مباحث تخصصیام، دلیل انجام کاری که شروع کردهام را بیان کنم. به این نتیجه رسیدم که همه ما به دنبال هدفی هستیم که دستاورد آن را موفقیت مینامیم. به همین دلیل بخش مقالات سایت رو با این عنوان شروع کردم و تصمیم گرفتم از این پس نیز در کنار مباحث مالی به موارد مرتبط با مباحث موفقیتی نیز بپردازم و فکر میکنم پرداختن به این موضوع میتواند به من در استمرار داشتن در این مسیر کمک کند و البته برای مخاطبین نیز سودمند و کارگشا باشد. مضاف بر اینکه میتواند باعث تعامل بیشتر بین ما شود.
همه ما مصاحبههایی تحت عنوان مصاحبه با افراد موفق را دیده و یا خواندهایم.
مثلا کسی که رتبه اول کنکور میشود …
یا کسی که اختراعی را به ثبت میرساند …
یا فردی که توانسته کسب و کار پر رونقی را راهاندازی کند و از این محل پول فراوانی بدست آورد …
یا کسی که در یک رشته ورزشی خاص توانسته مدال طلا بگیرد …
و مثال های فراوانی از این دست که احتمالا شما بهتر به خاطر دارید.
در تمام این مثالها یک وجه مشترک وجود دارد:
فرد توانسته است کاری را انجام دهد که افراد کمتری قادر به انجام آن هستند (در واقع از عموم افراد متمایز عمل کرده است) و به همین دلیل از منظر دیگران و افراد پرسشگر، او فردی موفق است، چرا که توانسته کاری فوقالعاده و متفاوت انجام دهد.
اما آیا تعریف واقعی “فرد موفق و موفقیت” همین است؟!
آیا از منظر خود آن فرد نیز معنای موفقیت همین است و او خود را فردی موفق میداند؟!
اگر همین فرد خواستههای دیگری در ذهن داشته باشد اما به آنها نرسیده باشد، آیا او باز هم خود را فردی موفق میداند؟!
مثلا فردی مدال طلای یک رشته ورزشی را داشته باشد ولی به لحاظ مالی ضعیف باشد و از پس مخارج اولیه خود بر نیاید. و یا فردی با ایجاد یک کسب و کار به پول فراوان و موفقیت مالی دست یابد ولی در روابط خانوادگی یا اجتماعی خود احساس ضعف کند. و یا فردی رتبه اول کنکور باشد ولی به لحاظ سلامتی، مشکلی مثل چاقی داشته باشد …
آیا این افراد همچنان خود را موفق میدانند، یا به دنبال رفع نقایص خود هستند تا به موفقیتی که برای خودشان قابل قبول است دست یابند؟!
طرح اینگونه سوالات به ما نشان میدهد که تعریف موفقیت و فرد موفق یک امر درونی است!
ممکن است یک فرد دستاوردهای بزرگی داشته باشد و خود را فردی موفق بداند ولی از منظر دیگران اینگونه نباشد …
و بالعکس ممکن است فردی دیگر دستاوردهایی داشته باشد اما خود را موفق نداند، ولی از منظر دیگران او فردی موفق باشد …
چیزی که مشهود است، تفاوت بین دیدگاه افراد برای تعریف موفقیت است. اساسا این سوالات به ما نشان میدهد که تعریف واحدی برای موفقیت وجود ندارد و ممکن است برای هر شخصی معنای موفقیت متفاوت باشد. از این رو شاید بهتر است کلمه ″موفقیت″ را به لحاظ لغوی معنی کنیم.
در فرهنگ لغت موفقیت یعنی: توفیق، بهرهمندی، پیروزی
با توجه به توضیحات بالا میتوان این طور بیان کرد که اگر آقای X خواستهای داشته باشد و نهایتا توفیق رسیدن به آن خواسته را پیدا کند، او فردی موفق است، حال این پیروزی و بهرهمندی از منظر دیگران کوچک باشد یا بزرگ برای او هیچ اهمیتی ندارد. ممکن است خانم Y قبل از آقای X به آن خواسته دست پیدا کرده باشد، که در این شرایط از منظر آقای X ، خانم Y یک فرد موفق است و در عین حال ممکن است خانم Y خود را موفق نداند!!
پس:
به نظر من موفقیت یک امر درونی است که ممکن است معنا و مفهوم آن از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. اما واضح است که رسیدن به یک خواسته و فتح آن، تعریفی از موفقیت میسازد که ممکن است بین افراد متفاوت، لحظه به لحظه در حال تغییر باشد. به نظر من موفقیت یعنی ایجاد یک خواسته در ذهن، رسیدن به آن خواسته، و ایجاد خواسته بعدی … از این رو من موفقیت را این گونه معنا میکنم:
موفقیت یک سفر مستمر است!
شاید بهترین کار این باشد که خود را باکسی مقایسه نکنیم و هدفی را که دوست داریم دنبال کنیم. چون در این حالت است که سفری مستمر خواهیم داشت.
من نیز سعی خواهم کرد از مسیری که در این سایت شروع کردم لذت ببرم و از خداوند میخواهم دوستان و همسفران خوبی در کنارم قرار دهد تا با هم از این مسیر لذت ببریم.
دوستدار تو امیرحسین ادیب نیا / شروع فعالیت سایت : پاییز و زمستان ۱۳۹۶ / با شعار رویاتوباورکن
۱ دیدگاه. شما هم نظر خود را بنویسید:
این هم اولین کامنت سایت به عشق خودم و خودت (خودت یعنی تویی که داری این کامنت رو میخونی 😀 )