روش ایچیموکو توسط گوئیچی هوسودا (Guichi Hosoda)، روزنامهنگار، تحلیلگر و محقق ژاپنی ابداع شد. وی حدود سی سال تجربه و تحلیل در بازارهای مالی ژاپن را در این اندیکاتور خلاصه کرد و از دهه ۱۹۶۰ میلادی آن را در اختیار سایر معاملهگران قرار داد.
هرچند این ابزار در دسته اندیکاتورها قرار میگیرد، اما در واقع میتوان آن را به نوعی تکمیلکننده نمودارهای شمعی (ژاپنی) دانست. لذا بهتر است از همین ابتدا نگاه شما نیز نسبت به ایچیموکو با سایر اندیکاتورها متفاوت باشد.
ایچیموکو در ابتدا تنها در بازارهای مالی و بورس ژاپن مورد استفاده قرار میگرفت، اما پس از مدتی در تمامی بازارهای مالی دنیا گسترش یافت. بسیار مهم است که تحلیلگران ایچیموکو را بیشتر یک نمودار بدانند تا یک اندیکاتور! هوسودا تلاش کرد تا با تدوین این نمودار به تحلیلگران کمک کند که در یک نگاه کلی بتوانند دید خوبی نسبت به روند حرکت قیمتی و پیشبینی آینده آن به دست آورند.
بهتر است بدانید که نام واقعی این اندیکاتور ichimoku kinko hyo (به معنای “نمودار تعادل در یک نگاه”) است که به اختصار آن را ایچیموکو یا ابرهای ایچیموکو نیز مینامند. در ادامه با شگفتیهای این اندیکاتور بیشتر آشنا خواهید شد…
تنظیمات اندیکاتور ایچیموکو در نرمافزار
برای راحتی شما تصمیم دارم که این آموزش را گام به گام آغاز کنم. در ابتدا لازم است که شما اندیکاتور ایچیموکو را طبق تصویر زیر بر روی نمودار خود اعمال کنید. توجه کنید که برای نمایش بعضی اندیکاتورها، به صورت پیشفرض نمودار باید روی حالت حسابی (نه لگاریتمی) باشد.
در تصویر زیر نحوه اعمال اندیکاتور ایچیموکو در نرم افزار متاتریدر را مشاهده میکنید.
برای همگام سازی این مقاله با نرمافزاری که شما استفاده میکنید و درک بهتر مطالب و مثالها، بهتر است تنظیمات اندیکاتور و رنگها را مطابق شکلهای زیر تغییر دهید.
تصویر بعدی تنظیمات رنگ و ضخامت خطوط و اندیکاتور را در نرمافزار متاتریدر نشان میدهد.
تصویر بعدی نشاندهنده تنظیمات دورههای زمانی اندیکاتور ایچیموکو در نرمافزار متا تریدر را نشان میدهد. برای همگامسازی آموزشها لازم است که حتما تمامی مراحل را گام به گام و همراه با ما انجام دهید.
در صورتی که برای تحلیلهای خود از پنلهای معاملاتی آنلاین کارگزاریها و یا سایت رهاورد ۳۶۵ استفاده میکنید، لازم است که تنظیمات اندیکاتور ایچیموکو را مطابق تصاویر زیر انجام دهید.
نحوه تغییر رنگ زمینه در نرمافزار متاتریدر
همچنین شما میتوانید در نرمافزار متاتریدر، پس از بستن پنجرههای فوق و با استفاده از کلید میانبر F8 رنگ زمینه را از سیاه به سفید و رنگ کندلها را از سبز به سیاه تغییر دهید. در نهایت شکل نهایی نمودار ایچیموکو در مقابل شما (چه در نرم افزار متاتریدر و چه در پنلهای معاملاتی آنلاین) به شکل زیر در خواهد آمد.
در تصویر زیر نحوه تغییر رنگ زمینه از سیاه به سفید در نرمافزار متاتریدر را مشاهده میکنید. برای دسترسی به این پنجره کافی است کلید F8 را بر روی صفحه کلید خود فشار دهید.
هرچند در نگاه اول کار با این اندیکاتور بسیار پیچیده به نظر میرسد، اما نگران نباشید! به زودی شما هم راه میافتید! همانطور که گفته شد بهتر است این اندیکاتور را در تحلیلهای خود همانند یک نمودار فرض کنیم. (مثل نمودارهای خطی یا نمودارهای شمعی)
معرفی اجزای اندیکاتور ایچیموکو
اندیکاتور ایچیموکو شامل شش جزء اصلی است که پنج جزء آن مطابق فرمولهای زیر رسم میشوند. اما جزء ششم همان کندل(شمع)های قیمت است که در گذشته با آنها آشنا شدهاید. دانستن یا حفظ کردن فرمولهای زیر به هیچ وجه لازم نیست. فقط کافیست با دقت در تنظیمات رنگ نمودار (مطابق چیزی که گفته شد.) بتوانید نام هر یک از آنها را تشخیص دهید.
این فرمولها تنها برای کسانی که علاقه زیادی به مباحث آماری داشته و شاید قصد ابداع یک اندیکاتور را دارند، در این جا ذکر شده است!! 😀 😀
تنکانسن (قرمز تیره) : میانگین متحرک کوتاه مدت ۹ روزه – [High+Low)/2)]
کیجونسن (آبی) : میانگین متحرک بلند مدت ۲۶ روزه – [High+Low)/2)]
چیکو اسپن (سبز روشن) : نمودار خطی قیمت آخرین معامله (با شیفت ۲۶ روزه به سمت چپ)
سنکو اسپن A (سبز تیره) : کیجونسن بعلاوه تنکانسن تقسیم بر ۲ (با شیفت ۲۶ روزه به سمت راست)
سنکو اسپن B (قرمز روشن) : میانگین متحرک ۵۲ روزه (با شیفت ۲۶ روزه به سمت راست) – [High+Low)/2)]
نکته ۱ : کندل(شمع)های نمودار نیز جزء ششمی است که همواره در تحلیلها باید مورد توجه قرار گیرد.
نکته ۲ : فاصله بین خطوط سنکو اسپن A و B ابر کومو را تشکیل میدهد.
آشنایی با اندیکاتور ایچیموکو
اطلاعاتی که اندیکاتور ایچیموکو در اختیار تحلیلگران قرار میدهد بسیار بیشتر از نمودارهای ساده شمعی است. پس از یادگیری این اندیکاتور شما با یک نگاه به این نمودارها میتوانید وضعیت بازار را به خوبی درک کنید. بسیاری از تحلیلگران تنها با استفاده از دو یا سه خط از مجموعه ایچیموکو سیگنال خرید یا فروش را دریافت میکنند. هرچند که این روش نیز میتواند مورد استفاده قرار گیرد اما بهتر است که از تمامی عناصر و نمودارها به صورت یکپارچه و همزمان بهره گرفت.
ایچیموکو در واقع یک اندیکاتور نیست! بلکه دیدی بسیار فراتر از یک اندیکاتور را در اختیار ما قرار میدهد.
توصیه ما به شما نیز این است که به ایچیموکو نه به عنوان یک اندیکاتور، بلکه به عنوان یک نمودار بسیار پیشرفتهتر از نمودارهای شمعی نگاه کنید. در واقع ایچیموکو این قابلیت را دارد که تمامی آموزههای شما را در یک نمودار نشان دهد. همچنین تمام قابلیتهایی که اندیکاتورهای مختلف در اختیار شما قرار میدهند، در ایچیموکو نهفته است. شما به عنوان یک معاملهگر، اگر مباحث ایچیموکو را به طور کامل درک کنید، احتمالا نیازی به استفاده از سایر اندیکاتورها نخواهید داشت.
در تحلیل به روش ایچیموکو بازار را میتوان از سه زاویه بررسی کرد:
- تحلیل تاریخی
- تحلیل فعلی
- تحلیل آینده
اندیکاتور ایچیموکو نیز مانند بسیاری از اندیکاتورهایی که پایه و اساس آنها از میانگینهای متحرک نشأت میگیرد، به نوعی یک اندیکاتور تأخیری و تأییدکننده است. این اندیکاتور ممکن است در سیگنالیابی با تأخیر عمل کند اما میتواند اطلاعات بسیاری خوبی در مورد نواحی اشباع خرید و فروش، قدرت روند، محدوده ورود به روند خنثی و تأیید سیگنالهای خرید و فروش در اختیار ما قرار دهد.
بعد اول : تحلیل تاریخی با استفاده از چیکو اسپن Chikou Span
چیکو اسپن همان نمودار ساده خطی قیمت است. این نمودار از به هم وصل کردن قیمتهای آخرین معامله در هر روز به دست میآید. پس از رسم نمودار کافی است آن را به اندازه ۲۶ کندل به سمت چپ انتقال دهیم تا به خط سبز رنگ روشن اندیکاتور برسیم. البته همه این کارها را نرم افزار برای ما انجام میدهد!
حمایت و مقاومت چیکو اسپن
همانطور که در بخشهای قبلی اشاره شد، چیکو اسپن در واقع همان نمودار خطی قیمت است که ۲۶ روز به سمت چپ منتقل گردیده. لذا از سقفها و کفهای تشکیل شده توسط آن میتوان به عنوان حمایت و مقاومت مهم سهم در میانمدت و بلندمدت استفاده کرد. در مثال زیر نقش حمایتی و مقاومتی چیکو اسپن را مشاهده میکنید:
در تصویر زیر نقش حمایت/مقاومتی چیکو اسپن به عنوان میان متحرک ۲۶ روزه در نماد شاوان را مشاهده میکنید.
از آنجا که چیکو اسپن همان نمودار خطی قیمت را به ما نشان میدهد، تمام ابزارهای روند، حمایت و مقاومت، الگوها و … را میتوان به شکل سادهتر روی آن پیاده کرد. وصل شدن قیمتهای آخرین معامله به یکدیگر شاید دید بهتری از بازار را برای شما فراهم کرده و شما را از کندلهای ژاپنی بینیاز کند. به نمودار زیر دقت کنید، الگوی کنج و شکسته شدن آن بر روی چیکو اسپن به زیبایی نمایش داده شده است.
در این تصویر به خوبی نحوه پیدا کردن حمایت، مقاومت و الگوها با استفاده از چیکو اسپن و همچنین تشکیل الگوی کنج بعد از یک روند صعودی در نماد فملی مشخص شده است:
تشخیص قدرت روند با استفاده از چیکو اسپن
چیکو اسپن به ما کمک میکند که قیمتهای فعلی بازار را با قیمتهای قبلی مقایسه کنیم. این نمودار به تنهایی وظیفه نمایش بُعد تاریخی بازار را در اختیار دارد. این بخش از ایچیموکو به ما در تشخیص وجود روند در بازار و قدرت آن کمک میکند.
- اگر چیکو اسپن بالای نمودار قیمت باشد، روند صعودی است.
- اگر چیکو اسپن پایین نمودار قیمت باشد، روند نزولی است.
- اگر چیکو اسپن به نمودار قیمت نزدیک باشد، روند خنثی است.
نکته بسیار مهم : چیکو اسپن خود به تنهایی یک اندیکاتور تأخیری است و تأیید آخر را برای ما انجام میدهد!
نکته بسیار مهم این که ما برای تشخیص قدرت روند و این که آیا روند ادامهدار خواهد بود یا خیر میتوانیم از چیکواسپن استفاده کنیم.
- در صورتی که در مسیر حرکت چیکو اسپن، نمودار قیمتی یا ابر کومو قرار نداشته باشد، میتوان دریافت که روند به صورت پرقدرت ادامه خواهد یافت.
- اما اگر در مسیر حرکت، چیکو اسپن به زودی با یکی از خطوط دیگر اندیکاتور، ابر کومو و یا کندلهای قیمت برخورد کند، روند قدرت کافی را نخواهد داشت.
چطور از چیکو اسپن در تحلیل با ابزار ایچیموکو استفاده کنیم ؟!
به دو مثال بعدی توجه کنید :
مثال ۱ : مسیر باز چیکو اسپن برای ادامه حرکت – شروع پر قدرت روند صعودی (نماد فولاد)
یکی از نشانههای تغییر روند بازار، عبور چیکو اسپن از کندلهای قیمتی است. در تصویر بالا مشاهده میکنید که با گذشتن چیکو اسپن از مقاومت استاتیک، قیمت وارد فاز صعودی شده است. توجه کنید که چیکو اسپن علاوه بر عبور از کندلهای سیاه رنگ قیمت (دایره آبی)، از اوج قبلی خود نیز فراتر رفته است. همچنین در قسمت قرمز رنگ کاملا مشخص است که هیچ مانعی اعم از ابر کومو، کندلهای قیمتی و … در مسیر حرکت منحنی سبز رنگ وجود ندارد.
نکته مهم:
برای اطمینان بیشتر از قدرت یا ضعف روند بهتر است هر سه منحنی (چیکو اسپن، تنکانسن و کیجونسن) در بالا یا پایین ابر کومو قرار بگیرند. مثلا در مثال بالا علاوهبر این که چیکو اسپن کندلهای قیمتی را به سمت بالا شکانده است، هر سه آنها نیز از ابر کومو عبور کردهاند. به عبارتی هیچ مانعی بر سر راه این سه منحنی وجود نداشته و شرایط برای شروع یک روند پر قدرت محیاست.
مثال ۲ : برخورد چیکو اسپن با نمودار قیمت و نقش مقاومتی نمودار قیمت – قدرت پایین روند صعودی
در مثال بعدی مشاهده میکنیم که نمودار قیمتی نقش مقاومت را در برابر چیکو اسپن ایفا میکند. همچنین به صورت همزمان کندلهای قیمت با ابر کومو برخورد کردهاند. در این صورت قدرت خریداران زیاد نبوده و تنها زمانی روند صعودی تثبیت میشود که چیکو اسپن مقاومت خود را از پیش روی بر دارد.
به طور خلاصه میتوان گفت که نمودار قیمت در برابر چیکو اسپن نقش حمایت یا مقاومت استاتیک و دینامیک را دارد. همچنین تمامی مواردی که در مورد سطوح حمایت یا مقاومت دینامیک (مثل تبدیل سطوح) گفته شده، برای آنها نیز صادق است.
یک مثال نقض در استفاده از چیکو اسپن
توجه کنید که همیشه شکستن قیمت توسط چیکو اسپن به منزله شروع یک روند قوی نیست و باید تمام جوانب نمودار با هم در نظر گرفته شود. قبلتر نیز اشاره شد که برای معاملهگری با ایچیموکو میبایست از تمام جزئیات آن به صورت همزمان استفاده کرد. در مثال بعد مشاهده میکنید که چیکو اسپن نمودار قیمت را به سمت بالا شکسته، اما از آن جا که قیمت موفق به عبور از ابر کومو نشده، روند صعودی ادامه نیافته است.
در تصویر زیر نحوه شکست ناقص قیمت توسط چیکو اسپن و رد شدن سیگنال ارائه شده توسط این منحنی توسط ابر کومو را مشاهده میکنید. (نماد حکشتی)
بعد دوم : تنکانسن و کیجونسن
دو تا از مهمترین و کاربردیترین منحنیهای ایچیموکو تنکانسن و کیجونسن هستند. این دو منحنی نقش میانگینهای متحرک ۹ و ۲۶ روزه را برای ما ایفا میکنند. البته تفاوتهایی نیز با میانگینهای متحرک دارند. در واقع میانگین متحرک معمولا میانگینی از قیمتهای آخرین معامله دوره مشخصی از بازار را به ما نشان میدهد. اما کیجونسن و تنکانسن فرمولی متفاوت و بر اساس بیشترین قیمت (high) و کمترین قیمت (low) دارند. لذا ما معمولا شکستگیهایی در کیجونسن و تنکانسن مشاهده میکنیم که در میانگینهای متحرک دیده نمیشود. این شکستگیها نقشهای حمایت/مقاومت کلیدی را برای ما ایفا میکنند. برای درک بیشتر تفاوت کیجونسن و تنکانسن با میانگینهای متحرک به تصویر زیر دقت کنید:
اگر کمی در نمودار بالا دقت کنید متوجه خواهید شد که هر دوی این خطوط، یعنی کیجونسن و تنکانسن، نقش حمایت یا مقاومت دینامیک را برای کندلهای قیمتی ایفا میکنند. واضح است که چون کیجونسن بلند مدتتر از تنکانسن است، حمایت یا مقاومت قویتری بوده، شکست آن نیز سختتر و مهمتر میباشد. معمولا در صورتی که بیشتر از ۵۰٪ از بدنه (منهای سایهها) یک کندل از کیجونسن یا تنکانسن عبور کند، شکست تأیید میشود.
حمایت و مقاومت استاتیک و دینامیک تنکانسن و کیجونسن
کیجونسن و تنکانسن نیز مانند چیکو اسپن نقش حمایتی و مقاومتی دارند. در واقع چیکو اسپن به عنوان نمودار قیمت و کیجونسن و تنکانسن به عنوان میانگینهای متحرک این نقش را ایفا میکنند. این دو منحنی نیز هم به صورت استاتیک (قلهها و درههای شکلگرفته در گذشته) و هم به صورت دینامیک (در زمان حال) عمل میکنند. در تصویر بعد مشاهده میکنید که این دو منحنی به خوبی نقش حمایتی و مقاومتی را ایفا کردهاند. هر جا که کیجونسن و تنکانسن به صورت خطوط صاف افقی در بیایند، سطح حمایتی یا مقاومتی قویتری شکل میگیرد.
در تصویر بالا نقش حمایتی و مقاومتی استاتیک دو منحنی کیجونسن و تنکانسن در نمودار نماد حکشتی را مشاهده میکنید.
روی هم افتادن تنکانسن و کیجونسن
زمانهایی که کیجونسن و تنکانسن روی هم قرار میگیرند بازار در حالت بسیار مهمی قرار دارد. به این صورت که در این حالت یک حمایت یا مقاومت بسیار قوی شکل خواهد گرفت. همانطور که قبلتر هم گفته شد کیجونسن حمایت/مقاومت بلندمدت و تنکانسن حمایت/مقاومت کوتاه مدت ماست. با قرار گرفتن این دو منحتی روی هم، یک سطح دینامیک بسیار معتبر و مهم شکل خواهد گرفت.
در نمودار بعد نحوه واکنشهای کندلهای قیمتی به کیجونسن و تنکانسن به عنوان حمایت و مقاومت دینامیک در نماد خساپا را مشاهده میکنید.
در تصویری بعدی نیز واضح است که با قرار گرفتن کیجونسن و تنکانسن بر روی هم یک مقاومت دینامیک بسیار قوی شکل گرفته است. در این حالت قیمت پس از برخورد به این سطح فوقالعاده پر قدرت تا سطوح پایینتر ریزش میکند. همچنین عبور از ابر کومو با ضخامت بالا خود نشانگر شروع یک روند نزولی طولانی است. نهایتا سهم پس از یک ریزش طولانی تغییر روند داده و در کندلهای پایانی خود با مقاومت ابر کومو مواجه شده است.
- توجه کنید که در صورتی که مقاومت بالا شکسته میشد، نقش آن به یک حمایت قوی تبدیل شده و نوید یک روند صعودی پر قدرت را میداد! لذا زمانی که کیجونسن و تنکانسن روی هم قرار میگیرند زمانهایی است که یک صعود یا یک نزول قوی را در پیش داریم!
صاف شدن کیجونسن و برگشت احتمالی روند
زمانی که کیجونسن به صورت صاف (flat) در میآید انتظار داریم که کندلها به سمت کیجونسن حرکت کنند (یعنی قیمت به سمت خط کیجونسن برگردد) و یا حداقل قیمت در یک روند خنثی نوسان کند. به این حالت در زبان انگلیسی حالت equilibrium یا حالت تعادل میگویند. در واقع صاف شدن کیجونسن اخطار بازگشت و یا کند شدن روند را صادر میکنند.
در نمودار بعدی تغییر روند با اخطار صاف شدن کیجونسن در نماد آپ قابل مشاهده است.
البته باز هم تأکید میکنیم که با صرف یک اخطار نباید وارد موقعیت معاملاتی شد و همیشه صاف شدن کیجونسن هم به معنای بازگشت روند نیست! در بعضی مواقع حتی ممکن است بازار برای مدتی پس از صاف شدن کیجونسن به صورت خنثی حرکت کرده و سپس روند قبلی را ادامه دهد. در این جا توجه به سایر اخطارها الزامی است. برای تشخیص این موارد بهتر است از مفاهیم حمایت/ مقاومتی تنکانسن استفاده کنیم. در واقع زمانی که قیمت بین دو منحنی تنکانسن و کیجونسن گیر میفتد، احتمال شکسته شدن کیجونسن بیشتر است. پس از شکسته شدن کیجونسن به عنوان یک حمایت/مقاومت قوی، میتوان گفت که روند تغییر کرده است.
بعد سوم : آینده با ابر کومو ، سنکو اسپن A و سنکو اسپن B
همانطور که گفته شد فضای بین سنکو A و سنکو B ابر کومو را تشکیل میدهد. هر دو این منحنیها ۲۶ کندل به سمت جلو (راست) منتقل شدهاند تا فضای آینده بازار را برای ما ترسیم کنند.
پهنای زیاد ابر کومو نشاندهنده نوسانات شدید بازار در گذشته و در یک محدوده زمانی اندک است. نوسانات شدید معمولا خطوط حمایت و مقاومت استاتیک زیادی را ایجاد میکنند. لذا تصمیمگیری برای معاملهگر در این نواحی بسیار سخت است. با نزدیک بودن خطوط حمایت و مقاومت، معاملهگر نمیتواند به خوبی تشخیص دهد که آیا باید وارد موقعیت معاملاتی شود یا برای شکستن خطوط صبر کند!
ابر کومو در واقع این تصمیمگیری را راحتتر میکند. هر چه قدر پهنای ابر کومو بیشتر باشد، نوسانات بازار در گذشته بیشتر بوده است، پس خطوط حمایت یا مقاومت بیشتری نیز در آن ناحیه تشکیل شده! لذا هر چه ابر کومو پهنتر باشد، حمایت یا مقاومت آن قویتر بوده و احتمال شکستن آن نیز کمتر است.
به معاملهگران مخصوصا آنهایی که تازه وارد بازار شدهاند توصیه میشود که در داخل ابر کومو از انجام معامله پرهیز کنند.
بیشتر مواقع قیمتها سعی میکنند از نواحی نازکتر ابر کومو عبور کرده و آن را بشکنند. چرا که نازک بودن کومو نشاندهنده منطقه حمایت/مقاومت ضعیفتری است.
در نمودار بعدی نحوه شکسته شدن ابر کومو از نواحی نازکتر و همچنین مقاومت قوی در نواحی ضخیم ابر کومو در نماد خساپا را مشاهده میکنیم.
یک استراتژی معاملاتی ساده با استفاده از ایچیموکو
نکته : صاف شدن همزمان کیجونسن و سنکو A یا سنکو B یک سطح حمایتی یا مقاومتی استاتیک بسیار قوی تشکیل میدهد. هر چقدر طول این صاف شدگی بیشتر باشد، حمایت یا مقاومت به دست آمده قویتر است.
در تصویر زیر مشاهده میکنیم که صاف شدن همزمان کیجونسن و بخشهایی از ابر کومو چگونه منجر به تشکیل سطوح حمایت یا مقاومت قوی بر روی نمودار نماد همراه شده است.
توجه ! هر چه قدر طول صاف شدن کیجونسن بیشتر باشد، حمایت یا مقاومت قویتری شکل خواهد گرفت. لذا بسته به دید معاملاتی کوتاه مدت، میانمدت یا بلندمدت، میبایست از آنها استفاده کرد.
تعیین اهداف قیمتی با استفاده از ابر کومو و کیجونسن – نماد دکوثر
شما میتوانید از این سطوح به عنوان اهداف قیمتی یا کفهای قیمتی استفاده کنید:
چکیده مطلب:
تا این جای کار میتوان گفت که شما با اندیکاتور یا بهتر بگویم نمودار ایچیموکو آشنا شدهاید. تسلط بیشتر بر روی این مباحث نیازمند تمرین، تمرین، تمرین و تکرار شما دارد! اگر قصد دارید یک معاملهگر و تکنیکالیست حرفهای شوید باید جزئیات نمودارها را با تمام وجود درک کنید. در این مقاله سعی کردیم تا ایچیموکو را به شما معرفی کنیم. همانطور که بارها اشاره شد شما باید تمام اجزای این نمودار را با هم و در کنار هم بررسی نمایید و استفاده انتخابی از آن ممکن است دید محدود و ناقصی را برای شما ایجاد کند. در تصویر زیر یک تحلیل ساده با استفاده از اطلاعاتی که تا به این جا کسب کردهاید را مشاهده میکنید. شما هم سعی کنید این کار را با دقت و حوصله کافی بارها تکرار کنید تا در ادامه وارد مباحث پیشرفتهتر شویم!
در تصویر آخر تحلیل سادهای از نماد فاراک را با استفاده از این استراتژی خواهید دید…
۷۰ دیدگاه. شما هم نظر خود را بنویسید:
کوالیتی لاین رو چجوری تو متاتریدر ۵ بندازیم
مهمترین بخش آموزش این مبحث تصاویر در قالب مثال هستند که کاملا ضعیف عمل کردیدحتی در حد صفر. چون نکات مهم باید در تصاویر گویاتر و واضحتر باشد که کیفیت آنها در حد صفر بود.مباحث را کاملا واضح بیان کردید اما وقتی برای درک بهتر به تصاویر مراجعه میکردم چیزی دستگیرم نمی شد.شما میتوانستید امکان زوم و مشاهده تصویر تمام صفحه در آموزش استفاده کنید.در هر حال به خاطر زحمتی که کشیدید و وقتی که گذاشتید سپاسگذرام.
سلام دوست عزیز
ممنون بابت موردی که گفتید
مدتی پیش سایت بروزرسانی شده به همین دلیل برخی تنظیمات تغییر کرده که در حال رفع این موراد هستیم.
مشکل تصاویر این مقاله حل شد
سلام ممنونم که اطلاعات بسیار مفید و ارزنده ای را ارائه دادید. موفق و سزبلند باشید
با سلام میشه اندیکاتور کوالیتی لاین رو واسه متاتریدر ۵ لینکش رو بزارید ممنون از لطفتون
با آرزوی موفقیت و شادکامی به همراه سود های فراوان از ترید هاتون. مقاله فوق العاده عالی بود. بسیار ساده روان مبحثی سخت رو آموزش دادید. تشکر کلمه کوچکی در مقابل محبت شماست. در پناه حق پر از ثروت و شادی باشید
سلام
وقت بخیر
در رابطه با تحلیل زمانی توسط ایچیموکو مطلبی دارید؟
هرچی توی سایتتون گشتم چیزی پیدا نکردم؟
نمودار تعدیل شده و نشده یعنی چی و چطور میشه این کار رو انجام داد؟
ممنون از راهنماییتون و همچنین سایت عالیتون
سلام و عرض ادب,بسیار جالب و عالی هست،بنده حدود چند سال هست با ایچیموکو کار میکنم،عالی هست،کارتون بینظیر میباشد،ای کاش به صورت فیلم در میامد،تا همه استفاده کنند
سلام.وقتتون بخیر میخواستم بدونم شما میتونید کمک کنید خط ک چجوری quality line رو ب ایچیموکو اضافه کنم؟
سلام خسته نباشید اگر میشد که به صورت فیلم کار میشد بهتر درک میشد برای مخاتب
سلام مطالب عالیه.دستتون درد نکنه خداخیرتون بده
خسته نباشید بسیار عالی .موفق وپیروز باشید.
عالی بود. خسته نباشید
خیلی مفید و عالی بود
مطالب بسیار مفید و کاربردی و علمی و جامع است تشکر فراوان از زحمات تیم عالی عالی
سپاس از زحمات تون. بسیار راهگشا بود.
سلام.وقتتون بخیر میخواستم بدونم شما میتونید کمک کنید ک چطور خط quality line رو ب ایچیموکو اضافه کنم؟
با سلام ، سپاسگزار از توضیحاتتان . فقط تنها نکته ای که از قلم افتاد تشریح وضعیت ابرکوموی آینده بود .
عالیه خوبه کار مثبتی میکنید که دانش افزایی میکنید ممنون و لطفتان مستدام
سلام و وقت بخیر
سپاسگزارم از وقتی که صرف آموزش دیگران می کنید. پرسود باشید
سلام. ممنونم. عالی بود. ان شاالله موفق باشید.
عالی عالی عالی، خیلی ممنون
سلام خیلی خیلی سپاسگزارم
سلام خسته نباشید فقط ساده و صمیمی می تونم بگم سپاسگزام اجرتان با خالقمان
بسیار عالی و خوب توضیح داده بودین ممنون از آموزش بدون نقص
خدا قوت به شما
سلام وقت بخیر ممنون از آموزش شما بسیار عالی توضیح دادید
سلام چقدر عالی توضیح دادین استاد ، من سالهاست فارکس کار میکنم و آموزش های چندین ساعته از این اندیکاتور دیده بودم ولی این آموزش خیلی کامل تر بود میشه لطفا نظرتون رو در مورد این تنظیمات بفرمایین ۳۰-۱۱۴-۱۲۰
سپاسگزارم
سلام
خوشحالم که از این مقاله استفاده کردین
این تنظیماتی که گفتین رو تا به حال استفاده نکردم
سلام ممنون از زحمات شما بزرگواران مطالب بسیار مفید و کاربردی جامع به زبان ساده بیان شده و میشه بازده بالای نود درصد را داشت و شما به حق جایگاه استادی دارید تبریک
سلام آقامحمد یه منبع آموزشی خوب درباره ایچی اگه لطف کنید ممنون میشیم
سلام .روزتون بخیر .
میشه لطفا بگید کوالیتی لاین رو چجوری بندازم روی نمودار ؟ (برای ایچیموکو )
باید دانلود کنم ؟یا تو قسمت اندیکاتورها هست البته دیدم اونجا نبود ؟و تنظیماتش رو لطفا ؟
ممنون میشم اگه پاسخ بدید
سلام ممنون از صحبتهای ساده و روانتان قبلا یک گوشی موبایل داشتم ایچیموکو روی آن نصب میشد ولی الآن گوشی جدید گرفتم روی آن نصب نمیشه چطوری می شود روی گوشی نصب کرد
سلام و عرض ادب واقعا سپاسگزارم جامع و مانع و تاثیرگذار امیدوارم لبتون خندون دلتون شاد سفره تان پر برکت باشه و گره های زندگیتون خیلی راحت تر باز بشه
با آرزوی لحات و اوقاتی خوشایند برای شما
۱۰ تا ویویدو دیدم صد تا مقاله خوندم واقعا هیچ کدوم به قشنگی این مقاله نبود. داداش دمت گرم. پاینده باشی
به نام خدا و با سلام و عرض ادب خدمت مدیرمحترم سایت که این اطلاعات و آموزشهای بسیار ارزنده رو رایگان در اختیار عموم قرار میدن یه سوالی که برام مونده اینه که اساتید پرایس اکشن میگن هنگام ترسیم خطوط حمایت و مقاومت باید چارت در حالت بدون تعدیل باشه و اساتیدی که اندیکاتورها رو آموزش میدن میگن هنگام استفاده از اندیکاتورها چارت باید در حالت تعدیل شده باشه با توجه به این که ایچیموکو یک اندیکاتور خیلی قوی و عالی هستش و از طرفی هنگام استفاده از اون باید خطوط حمایتها و مقاومتها رو ترسیم کرد اینجا یه تناقض پیش میاد من بالاخره نفهمیدم هنگام استفاده از ایچیموکو چارت رو در حالت بدون تعدیل قرار بدیم یا تعدیل شده؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمایید. باتشکر
سلام
توی هر دو حالت میتونید بررسی کرده و نهایتا نتیجهگیری کنید
ممنون از پاسختون ولی وقتی نماد ارفع رو با ایچیموکو در حالت تعدیل شده و بدون تعدیل بررسی کنید می بینید که خیلی با هم فرق می کنن در حالت تعدیل شده شرایط خوبی داره ولی در حالت بدون تعدیل اصلا شرایط خوبی نداره و من نمی دونم کدوم رو باید ملاک عمل قرار بدم.
معمولا اعتبار نمودارهای تعدیل شده بیشتر هست
اما خوبه که شرایط نمودار تعدیل نشده هم این موضوع رو تایید کنه
ضمن این که ما بارها تاکید کردیم باید تأییدیههای مختلف با ابزارهای متنوعی که وجود داره گرفته بشه
وقتی وضعیت نمودار تعدیل شده خوب هست نشونه خوبیه
و وقتی همزمان نمدار تعدیلنشده در شرایط مناسبی قرار نداره، یعنی حالت قبلی رو تایید نمیکنه و خوبه که احتیاط کنید
سلام استاد از بابت پاسخ سوال قبلی واقعا متشکر و ممنونم و اگه ناراحت نشید میخواستم یه سوال دیگه هم بپرسم و اون این بود که شما در ابتدای مقاله فرمودید هنگام استفاده از بعضی اندیکاتورها نمودار باید در حالت حسابی باشه حدس من این بود که منظورتون اندیکاتور ایچیموکو هم هست ولی وقتی در تصاویر دقت کردم نمودارهاتون در حالت لگاریتمی بودند اگه ممکنه راهنمایی بفرمایید تا من از این تناقض بیرون بیام. متشکرم
سلام
بله در نرمافزار متاتریدر شما نمیتونید ایچیموکو در نمودارهای لگاریتمی داشته باشید و در واقع این مشکل نرمافزار هست
اما در سایر نرمافزارها و پنلهای آنلاین این مشکل وجود نداره
سلام استاد عالی بود. واقعا لذت بردم. همه نکته ها رو خوب و کامل توضیح دادید.یک سوال دارم آیا در خصوص ایچیموکو خیلی دقیق و بیشتر از این مطلب باید بلد باشیم
خیلی ساده و روان توضیح دادید تشکر
سلام و درود
از آموزش کامل و بسیار روان خصوصا برای ما مبتدی ها متشکرم
کاش زودتر این مقاله رو خونده بودم جلوی خیلی از معملات اشتباه رو میگیره
موفق و شاد باشید استاد
سلام ، وقت بخیر
چه جوری می شه توی نمودار سایت رهاورد یا کارگزاری ها کیجونسن را ۲۶ دوره به جلو شیف داد؟
متشکرم
سلام
این امکان فقط در نرمافزارهای پیشرفته تحلیل تکنیکال فراهم هست
سلام
آیا امکان ذخیره کردن تنظیمات روی پنل آنلاین وجود داره ؟؟؟ منظورم اینکه مثلا ما یک تعداد اندیکاتور و اوسیلاتور رو فعال و شخصی سازی می کنیم تا زمانی که از برنامه خارج نشده باشیم هر سهمی را بخواهیم با همان تنظیمات میتوانیم تحلیل کنیم حالا اگر از پنل خارج بشیم دیگه هیچ کدام نیستند و باید دوباره همه را فعال کنیم آیا راهی هست که این شخصی سازی همیشه وجود داشته باشد ؟؟؟
در ضمن ممنون بابت اطلاعات خوبتون و راهنمایی های ارزنده شما
سپاس
سلام
بله با گزینههای بالا سمت راست پنل میتونین نمودارهای رو ذخیره کنن
البته بستگی به پنلتون هم داره
سلام
یه سوال در مورد اسامی خطوط داشتم !!!
رنگ قرمز ، رنگ آبی و سبز با اسامی تنکانسن ، کیجونسن و چی کو اسپن وحتی ابر کومو که با سنکو A,B شما مشخص کردین ولی در نرم افزار های تحلیل تکنیکال اسامیشون فرق میکنه ما چطوری معادل سازی کنیم همون رنگ کفایت میکنه ؟ یعنی به عنوان مثال رنگ قرمز در همه نرم افزار ها به عنوان تنکانسن معرفی میشود ؟؟؟
سلام
مقاله رو اگر کامل مطالعه کنید در مورد نحوه تغییر تنظیمات پنلهای آنلاین کارگزاریها و همچنین تنظیمات نرمافزار متاتریدر توضیح داریم
در مورد سایر نرمافزار ها هم مشابه همین موارد میتونید تنظیمات رو تغییر بدید
عالی بود.متشکرم
سلام
عای بود متشکرم . لطفا پیشرفته اش رو هم زحمتش رو بکشید .
سلام
سپاس از همراهی شما
مقاله “استراتژی معاملاتی ایچیموکو پیشرفته” رو میتونید از طریق این لینک مطالعه کنید
واقعا عالی توضیح دادید!
من چند تا مطلب دیگه رو در این زمینه خوندم اما هیچ کدوم مثل توضیحات شما کامل و قابل درک نبود
واقعا خسته نباشید و دمتون گرم!
سلام ادرس اینستاتون چیه
خیلی عالی بود لطفا آموزش پیشرفتش رو هم زود ت بگذارید.
سلام
آماده کردن هز کدوم از مقالات تخصصی بین یک تا دو هقته زمان نیاز داره
با این حال مقاله بخش پیشرفته ایچیموکو در دست تهیه هست و انشالله تا هفته آینده روی سایت قرار میگیره
سلام من یه سواا دارم
من تازه استراتژی کومو رو انجام میدم و به نظرم خیلی خوبه ، ولی تاخیرش زیاده و تقریبا یک روند رو از نزدیک انتهای روند شکار مبیکنه ، خواستم ببینم ایا شما کتابی میشناسید یا استراتژی و مقاله ای که کومو رو تکمیل کنه و تاخیر رو مقداری تعدیل کنه؟
سلام . ایچی موکو یک سیستم بشدت محافظه کارانست . دیرتر سیگنال میده … اما احتمال خطا بشدت کمه .
سلام ، توضیحات عالی بود ولی بهتر بود نحوه تشکیل و ترسیم ابرها نیز توضیح داده می شد اینکه ابر کی و بین کدام نمودارها تشکیل می شود و کاربرد هرکدام به وضوح چیست. من که از این مقاله استفاده کردم و مطالب ارزنده ای داشت. سپاسگزارم. عزتتان مزید و لطفتان مستدام
با سلام
عالی مثل همیشه
تشکرررررررررررررررررررررررررررررررررر
با سلام و تشکر فراوان به خاطر لطف فراوانتون که بدون منت آموزش میدید
مچکر از مطالب آموزنده
سلام لطفا اندیکاتور شیفت کیجنسن و کوالیتی لاین رو می خواستم. و مطالبی در این زمینه
سلام وقت بخیر, خیلی روان و عالی مطلب رو به گوینده منتقل میکنید, لطفا یک کتاب در مورد ایچیموکو که هم بیان خوبی و هم مطالب جامع و مفید باشه معرفی کنید. ممنون از لطفتون و تشکر
سلام
مقالات سایت در واقع خلاصه و شالودهای از منابع و مآخذ معتبر این حوزه هستند
درود فراوان. مباحث با زبان بسیار روان و ساده ای بیان شده. من در حال یادگاری مقدماتی بورس و مسائل مربوطه هستم. بسیار آموزنده بود . سپاس
آقا سلام خیلی ممنونم ، من بعد از ۶ سال حضور در بازار بورس بالاخره از مقاله شما ورود کردم به مبحث کاربردی ایچیموکو و لذت بردم از نحوه توضیح شما بزرگوار . خیلی ممنون .
فقط اگر امکانش هست بفرمایید مقاله ایچیموکو پیشرفته را از کجا باید پیدا کنم ؟
سلام امیر حسین جان،
مرسی از توضیحاتت، ممکنه درمورد پیش بینی آینده بازار توسط این اندیکاتور توضیح بدی
سلام
در این مقاله در مورد سیگنالهایی که میشه از ایچیموکو گرفت توضیح داده شد
در مقاله بعدی با عنوان ایچیموکو – پیشرفته بیشتر در موردشون صحبت خواهیم کرد
سلام استاد،لطف کردی مباحث رابه زبان ساده وروان دراختیارماقرارداده آید ممنونم تشکر