نوسان‌گیری و درآمد ماهیانه در بورس!

navasn giri
۱۷ دیدگاه

نوسان‌گیری و درآمد ماهیانه در بورس!

۱۷ دیدگاه

(ویدئو در اردیبهشت ۱۳۹۸ تهیه شده است)

مشاهده ویدئو از طریق‌:

نوسان‌گیری و درآمد ماهیانه در بورس!

دوست من سلام

امروز قصد داریم در مورد یکی دیگر از مفاهیم بازار سرمایه (بورس) یعنی نوسان‌گیری صحبت کنیم، و به این موضوع که آیا نوسان‌گیری استراتژی مناسبی در این بازار هست یا خیر بپردازیم.

سوالات بسیار زیادی هم در مورد این موضوع از ما پرسیده می‌شود. این که به طور کلی “نوسان‌گیری به چه معناست؟!”، “چگونه می‌توان از آن استفاده کرد؟”،”آیا این کار استراتژی مناسبی برای سرمایه‌گذاری است؟!”

یا بسیاری از افراد هم این سوال را دارند که “به طور متوسط در بورس چقدر می‌توان درآمد ماهیانه داشت؟!” معمولا افرادی که این سوال را می‌پرسند نیز همان نگاه نوسان‌گیری را نسبت به بازار دارند و فکر می‌کنند با این نگاه می‌توانند به صورت ماهیانه درآمد مشخصی را در این بازار داشته باشند.

تعریف نوسان‌گیری

به صورت عامیانه به “گرفتن سودهای کم در بازه‌های زمانی کوتاه” اصطلاحا نوسان‌گیری می‌گویند.

مثلا ممکن است فردی به دنبال کسب سود ۳ تا ۴ درصدی در یک هفته باشد و یا فرد دیگری به سود ۷ یا ۸ درصدی در دو هقته رضایت دهد. یا حتی افرادی هستند که ممکن است در طول یک روز به انجام معامله و خرید و فروش بپردازند. همه این افراد در حال نوسان گرفتن از بازار هستند.

پس معمولا به انجام معاملات در بازه‌های زمانی کمتر از یک ماه نوسان‌گیری می‌گویند.

نظر شخصی من!

همان‌طور که در تعریف بالا گفتیم، نوسان‌گیری می‌تواند یک استراتژی معاملاتی برای فعالان بازار سرمایه باشد. اما تجربه ثابت کرده افرادی که در بازار بورس در بلند مدت به دنبال نوسان‌گیری هستند، نمی‌توانند موفقیت‌های خوبی را به دست آورند. همچنین طبق آمارهای بین‌المللی در بازارهای جهانی، حدود ۴۰% از افرادی که در هنگام ورود به بورس نگاه نوسان‌گیری به این بازار دارند و یا کسانی که به دنبال کسب درآمد ماهیانه از بورس هستند، در همان ماه اول از بازار ناامید شده و از آن خارج می‌شوند. هرچند این آمار در ایران رسمی نیست اما تجربه سالیان اخیر این موضوع را در کشور خودمان هم به ما ثابت کرده است!

پس قابل توجه کسانی که از همین شروع کار قصد نوسان گرفتن از بازار را دارند، اگر تجربه و مهارت کافی را نداشته باشید و استراتژی‌های معاملاتی مناسبی را انتخاب نکنید به راحتی جزء همان ۴۰% قرار خواهید گرفت.

اما کار به همین جا ختم نمی‌شود. چرا که بیش از نیمی از افراد باقی‌مانده نیز حداکثر پس از یک سال از بازار خارج خواهند شد! به نظر شما این آمار واقعا چه چیزی را نشان می‌دهد ؟!

البته نباید ناامید شوید! این آمار مختص کسانی است که با نگاه نوسان‌گیری وارد بازار شده‌ و یا می‌شوند. شما می‌توانید جزء آن‌ها نباشید و با نگاه سرمایه‌گذاری به نتایج فوق‌العاده‌ای برسید.

نکات مهم در مورد نوسان‌گیری

۱- دوری از هیجانات

کسی می‌تواند در بازار سرمایه موفق باشد که بتواند معاملاتش را به دور از هیجانات درونی و بیرونی و بر اساس استراتژی‌هایی که از پیش تعیین شده انجام دهد. قطعا کسی که نتواند هیجانات خودش را کنترل کرده و همواره با ترس، استرس و یا طمع به خرید و فروش بپردازد نمی‌تواند سرمایه‌گذاری موفق و به خصوص نوسان‌گیری موفقی داشته باشد. پس کسی که قصد دارد در این بازار موفق باشد باید حتما مهارت زیادی در کنترل کردن هیجانات داشته باشد.

۲- مسأله زمان!

همان‌طور که می‌دانید و قبلا هم بارها به آن اشاره کرده‌ایم، زمان معاملات در بازار بورس اوراق بهادار از ۹ صبح تا ۱۲:۳۰ روزهای شنبه تا چهارشنبه است. لذا کسی که قصد دارد به نوسان‌گیری بپردازد باید زمان زیادی را صرف رصد بازار، تحلیل آن و پیگیری اخبار کند. پس به نوعی می‌توان گفت که این کار به شغل اول او تبدیل خواهد شد.

توجه کنید که اگر شغل ثابتی دارید و نمی‌توانید زمان زیادی را صرف بازار بورس کنید، نمی‌توانید به راحتی به نوسان‌ گرفتن از بازار بپردازید. اگر هم به بازار بورس به عنوان شغل دوم خودتان نگاه می‌کنید، توصیه ما این است که به دنبال نوسان‌ گرفتن از بازار نباشید.

۳- استراتژی مناسب

کسی که قصد دارد از نوسانات سهام شرکت‌های مختلف بیشترین استفاده را ببرد، باید استراتژی مشخص و مورد اعتمادی داشته باشد. در مورد جزئیات این استراتژی‌ها در ویدیوهای آموزش بورس به طور مفصل صحبت کردیم. یکی از مهمترین این مباحث رعایت کردن حد سود و حد ضرر است. کسی که قصد دارد با نوسان‌گیری به سودهای خوبی برسد حتما باید به حد ضررها و حد سودهای خودش پایبند باشد. در غیر این صورت در بلند مدت با ضررهای بسیار زیادی مواجه خواهد شد!

نوسان‌گیری در معاملات سهام

معاملات الگوریتمی چیست؟!

از آن جا که ممکن است خطای انسانی در بسیاری از موارد محدودیت‌هایی را برای سرمایه‌گذاران ایجاد کند، بسیاری از فعالان بازارهای مالی در سرتاسر دنیا از گذشته تا بحال به دنبال ایجاد ربات‌ها و برنامه‌های کامپیوتری بوده‌اند که به جای انسان و به صورت اتوماتیک معاملات را انجام دهد. به این گونه معاملات که نرم‌افزارها و برنامه‌های کامپیوتری طراحی شده به جای انسان معاملات را انجام می‌دهند، معاملات الگوریتمی می‌گویند.

البته در کشور ما هنوز مجوز رسمی برای معاملات الگوریتمی و ماشینی داده نشده است. اما در سال‌های اخیر زمزمه‌هایی برای ایجاد بستر مناسب برای این معاملات شنیده می‌شود. لذا در صورتی که این امکان برای معامله‌گران فراهم شود، می‌‌توان استفاده‌های مناسبی برای نوسان‌گیری از آن انجام داد. البته این امر نیز مستلزم داشتن تجربه و مهارت کافی برای معامله‌گران است، چرا که معامله‌گر باید بتواند استراتژی‌های خودش را برای ماشین (کامپیوتر) تعریف نماید تا این سیستم بازدهی مورد نظر را داشته باشد. در غیر این صورت ممکن است ضررهای بسیاری به سرمایه‌گذار تحمیل شود.

پس کسی که قصد دارد در نوسان‌‌گیری بازدهی خوبی کسب نماید، باید تمرکز کافی و بسیار زیادی داشته باشد تا همانند معاملات الگوریتمی با خطای انسانی کمی مواجه شود.

به کارمزدها توجه کنید!

از آن جایی که در بحث نوسان‌‌گیری ما به دنبال سودهای اندک در بازه‌های زمانی کوتاه مدت هستیم، طبیعتا تعداد معاملات ما بیشتر بوده و بحث کارمزدهای پرداختی مطرح می‌شود. اگر قرار بر این باشد که تعداد معاملات بالا با سودهای اندکی همراه باشد، هزینه‌های تحمیل شده بر سرمایه‌گذار در بلندمدت از طریق این کارمزدها قابل توجه خواهد بود.

چکیده مطلب:‌

آمار نشان می‌دهد که بسیاری از افرادی که با دید نوسان‌گیری وارد بورس می‌شوند، چون نمی‌توانند نتایج مطلوبی را کسب کننده و به سودهایی که انتظار داشته‌اند برسند، خیلی زود از این بازار ناامید شده و از آن خارج می‌شوند. تجربه نیز ثابت کرده که افرادی که با دید بلند مدت وارد بازار بورس می‌شوند و نگاه سرمایه‌گذاری کردن بر روی سهام شرکت‌های مختلف را دارند، نسبت به کسانی که بدون مهارت کافی به دنبال نوسان‌گیری و یا کسب درآمد ماهیانه در بورس هستند موفق‌تر خواهند بود.

توصیه ما به شما و مخصوصا افرادی که به تازگی قصد ورود به بورس را دارند و یا وارد بورس شده‌اند این است که حتما در سرمایه‌گذاری‌های خود نگاه بلندمدت داشته و از نوسان‌گیری پرهیز کنند.

قطعا شما هم پس گذشت زمان و با کسب تجربه و مهارت لازم، سودهای فوق‌العاده‌ای را به دست خواهید آورد. لذا در گام بعدی با انتخاب استراتژی‌های مناسب و در دوره‌های کوتاه‌مدت‌تر می‌توانید با بخشی از سرمایه خود به نوسان‌گیری نیز بپردازید.

به یاد داشته باشید که سرمایه‌گذاران موفق و ثروتمندان خودساخته همانند “وارن بافت” همواره در سرمایه‌گذاری‌هایشان از دید بلندمدت بهره‌ می‌گیرند.

نظرات این مطلب

امیرحسین ادیب نیا

با رویکردی موثر در این فضا حضور دارم.
امیدوارم حال و انرژیِ خوب، در زندگیِ من و تو جریان یابد.

۱۷ دیدگاه. شما هم نظر خود را بنویسید:

  • شما چطور زندگی میکنی؟
    چه انقد فاز منفی میدی ؟
    یقیناً یه فرد شکست خورده ای که نمیتونی باور کنی دیگران میتونن موفق شن
    دو ساله نوسان گیری میکنم و با دید نوسان گیری وارد بازار شدم

    پاسخ
    • امیرحسین ادیب نیا
      ۱۱ اسفند ۱۴۰۱ ۰۴:۴۶

      دوست عزیزم
      امیدوارم زندگی شما عالی پیش بره و خوشحالم که شما شکست خورده نیستید، خداروشکر برای من هم عالی پیش میره.
      پیشنهاد می‌کنم حتما ویدئو رو مجدد نگاه کنید شاید آگاهی جدیدی برای شما داشته باشه.

      پاسخ
  • سلام
    تلرانس قیمت ‌، در نوسان گیری روزانه ، باید بالای چند درصد باشد که نواسان گیری به ضرر منجرب نشه ؟
    (با توجه به مالیات و کارمزد ها)

    پاسخ
  • سلام
    در روز حداکثر چند معامله میتونیم انجام بدیم؟
    منظورم تعداد هست نه حجم
    مثلا من می تونم ۱۰۰ تا سهم بخرم و همون روز همه رو بفروشم؟
    تشکر

    پاسخ
  • نریمان تهرانیس
    ۱۹ تیر ۱۳۹۹ ۰۴:۱۰

    دررود بر شما . لطفابا همان شیوه روان وساده خود بفرمایید که چگونه با یک نگاه به تابلو میشود مطمئن شد که نماد فردا منفی است یا مثبت؟ با کدام المانها؟

    پاسخ
    • ابوالفضل عرفانیان
      ۱۹ تیر ۱۳۹۹ ۱۷:۳۱

      سلام
      با یک نگاه به تابلو نمیشه مطمئن شد.
      تابلو فقط برای نمایش دادن قیمت سهام هست
      برای سرمایه‌گذاری روی سهام باید از جوانب مختلف مثل تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال اون سهم رو بررسی کنید

      پاسخ
    • سلام بهترین برنامه برای نوسان گیری تتر چیه؟

      پاسخ
  • نریمان تهرانی
    ۱۹ تیر ۱۳۹۹ ۰۴:۰۶

    سلام دوباره . یک سوال دارم آیا سود تقسیمی به افراد نوسانگیر زیر یک ماه وکمتر تعلق میگیرد؟ وآیا این سود ارزش صبر کردن وپیگیری ودریافت را دارد؟ (برای نوسانگیر کوتاه مدت) ممنونم که پاسخ میدهید .

    پاسخ
    • ابوالفضل عرفانیان
      ۱۹ تیر ۱۳۹۹ ۱۷:۳۲

      سلام
      اگر زمان برگزاری مجمع سهامدار شرکت باشید بله سود به شما هم تعلق خواهد گرفت

      پاسخ
  • نریمان تهرانی
    ۱۹ تیر ۱۳۹۹ ۰۴:۰۱

    دروود بر شما . یک نکته تجربه زندگی شخصی خودم است و آن این است که توضیح دادن به صورت ساده وروان کار هرکسی نیست ومهارت شخصی ونوعی روان شناسی ویژه میخواهد . مهم تر از اینها ساده ولی جامع توضیح دادن نشانه شخصیت متین ، پر بار، وانسان مدار افرادیست که آموزه های خود را بی توقع در اختیار دیگر افراد قرار میدند و خوشبختانه شما از همین ویژه گیها برخوردارید البته حقیر اولینبار است که از مطالب شما استفاده بردم . سپاسگذارم وامیدوارم پایدار باشید ودر همین نوع اخلاق باقی بمانید …

    پاسخ
  • علی اکبر الیاسی
    ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ ۰۱:۵۹

    سلام چرا هرچی در یوتیوب و اینستا سرچ می کنم نیستید

    پاسخ
  • سلام.به عنوان یک نفر تازه کار از شما ممنونم،امیدوارم با کمک شما در بورس به موفقیت برسم،

    پاسخ
  • سلام ، از ارائه پاسخ جامع شما لذت بردم ماهها به دنبال نوسانگیری در بورس بودم ولی سود آنچنانی نکردم و با خواندن مقاله شما مطمئن شدم که نوسان گیری برای بنده که شغل دومم محسوب می شود استراتژی مناسبی نیست . یک سوال داشتم اینکه با استراتژی میان مدت مقدار سرمایه را در یک نماد، سرمایه گذاری بشه بهتر است یا چند نماد و یا داشتن سبد خرید؟ ممنون از راهنمایی های شما استاد گرامی .

    پاسخ
    • ابوالفضل عرفانیان
      ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ ۰۹:۰۴

      سلام
      وقت شما بخیر
      قطعا توصیه ما داشتن سبد سرمایه‌گذاری هست (اما با تعداد محدود. حداکثر ۴ تا ۵ سهم)
      دلیل اصلیش هم مدیریت ریسک میتونه باشه
      البته دلایلی مختلفی داره که سعی می‌کنیم در یک مقاله مفصل‌تر انشالله توضیح بدیم

      پاسخ
  • مهدی فاضل زاده
    ۱۸ مرداد ۱۳۹۸ ۱۸:۰۲

    سلام امیر حسین جان،
    ویدئو خیلی مفیدی بود، ممنون ازت

    پاسخ
  • باز هم مثل همیشه استفاده کردم.

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

امیرحسین ادیب نیا

با رویکردی موثر در این فضا حضور دارم.
امیدوارم حال و انرژیِ خوب، در زندگیِ من و تو جریان یابد.