تا کنون از خود پرسیدهاید که ثروتمندترین فرد تاریخ چه کسی بوده است؟! برای رسیدن به پاسخ این سوال جذاب ویدیوی زیر را تماشا کنید…
مشاهده ویدئو از طریق:
مانسا موسی ، پادشاه افسانهای!
مانسا موسی، پادشاه افسانهای مالی و حاکم معادن وانگارا، دهمین امپراطور سلسلهی پادشاهی مالی بود. او را به گواه بررسیهای تاریخی ثروتمندترین فرد تاریخ بشریت میدانند. ثروت وی بر اساس دادههای کنونی حدود چهارصد ملیارد دلار برآورد شده است! مانسا موسی بر ۴۰۰ شهر مالی و تمام غرب آفریقا در قرن چهاردهم میلادی حکومت میکرد. معادن فراوان تحت مالکیت وی، ثروتی بسیار عظیمی را برایش فراهم کرده بودند. مانسا همچنین عمارات فراوانی ساخته بود که به لطف هنر معمار ایتالیایی، سرجیو دامیان، امروزه نیز پابرجا هستند.
زمانی که «مانسا موسی» متولد شد، خیلی بعید به نظر میرسید که بر تخت سلطنت تکیه بزند، ولی وی موفق شد مزه شیرین پادشاهی را بچشد و بجای پدربزرگ خود به تخت سلطنت برسد. در آن سالها و زمانی که جدش «ابوبکاری دوم» برای سفری اکتشافی راهی اقیانوس اطلس شده بود، قرار بر این بود که موسی به جایش به تخت بنشیند تا پدربزرگ از سفر برگردد، اما سفر ابوبکاری بی بازگشت بود تا مانسا موسی بجای او به قدرت برسد.
مانسا با خیالی آسوده بر تخت پادشاهی تکیه زد و طی سالیان حکمرانیاش ثروت کلانی به دست آورد که حساب و کتابش از دست همه خارج بود. بیشتر ثروت شاه جدید از نمک و طلایی به دست میآمد که با درایت این پادشاه بخشنده و دانا از معادن استخراج میگردید. پادشاه مالی، نمک و طلای قلمرویی حدود دو هزار مایل (از اقیانوس اطلس تا چاد) را به تنهایی تأمین میکرد!
بخشش، منش بزرگان است!
موسی با آن که ثروت کلانی در اختیار داشت ولی بخشش او بی حساب و کتاب و زبانزد تمامی مردم بود؛ بهطوری که وقتی از شهری عبور میکرد و یا فقیری را به چشم میدید، او را از ثروت و دارایی بینیاز مینمود. بهرغم این شیوه حکومت و بخشندگی بیاندزه او، مانسا روش خاصی هم در سیاست و اقتصاد داشت. اعتقاد راسخ موسی به دین اسلام موجب شده بود تا هر جمعه، مسجدی در یک شهر بر پا کند. توجه زیاد او به مراکز مذهبی باعث شد که شهر تیمباکتو به یکی از بزرگترین مراکز اسلامی جهان آن زمان تبدیل شود.
تیمباکتو – مالی
مانسا موسی نخستین کسی بود که توانست در محدوده مدیترانه کنترلکننده قیمت طلا باشد و اقتصاد نیمی از جهان را در اختیار خود بگیرد. موسی بعد از دوران پادشاهیاش، تعداد بیشماری دانشگاه، کتابخانه، مدرسه، مسجد، ساختمانهای مجلل و بناهای بینظیر تاریخی به جا گذاشت که همچنان پابرجا هستند. یکی از این بناهای بینظیر تاریخی مسجد بزرگی است که در شهر «تیمباکتو» واقع در کشور مالی کنونی قرار دارد. ثروت و بخشش بی حد و اندازه موسی (که لقبش «مانسا» به معنی «شاه شاهان» است) موجب شد تا توجه اروپاییان به او و امپراطوری او جلب شود، بهطوری که در اطلس کاتالان و دیگر نقشههای جغرافیایی، محدوده حکمرانیاش به تصویر کشیده شد.
سفر پر شکوه مانسا موسی
نکته جالبی که درباره این پادشاه قدرتمند وجود دارد، سفر پرشکوهش به مکه در سال ۱۳۲۴ میلادی است. جزییات دقیق هزینه سفر وی بر اساس شواهد تاریخی کار دشواری است، اما به روایت تاریخ نویسان کاروان عظیمی که مانسا را همراهی میکرد شامل دهها هزار سرباز، اشخاص غیر نظامی و ۵۰۰ قاصد و تعداد بسیاری شتر حمل کننده طلا و جواهرات بود. او به خاطر ثروت و عظمتی که در این سفر از خود نشان داد، مورد توجه همه جهان اسلام قرار گرفت. سفر وی که حدود یک سال به طول انجامید به ساختن تعداد زیادی از مساجد و بناهای تاریخی نیز منجر گردید. بیجهت نیست که او را ثروتمندترین فرد تاریخ میدانند!
آثار باستانی شهر تیمباکتو
چکیده مطلب:
مانسا موسی ملقب به پادشاه پادشاهان و حکمران امپراتوری مالی در قرن چهاردهم میلادی ثروتی را انباشته کرد که او را به ثروتمندترین فرد تاریخ تبدیل نمود. در آن زمان که قسمت اعظمی از کشورهای اروپایی درگیر جنگهای داخلی بودند، پادشاه مسلمان کشور مالی با ثروت اندوخته خود نقش بزرگی را در شکوفایی کشورهای آفریقایی ایفا نمود. وی توانسته بود به دلیل موقعیت استراتژیک کشور مالی کنترل مسیرهای بازرگانی از مدیترانه تا سواحل غربی آفریقا را در دست بگیرد. امپراتوری مانسا موسی به عنوان میراثی عظیم برای جهانیان و نسلهای آینده در تاریخ ماندگار شده است. امروزه دانشگاهها، مساجد، مدارس و سایر بناهای تاریخی به جا مانده از زمان پادشاهی وی در کشور مالی میزبان گردشگران از سراسر دنیاست.
۲ دیدگاه. شما هم نظر خود را بنویسید:
جالب اینجاست که تورکها که همیشه میکوشند تا خودشونو در صدر همه چیز جای بدهند چنگیز خان مغول را با چند تا اسب برهنه ث وتمندترین پادشاه دنیا با ثروت ۴۱۷ میلیارد دلار (تا از ۴۰۰ میلیارد دلار مانسا موسی بیشتر باشد) جا میزنند …!.
من که اصلن درک نمی کنم ثروت این ها رو